Såld

Charmig sekelskifteslägenhet i etage med egen utgång till den gemensamma terrassen

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Linnégatan 37

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 307 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
1,5/6, ej hiss
Byggår:
1903
Adress:
Linnégatan 37,
413 08 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en charmig sekelskifteslägenhet i etage med generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj samt riktigt bra förvaringslösningar. Lägenhetens entréplan präglas av högt i tak samt bevarade sekelskiftesdetaljer som brädgolv, stuckaturer och framtagna tegelväggar medan nedre plan har synliga takbjälkar och framtagen tegelvägg. En vacker fransk gjutjärnstrappa från originalritning gjord 1895 skiljer planen åt. Renoverat kök från 2012 med köksinredning i vitt bryts av med tegelparti ovan arbetsytorna. Helkaklat badrum i svart och vitt. Nedre plan utgörs av ett stort sovrum med öppen klädkammare medan entréplan bjuder på ett sovrum/kontor med egen utgång till föreningens gemensamma terrass som är en underbar oas mitt i stan!

I Linnéstaden bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns många restauranger, mysiga butiker, caféer, större mataffärer och andra nöjen. Nära avstånd till natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn. I närområdet finns även skolor och förskolor.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Vitmålat brädgolv och vitmålade väggar.

Härligt vardagsrum med fint mönstrad stuckatur och ljusinsläpp från två höga fönster med lugnt läge mot innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Vitmålat plankgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot köket och trappa ner till nedre plan.

Renoverat kök från 2012 med köksinredning i vitt, ljusa bänkytor och framtaget tegelparti ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med glaskeramikhäll (2013), inbyggnadsugn (2013), fläkt (2013), integrerad diskmaskin (2017) samt kyl med frys (2013). I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Det finns möjlighet att öka takhöjden i köket.

I anslutning till köket ligger ett mindre rum som kan användas som sovrum/kontor. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Är det så att man vill använda detta rummet till kontor så är kostanden för detta avdragsgillt pga egen ingång. Vit parkett och vitmålade väggar med fondvägg i tegel. Härifrån är det egen utgång till föreningens gemensamma terrass.

Helkaklat badrum med schackrutigt golv och vita helkaklade väggar med målad svart fog. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp och inkaklat badkar. Taket är bytt 2015. Möjlighet finns att öka takhöjden samt göra badrummet större genom att ta en del av hallens yta.

NEDRE PLAN

Via en fransk gjutjärnstrappa från originalritning gjord 1895 når man nedre plan. Detta plan präglas av en framtagen tegelvägg, putsade väggar och synliga takbjälkar. Denna privata del kan inredas som sovrum och arbetsrum. Snygg platsbyggd förvaringslösning. Vitt golv med behaglig golvvärme och vita putsade väggar med rundad fondvägg i tegel. Två små fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 307 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14.

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 6, ej hiss. Våningsplan 1,5 av 6.

Byggår: 1903.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett avtal med Com Hem. De levererar ett analogt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna ingår i avgiften. Sammanlagt ingår idag ca. femton kanaler i grundutbudet. Om man vill ha fler kanaler kan man skaffa digitalbox via Com Hem, Telia eller någon annan digital TV-leverantör och välja på ett passande kanalutbud. Internet: Com Hem levererar bredband och tv till lägenheternas tv-jack med tre hål. För att som boende få tillgång till bredband krävs ett avtal med Com Hem samt ett modem. Givetvis så går det även att ansluta sig till internet genom modem från någon annan internetleverantör.

Uteplats: Egen utgång till föreningens gemensamma terrass som är en underbar oas mitt i stan.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 147 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som ligger inne på gården. I portgången finns ett cykelställ som kan användas av boende i föreningen.

Information Förening

Förening: BRF Bergslänten.

Allmänt om föreningen: Brf Bergslänten äger och förvaltar fastigheten Olivedal 14:3 Göteborg med adress Linnégatan 37 A-B. Föreningen består av ett flerbostadshus med 20 bostadsrättslägenheter samt affärslokal och restaurang i bottenplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi och avgifterna har legat på samma nivå under flera år. Avgifterna höjdes med 6,75% den 1/1 2017.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.

2017 planeras renovering av muren på framsidan, renovering av soprummet, renovering av uteplats på framsidan, nya träd och växter på framsidan, åtgärda vissa problem i barnvagnsutrymmet i uppgång 37A samt i gårdsförrådet och på altanen.

Föreningen undersöker möjligheten att bygga om råvinden.

Utförda renoveringar:
1976 utfördes en stor renovering med bl.a. byte av stammar och fönster.
2004-2005 omläggning av tak.
2006 spolning av gårdens dagvattenavlopp, ommålning av gårdstrapphuset, stenläggning samt dränering av gården och uppfarten från gatan.
2008-2009 totalrenovering av butikslokal, nya balkonger, omputsning av fasad, utbytt värmepump samt omfogning av gatuhusets tegelfasad.
2009 byte av gatuhusets balkongdörrar samt att arbete med nytt gårdsbjälklag.
2010 injustering av värme och byte av samtliga termostater.
2010-2011 byggdes nytt barnvagsförråd.
2011 uppdaterades tvättstugan med nya tvättmaskiner, nytt torkskåp och ny torktumlare.
2012 ny frånluftsfläkt på taket är installerad för restaurangen.
2014 byte av portlås/porttelefon, målning av uppgångarna, nya utemöbler och grill på gårdsterrassen samt golvlagning och städning på vind.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning