Såld

Superfin bostad med huskänsla och egen uteplats

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stobéegatan 13

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 131 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Stobéegatan 13,
416 53 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Superfin tvårummare med lugnt läge och egen uteplats! Uteplatsen ligger i soligt söderläge i direkt anslutning till egen rabatt och gemensam gräsmatta! Hjärtligt välkomna till Stobéegatan 13C i Kålltorp. En bostad med genomgående vackra välbevarade brädgolv i original och trendrätt färgsättning på samtliga ytskikt. Socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag. Härifrån når ni den härliga uteplatsen. Perfekt för grillkvällar under årets varma månader. Trevligt kök med generös förvaring och plats för matbord. Badrummet är helt nyrenoverat med stilrena och påkostade materialval. Helkaklat med marmor i hexagonmönster på golv tillsammans med golvvärme och fin inredning. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, en fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Goda kommunikationer med 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan.

Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och inbjudande hall. Generös takhöjd tillsammans med ljusa ytskikt och ett härligt ljusflöde från fönsterpartier i två olika väderstreck. I hallen finner ni goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via två garderober. Ytterligare förvaring finns via en inbyggd garderob intill. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå ton och på golvet ligger vackert brädgolv i original.

Kliver ni vidare in i bostadens möts ni av vardagsrummet. En trevlig plats att umgås på i goda vänners lag. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en större soffgrupp, bord och tv-möbel och för den som önskar finns det även plats för ett matbord där fyra gäster kan sitta ned. Väggarna är målade i en magisk mörkblå kulör och på golvet ligger brädgolv i original. Från denna del av bostaden når ni även bostadens trevliga uteplats belägen mot gården. Möblerbar med bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av härliga grillkvällar eller frukostar i solen.

Ett rofyllt sovrum där ni kan möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor sker bäst via tre garderober. Väggarna är målade i en magisk ljusgrön kulör och på golvet ligger brädgolv i original.

Bostadens kök går i en ljusgrå ton med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i rostfritt och trä. Ovan bänk sitter ljusgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Ett härligt fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger även här det vackra brädgolvet. Intill fönsterpartiet finner ni plats för matbord där minst fyra sittande gäster får plats.

Det nyligen renoverade badrummet har fått stilsäkra och moderna material. Helkaklat med vitt kakel på vägg och snyggt hexagon klinker i marmor på golv med golvvärme. Ett vädringsfönster ger fint naturligt ljus in till badrummet. Infällda spotlights i taket och inredningen består av WC, handfat med grå kommod med ovansittande spegel och skåp. Duschhörna med takdusch och vikbara väggar i glas tillsammans med handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 131 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 9,38%. Andel av årsavgift är 9,3794%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Stobéegatan 13, 416 53 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: KÅLLTORP 25:32

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Lägenhetsnummer: 13-1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 52 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2019-06-25 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Stobéegatan 11-13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Stobéegatan 11-13 bildades 2008 består av 10 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt i tre våningsplan och de äger fastigheten Göteborg Kålltorp 25:32. Lägenhetsfördelningen enligt följande: 1 rok: 2 st. 2 rok: 6 st. 3 rok: 2 st.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring via IF.

Renoveringar: Gjorda renoveringar:
Stambyte och elstammar byttes på 90-talet.
Taket byttes tidigt 90-tal.

Kommande renoveringar:
Totalrenovering av båda trapphusen
Ommålning av hela huset

För ytterligare information se årsredovisning.

TV och bredband: Tv och bredband via Com Hem. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör Com Hem. Bredband: Bredband via Com Hem, betalas separat.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan det är gratis längst gatorna i området.
Fri parkering på gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet tillhör ett gårdsförråd. Gemensam tvättstuga och cykelrum finns att tillgå.

Övriga byggnader: Det finns ett gemensamt cykelförråd och tvättstuga. I tvättstugan finns 2 tvättmaskiner en torktumlare samt ett intilliggande torkrum. Tvättid mellam 8-20, bokas enkelt med tvättlås. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning