Såld

Balkong, öppen spis och hänförande utsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra liden 6

3:a Kungshöjd / Otterhällan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 448 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
84 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
1947
Adress:
Norra liden 6,
411 18 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS!

Välkomna till Norra Liden 6 och denna fina bostad med allt man kan tänkas behöva! Ljusa och enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden och skapar en sober bas att inreda efter. Bostaden erbjuder ett fullutrustat kök med plats för matgrupp. Vardagsrummet är väl tilltaget och inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp och matsalsmöbel. Härifrån når ni även bostadens balkong med fantastisk utsikt över hamninloppet! Ni erbjuds två sovrum i varierad storlek. Fungerande öppen spis och tidstypiska detaljer ger charm och mysfaktor. Här är det bara till att flytta in.

I gemytliga Otterhällan bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker.

ACCEPTERAT PRIS!

Hall:
Svart klinkergolv som övergår i parkettgolv i original och vitmålade väggar. Här finner ni plats för avhängning samt en garderob som står för klädförvaringen.

Kök:
Köksinredningen går i vitt med silvriga knoppar och vitt kakel ovan den massiva bänkskivan i trä. Köket är utrustat med hällspis, ugn, fläktkåpa , diskmaskin, kyl/frys. En praktisk köksö för ytterligare förvaring och matplats.

Vardagsrum:
Parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp och matsalsbord. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig men även fungerande för att elda i. Härifrån når ni även lägenhetens balkong med härlig utsikt och fritt läge.

Sovrum 1 & 2:
Master bedroom/ Sovrum 1 har ljusa golv och stilrena gråväggar. Gott om plats för både dubbelsäng, övrig möblering samt förvaring.
Sovrum 2 har vitmålade väggar. Här finns plats för bredare säng samt arbetshörna om så önskas.

Badrum: Halvkaklat badrum i blått och vitt. Badrummet är utrusat med en wc, handfat med kommod, badkar, handdukstork och tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett vindsföråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 448 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,915%. Andel av årsavgift är 1,915%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Norra liden 6, 411 18 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 0608

Våningsplan: Våningsplan 2. Hiss finns. Våningsplan 2.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 84 kvm.

Tillträdesdag: 2018-10-19 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Branten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 58 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 10 mars år 2005 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 64:28 samma år. Fastigheten bebyggdes 1947 (Norra Liden 6) och 1982 (Norra Liden 8) och består av två sammanbyggda bostadshuskroppar. En genomgripande renovering gjordes 1998 av byggnaderna.Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 443 kvm, varav 4 305 kvm utgör lägenhetsyta. Marken är friköpt och föreningen påverkas såldes inte av justerad tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen har en stabil och god ekonomi. I januari sänktes avgifterna med 3,09% med anledning av förändrat tillägg för tv och bredband.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden.

2017 utfördes målning av trapphus i Norra Liden 8, byte av fönster som ej går att vända Norra Liden 6, injustering värme Norra Liden 8 efter isolering vind, underhåll klinkerloftgång Norra Liden 8
2019 renoverades alla balkongerna, OVK samt byte av branddörrar.
2020 installerades nytt portlåssystem.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband: Bredband via ComHem samt Telia fiber.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns lokal att hyra till övernattning och fest, hobbyrum (NL8), MC-rum, cykelrum, (Ett på vardera NL 6 och NL 8)., barnvagnsrum på NL 6 Entréplan och på NL 8 finns ett på varje våningsplan. Det finns även extra förråd som man hyr per kvadratmeter, 15 st på NL 6 och NL 8.
Gemensam terrass på flera hundra kvadrat med gasolgrill och utemöbler.

Övriga byggnader: I föreningen finns en tvättstuga i samma uppgång belägen på källarplan. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och övernattningsrum/styrelserum.

Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning