Såld

Högst upp i huset med balkong i bästa solläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 52D

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 914 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Eklandagatan 52D,
412 61 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Enastående lägenhet med solig balkong högst upp i huset! Insidan är genomgående av hög standard och har allt ni önskar. Välplanerade kvadratmeter och ett väldigt bra genomgångsljus från stora fönsterpartier i två väderstreck. Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. Välskött HSB-förening med stabil ekonomi.

Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, buss & träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers & Korsvägen nås på några minuter. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och till tågstationen Liseberg är steget inte heller långt. Det är även nära till Delsjöområdet med Skatås motionscentral, vacker natur och badsjöar.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem.

Bostadens 45 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Du välkomnas in i lägenhetens ljusa hall som fungerar som lägenhetens nav, härifrån når du samtliga rum. Direkt in till höger hittar du det moderna köket som är en fröjd för såväl inredningsfantasten som mästerkocken, rymligt vardagsrum med solig balkong i sydvästläge, luftigt sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt ett modernt och helkaklat badrum. Från vardagsrummet når du även lägenhetens solrika balkong som öppnar upp mot föreningens lummiga gård. Vitmålade väggar med vackra fönsterpartier och genomgående ekparkett. Kombinationen av bevarade historiska vingslag och omsorgsfulla val ger ett modernt boende som skapar mervärde i vardagen.

Kök: Köket präglas av smakfulla materialval och modern utrustning. Kombinerad kyl och frys signerat i rostfritt utförande. Spis/ugn samt kolfilterfläkt också i rostfritt. Resterande arbetsyta består av mörkt laminat som går i linje med övrig köksinredning och bryter smakfullt mot de stora kakelplattorna i högvitt. Med utdragbara lådor och rikligt med förvaring är detta ett kök som rymmer nästan allt man kan önska.

Badrum: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Den stilrent vita kommoden ger bra förvaring. Tack vare den kromade handdukstorken kan du alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.

Vardagsrum: Här finns gott om utrymme för möblering som passar de mysiga tv-kvällarna, men det finns också gott om plats över för arbetshörna, låt fantastin flöda! Öppna med fördel upp balkongdörrarna under sommarhalvåret, stig ut på balkongen och njut av Johanneberg.

Sovrum: Väl tilltaget sovrum med god förvaring. Här sover man gott om natten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 914 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg för digital-TV, IP-telefoni och bredband om 190 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,83397%. Andel av årsavgift är 0,83397%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 52D, 412 61 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Krokslätt 178:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1938

Lägenhetsnummer: 36/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss. Våningsplan 4 av 4.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 45 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Tillträdesdag: 2019-11-29 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Ottnaren 1938. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 117 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ottnaren 1938 äger fastigheten Krokslätt 178:1 med adress Eklandagatan 52A-E, 54A-E och 56A-E som bebyggdes 1938. Friköpt tomt. Välskött förening med god gemenskap.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god ekonomi. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar och det ser ut som att avgifterna kommer vara oförändrade de närmsta åren om inget oväntat händer.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Renoveringar: Föreningen följer en löpande underhållsplan och avsätter varje år medel till detta. Inga större renoveringar är planerade de närmsta åren.
Nästa större planerade underhållsarbete är att byta tak ca 2026 samt stambyte ca 2038.
Gjorda renoveringar:
I slutet av 1980-talet utfördes en ROT-renovering av fastigheten som bland annat innefattade stambyte, tilltäggsisolering samt större balkonger.
2004 tvättades samtliga fasader och diverse underhåll av entrédörrar, källargångar och tvättstuga utfördes. Samma år installerades en ny cirkulationsstyrd värmepump.
2007 målning av fönster.
2008 installerades en ny fläkt in i 52 B på försök att förminska obalansen i ventilationen mellan lägenheterna.
2009 energideklarerades fastigheten.
2010 renovering av trapphus.
2012 utfördes ett större ventilationsarbete samt underhåll av trädgården.
2014 utfördes en fasad- och balkongrenovering. Fasaden har tvättats och målats. Plåtar under balkonger har bytts ut mot underhållsfria cementskivor, entrépartier har snyggats till. Taket har tvättats och setts över.
2016 byte av termostater i samtliga lägenheter.
2018 utfördes OVK och spolning av stammar.
2017-2021 har setts dräneringen över och tvättmaskiner bytts ut.
Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen följer en löpande underhållsplan och avsätter varje år medel till detta. Inga större renoveringar är planerade de närmsta åren. Det som ligger närmast i tiden är översyn av dräneringen samt eventuellt byte av tvättmaskiner. Avloppstammarma spolas vid behov.

Gjorda renoveringar:
I slutet av 1980-talet utfördes en ROT-renovering av fastigheten som bland annat innefattade stambyte, tilltäggsisolering samt större balkonger.
2004 tvättades samtliga fasader och diverse underhåll av entrédörrar, källargångar och tvättstuga utfördes. Samma år installerades en ny cirkulationsstyrd värmepump.
2007 målning av fönster.
2008 installerades en ny fläkt in i 52 B på försök att förminska obalansen i ventilationen mellan lägenheterna.
2009 energideklarerades fastigheten.
2010 renovering av trapphus.
2012 utfördes ett större ventilationsarbete samt underhåll av trädgården.
2014 utfördes en fasad- och balkongrenovering. Fasaden har tvättats och målats. Plåtar under balkonger har bytts ut mot underhållsfria cementskivor, entrépartier har snyggats till. Taket har tvättats och setts över.
2016 byte av termostater i samtliga lägenheter.

TV och bredband: Föreningen är anslutna till ett gruppavtal med Tele2, kabel-tv och bredband. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 190kr/mån. TV: Föreningen har ett gruppavtal där alla lägenheter har tillgång till digital-tv (basutbud), bredband 100/10 samt ip-telefoni via Comhem. Ingår i avgiften till en kostnad om 190 kr/mån. Bredband: Föreningen har ett gruppavtal där alla lägenheter har tillgång till digital-tv (basutbud), bredband 100/10 samt ip-telefoni via Comhem. Ingår i avgiften till en kostnad om 190 kr/mån.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
Adressen Eklandagatan 52D är berättigad till boendeparkering inom område "S". Boendeparkering på gatan samt närliggande gatorna. För mer information besök www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-613 700.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd och bastu. I varje hus finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i hus 54 har även en mattvättmaskin. Det finns även en föreningslokal med övernattningsrum som man kan hyra.
Mysig öppen innergård med mycket fin trädgård och grillmöjlighet.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar, helst med minsta del 10%.

För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/ottnaren1938.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning