Välkommen till

Von Gerdesgatan 3

2:a Johanneberg

Välbevarad funkischarm, västerbalkong & grönskande utsikt

Välkomna till en väldisponerad 30-tals pärla med balkong i omåttligt populära Johanneberg! Bostaden har rum i fil med lugnt och lummigt läge mot husets baksida så alla rum präglas av grönskande utsikt utanför fönstren. Väl tilltagen takhöjd och bevarade detaljer från 30-talet så som fönsternischer i marmor, fiskbensparkett, brädgolv och serveringsskåp. Kvadratmeterna utnyttjas på bästa sätt där vardagsrummet blir den naturliga samlingsplatsen med access till den härliga balkongen. Helt enkelt ett hem att trivas i!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i ett mindre skåp. Golvet kläs av klassisk parkett och väggarna är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger köket som har tidstypisk bevarad köksinredning med serveringsskåp. De vita skåpsluckorna kombineras med bänkytor i rostfritt och stänkskydd i svart kakel. En fin detalj är även de klassiska glasbehållarna för torrvaror som sitter under överskåpen. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn (IF, 2001), fläkt (Thermex, 2015) samt kyl med frys (Zanussi, 2001). Golvet kläs av charmigt brädgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Ljus matplats invid fönstret.

Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet som präglas av vacker fiskbensparkett och ett stort fönsterparti. Rummet har härligt ljusinsläpp och grönskande utsikt samt utgång till en västerbalkong med lugnt och lummigt läge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats.

Innanför vardagsrummet ligger sovrummet avskilt beläget. Sovrummet har en rofylld atmosfär med härlig grönska utanför fönstret. Här kan man inreda med en dubbelsäng och övrig inredning. Golvet kläs av charmigt brädgolv och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i mörk stålblå ton. I den inre hallen utanför sovrummet finns förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober med överskåp.

Till sist erbjuder bostaden ett badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med grå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt badkar.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. Några stenkast bort finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta