Såld

Praktfull & toppmodern lägenhet med inglasad balkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sten-Åke Cederhöks Gata 1A

3:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 160 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
82 kvm
Våning:
2/3, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sten-Åke Cederhöks Gata 1A,
412 49 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna toppmoderna studiolägenhet som passar perfekt för dig som vill ha nära till grönska och stadens puls på samma gång! Huset har vunnit Kasper Sahlins arkitekturpris 2016 och arkitekten har ritat husen utifrån idén om att skapa dåtidens våning i modern tappning. Föreningen arbetar aktivt med energieffektiva system och har iordningställt en pampig entré som påminner om en lobby på ett bättre hotell. Ni erbjuds även vackert utformade gemensamhetslokaler samt relaxavdelning med bastu i byggnaden. Lägenheten har genomgående hög kvalitet med väl vald inredning och gedigna material. Den generösa takhöjden ger rymd och karaktär till bostaden samtidigt som det förser rummen med ett fantastiskt ljusinsläpp. En lyxig detalj är att bostaden är radiatorfri med underliggande golvvärme i alla rum. Vardagsrum och kök bjuder in till social samvaro och präglas av generösa fönsterpartier med utgångar till bostadens inglasade balkong. Ni erbjuds ett stilrent vitt kök från Marbodal med kvalitativa vitvaror från Siemens. Två bra sovrum samt ett stort helkaklat badrum. Det finns självklart solavskärmning för alla fönsterpartier som styrs med ett knapptryck. Snyggt och smidigt. Här bor man stilfullt och klassiskt på en av områdets bästa adresser!

Brf Studio 1 präglas av de vackra och hållbara. Arkitekturen är vilsam för ögonen, nästan rogivande. Husen liknas vid moderna villor men på höjden. På insidan ligger rummen i fil och ger fantastiska siktlinjer. Fasaden är murad i ett danskt, massivt tegel med hög hantverkskänsla. Huset och fasaden ska inte åldras utan patineras. Bli vackrare med åren. Konstnärlig utsmyckning är en självklar del av byggnaden och husens identitet och själ. Här bor du med lövskogens fågelkvitter utanför dörren, hav av vitsippor bland bäckarna på våren och Avenyn bara en cykeltur bort. Du behöver bara gå ut genom din port eller öppna upp de stora dörrarna till din balkong för att mötas av en vacker och rogivande natur. Längtar du efter avkoppling eller utmaningar? Det spelar ingen roll, löpspår, promenadvägar, badplatser, ridstigar, golfbanor, skatås friluftsområde och hela delsjöområdets naturreservat ligger för dina fötter.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit området samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjöns golfklubb. En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Rumsbeskrivning: Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas i hallen där en skjutdörrsgarderob erbjuder avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Stilrena och enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Ni har även lyxen att ha underliggande golvvärme i hela lägenheten och en ovanligt generös takhöjd som ger en fantastisk rymd och karaktär.

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Den fina ekparketten återfinns här tillsammans med vita väggar. Via stora skjutdörrar når ni även bostadens väl tilltagna och inglasade balkong både från köket samt vardagsrummet.

Ni erbjuds ett stilrent kök från Marbodal med vacker estetik och goda förvaringsmöjligheter med överskåp upp till tak. Detta är ett kök för er som tycker om att ha gott om arbetsyta när ni lagar mat! Ovanför arbetsytorna ser ni ett avtorkbart mörkt parti vilket gör ett snyggt avbrott mot det vita. Ni erbjuds kvalitativa vitvaror från Siemens såsom spishäll, ugn, köksfläkt, vinkyl (mQuvee), inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Plats för ett större matbord för flertalet middagsgäster.

Vardagsrumsdelen har gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

Master bedroom är rogivande med gott om utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt kontorshörna om så önskas. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i fyra platsbyggda garderober med tillhörande överskåp. Ett stort fönsterparti bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Bostadens andra sovrum är även det stort till ytan. Även detta rum ger plats för dubbelsäng alternativt enkelsäng och arbetshörna om så önskas. Här erbjuds ni klädförvaring i fyra garderober med tillhörande överskåp. Väggarna är vita med avbrott för en grå fondvägg tillsammans med ekparkett på golvet. Även detta rum får ett fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

I anslutning till köket har ni lyxen att ha en egen tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt avlastningsbänk och skåp för förvaring. Ni erbjuds även plats för förvaring av kläder och skor. Vita väggar och grå klinker på golvet.

Stilrent helkaklat badrum med där golvet är beklätt med klinker i antracit från Konradssons kakel i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt duschhörna med vägg i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 160 kr/månad. I avgiften ingår kabel-TV, internet och IP-telefoni via Telia TriplePlay. Vatten, värme och el mäts individuellt och kontinuerligt där faktisk förbrukning för respektive månad aviseras med 5 månaders fördröjning.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Sten-Åke Cederhöks Gata 1A, 412 49 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: 1123

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Hiss finns. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 82 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong, inglasad.

Tillträdesdag: 2019-01-18 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 1 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen HSB brf Studio 1 i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen äger fastigheten Torp 50:8. Det finns i denna fastighet sammanlagt 59 st lägenheter och 44 st garageplatser i källarplan. Totala lägenhetsytan är 4 738kvm. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Sten-Åke Cederhöks gata 1 och 3. Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken). Föreningens 59 bostäder fördelning: 1 st 1 r o k, 4 st 1,5 r o k, 5 st 2 r o k, 10 st 2,5 r o k, 24 st 3 r o k, 14 st 3,5 r o k samt 1 st 4,5 ro k.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Husen i föreningen var klara för inflyttning i juni 2016 och 5-årsgarantin gäller sålunda fortfarande. I juni 2021 har det gått 5 år sedan första inflyttning och i maj månad är det dags för den så kallade garantibesiktningen. En garantibesiktning är en milstolpe på så vis att den som byggde husen (PEAB) därefter inte längre har ansvar för fel som uppkommer i huset.
Inga renoveringar är planerade men avsättningar görs varje år till den yttre underhållsfonden för framtida underhåll.
2018 utfördes en 2-årsbesiktning.
2019-2020 Föreningen har genomfört obligatorisk ventilationskontroll (OVK) samt planerad service på utvändiga solskydd.
Föreningen har upprättat en underhållsplan som stöd för framtida underhåll av fastigheten.

TV och bredband: TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play. TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet 100/10 via Telia.

Parkering: I föreningen finns 44 garageplatser i varmgarage dit hissen går hela vägen ner. Finns platser med laddstation för elbil. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.
I föreningen finns 44 garageplatser i källarplan dit hissen går hela vägen ner. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan i hus 2. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner - den ena större, torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet, två aktivitetsrum/styrelserum, två barnvagnsrum, ett cykelrum, en hundtvätt utanför entrén samt ett relaxrum och bastu.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd samt ytterligare ett förråd i anslutning till p-platsen som det är kö till i dagsläget. Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan i hus 2. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner - den ena större, torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet, två aktivitetsrum/styrelserum, två barnvagnsrum, ett cykelrum, en hundtvätt utanför entrén samt ett relaxrum och bastu.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelningen 90/10 förutsatt att barnet som bor i lägenheten är över 18 år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/studio1/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning