Såld

Välplanerad bostad i toppskick, balkong med utsikt i sydväst

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vantgatan 3C

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 550 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Vantgatan 3C,
414 56 Göteborg
Generöst kök
Generöst kök
Perfekt matplats
Perfekt matplats
Goda förvaringsmöjligheter
Goda förvaringsmöjligheter

Lundin Värdering

Boka nu
Stilrent
Stilrent

Beskrivning

Välkomna till Vantgatan 3C och en lägenhet i absolut toppskick. Bostaden har det senaste åren fått totalrenoverat kök med stilrena färger och materialval. Hela lägenheten är ljus och känns otroligt luftig mycket tackvare husets placering högst upp på Gråberget. Vacker utsikt och mysig balkong i gott solläge i sydväst. Väl tilltaget sovrum som båda är lättmöblerade och rymmer dubbelsäng. Härligt vardagsrum med fönsterpartier som vetter mot den fina utsikten. Här bor man rofyllt på lugn återvändsgata med bussen bara ett stenkast bort.
Känner du för ett härligt promenadstråk så har du närheten till Klippan, Mariaplans oändliga utbud på resturanger samt slottskogen inom räckhåll!

Rumsbeskrivning: Inbjudande hall med plats för avhängning och två garderober med överskåp. Längre in i bostaden finner du en rymlig klädkammare som ger god förvaring. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Tidlöst kök med vitt kakel samt mörk bänkskiva. Goda arbetsytor och generös förvaring. Ljusa skåpsluckor med rostfria beslag. Utrustat med varmluftsugn, keramisk häll, fläkt (kolfilter), diskmaskin och kyl/frys.

Ljust vardagsrum med utrymme för soffgrupp och tillhörande möblemang. Matsalsbord ryms också om så önskas. Ljusa ytskikt och vacker parkett i fiskbensläggning. Tilltaget fönsterparti ger ett gott ljusflöde.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fräscha ytskikt och laminatgolv.
Mysig balkong i underbart västerläge vilket ger eftermiddags- och kvällssol.


Helkaklat badrum med mosaik-golv. Utrustat med dusch, wc, handdukstork och överskåp med spegeldörrar. Även praktiskt vädringsfönster.

Välkommen att boka din visningstid!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 550 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,17776%. Andel av årsavgift är 0,17776%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 230 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 30 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vantgatan 3C, 414 56 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Majorna 157:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1952

Lägenhetsnummer: 296/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 56 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge vilket ger eftermiddags- och kvällssol.

Tillträdesdag: 2018-12-03 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 569 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07. 1 januari 2021 höjdes hyran med 3% pga den komman höjningen av tomträttsavgälden som föreningen står inför.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2021. Kontrollerat med hemsidan 20210303.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen och hemsidan https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
Urval av utförda renoveringar:
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
2019 förebyggande avloppsspolning i Kabelgatan 8,16,28 och 39. Arbete med markytorna utanför Kabelgatan 8 och 16 påbörjades. Byte av lager på takfläkt i Kabelgatan 24. Reparation av dåliga avloppsledningar i Kabelgatan 12. Reparation av fjärrvärmeläcka i Kabelgatan 28.. Reparation av vattenskadat trapphus i Kabelgatan 30. Obligatorisk ventilationskontroll utfördes på Vantgatan 1-3 och Kabelgatan 22-30. Förbättrat skydd mot inbrott.
2020 12 st elbilsplatser blev klara i februari. OVK utfördes på Kabelgaan 22-30 och Kravellgatan. Fortsatt reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering. Översyn av balkonger och fasader. Inköp av 10 Ecoguard för temperaturkontroll av varmvattencirkulationen. Översyn av trädsituationen, inklusive på kommunens mark. Markytan utanför Kabelgatan 8 och 16 färdigställdes.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor. 250/250Mbit och bredbandtelefoni ingår. Även TV-box (vid avtalsstart) och Wifi-router ingår i avgiften. TV: Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-TV. Bredband: Bredband via Comhem/Telenor samt ADSL.

Parkering: Föreningen har breddat alla parkeringsplatser och har nu ca 205 parkeringsplatser varav 12 st med laddstolpar, 10 platser i varmgarage med mycket lång kötid samt 2 st MC platser. Det finns möjlighet att hyra garageplats hos föreningens nybyggda granne där det är kortare kötid dock är avgiften högre. För aktuella priser och köplats hänvisas man till HSB, boendeservice.gbg@hsb.se samt till hemsidan. (Kontrollerat med föreningen 20200303).
Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Även 10 varmgarage. Månadshyran från den 1 januari 2018 är för p-plats 350 kr och för varmgarage 750 kr. Fyra MC-platser finns också, för 175 kr.
Föreningen administrerar platserna enligt en strikt kölista. De är fristående från lägenheterna, så när någon flyttar eller säger upp sin plats går platsen till den första i kön. Kön till p-plats är cirka två år och till garage betydligt längre. Varje lägenhet kan hyra endast en p-plats eller ett garage.

Kontakt föreningens expedition för mer information.

För den som är folkbokförd i stadsdelen finns möjlighet att få boendeparkering. Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Det som gäller för området är taxa 7 som kostar ca 320 kr/mån. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gästlägenhet, barnvagnsrum, snickerirum., källarförråd (ca 4 kvm), matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca 8 kvm).

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Styrelsen sammanträder i regel den första onsdagen i varje månad förutom i juli. Nya medlemmar godkännes på styrelsemötet. Efter det tar föreningens förvaltningsadministratör över och tar kontakt med den nya medlemmen.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning