Såld

Charmig och kvadratsmart med balkong i söderläge

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Tjänstledig
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lars Kaggsgatan 28F

2:a Gamlestaden Bellevue

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 989 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
39,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Lars Kaggsgatan 28F,
415 22 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till en charmig minitvåa med lugnt läge nära kommunikationer. En perfekt första lägenhet som har det man behöver med charmiga detaljer så som brädgolv, inbyggda garderober och fönsterbrädor i sten. Stort och luftigt vardagsrum med vacker fiskbensparkett och utgång till balkong, separat sovrum, kök med plats för litet matbord och två stolar samt badrum med dusch. Stabil och välskött förening med låg belåning och flera bekvämligheter för medlemmarna så som t.ex. övernattningslägenhet, festlokal, relaxavdelning med bubbelbadkar och bastu.

Hall
Välkomnande och ljus hall med inbyggda garderober och laminatgolv. Till vänster om hallen ligger badrummet, rakt fram köket och till höger ligger vardagsrummet.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med ett stort fönsterparti i söderläge. Vacker fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns utgång till balkongen och sovrummet ligger precis intill.

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för en 1,40-säng om så önskas alt en mindre säng och ett skrivbord. Två garderober, ljusa väggar och brädgolv.

Kök
Kök i äldre utförande men gott skick. Här finns kombinerad kyl/frys, spis och fläkt. Plats för matbord med 2-3 platser och utsikt mot naturen.

Badrum
Helkaklat badrum med plastmatta på golvet, här finns toalett, handfat och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 989 kr/månad. I avgiften ingår värme, VA och TV (basutbud).

Andelstal: Andel i föreningen är 0,50616%. Andel av årsavgift är 0,50616%.

Inre reparationsfond: 403 kr.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Föreningen står för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Lars Kaggsgatan 28F, 415 22 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Kviberg 13:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 42/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. 1,5 trappa upp.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 39,5 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge mot innergården.

Övrigt: Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Tillträdesdag: 2020-03-13 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus nr 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 192 lägenheter och 13 lokaler.

Allmänt om föreningen: Göteborgshus 7 är en äkta bostadsrättsförening med en stabil ekonomi där den ekonomiska förvaltning sköts av HSB.
Fastigheterna bebyggdes med bostadshus år 1946 och samma år bildades föreningen. I föreningen finns 192 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 13 lokaler.
Föreningen innehar tomträtterna till fastigheterna Kviberg 12:1, 13:1 samt 14:1 som upplåts av Göteborgs stad. Tomträttsavgälden löper på 10 år till nästa förnyelse år 2025.
Bångegatan 2-4
Lars Kaggsgatan 28 och 30.
Marbogatan 2-4
Lotta Svärdsgatan 2-4.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött HSB-förening med flertalet lokaler.
Belåningen per kvadratmeter är på ca 1 729 kronor vilket är under snittet i Göteborg som ligger på cirka 6 000 kronor per kvadratmeter.
Avgiften höjdes med 2% 2019-07-01 och har inga planerade höjningar i dagsläget.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: Föreningen arbetar utefter en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2022.
Tidigare renoveringar under år:
1980 - kläddes fasader om.
1994-1995 - byttes V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare. Under samma period byttes fönster ut.
1997 - lades taket om och trapphuset målades om.
ca 2000 - renoverades balkonger.
2009 - genomfördes energideklaration.
2012 - renoverades bastun och en relaxavdelning anlades i anslutning till bastun. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2014 - målades trapphus om och i källaren monterades automatisk belysning upp.
2014-2015 - gjordes en översyn samt en justering av styr och regelsystemet.
2015 - målades källargångarna om.
2016 - filmades avloppen och åtgärder kommer att göras inom kort.
2017 - utfördes en OVK och lokalen på Lars Kaggsgatan 30 H iordningställdes.
2018 - slipades golvet i relaxavdelningen, fasadtvätt utfördes, gästlägenheten renoverades efter en vattenläcka samt en brandskada i ett kök åtgärdades i en av lägenheterna.
2019 - målades tvättstugorna.

Kommande renoveringar är en relining av stammarna i källaren och under mark samt ev dränering i samband med detta (enligt underhållsplan) samt översyn av de utanpåliggande balkongerna.

TV och bredband: Kabel-TV genom ComHem ingår i avgiften.
Bredband via ComHem tecknas separat av medlemmarna. TV: Kabel-Tv från ComHem ingår i avgiften. Bredband: Bredband tecknas separat, via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 92 parkeringsplatser samt 4 MC-förråd, samtliga med separat kö.
I övrigt gäller boendeparkering.
Föreningen förfogar över 92 parkeringsplatser samt 4 MC-förråd, samtliga med separat kö.
Parkeringsplats kostar 190 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: -Övernattningslägenhet
-Relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar
-Festlokal
-Barvagnsrum
-Cykelrum
-Grillplatser
-Miljöhus.

Övriga byggnader: Till lägenheten finns både ett vinds- och ett källarförråd.

Övrigt: Fastighetskontoret för Göteborgs Stad har ansökt om planbesked för bostäder med särskild service vid Varnhemsgatan, dvs den ytan som föreningen idag kallar ”stora parkeringen” som kommunen arrenderar ut till föreningen. Angöringen föreslås ske från Lars Kaggsgatan och förslaget innebär en enhet med 8 - 12 bostäder i 2 - 3 plan. Idag rymmer ytan 58 parkeringsplatser. Om förslaget går igenom skulle detta innebära att samtliga parkeringsplatser inte kommer kunna användas under byggtiden. Se mer info under "Dokument och länkar".

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gamlestaden Bellevue

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning