Såld

Fantastiskt välplanerad funkistrea med två balkonger

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Cederbourgsgatan 7

3:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 852 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
98 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Cederbourgsgatan 7,
412 55 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högt upp i en klassisk 30-talsfastighet finner ni denna fantastiska trea i funkisstil med genomtänkt planlösning som erbjuder generös takhöjd, stora rum och gott om förvaring. Genomgående ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt två balkonger, en åt vardera håll. Lägenheten är smakfullt renoverad samtidigt som den har välbevarad funkiskänsla med oljade parkettgolv, fönsterbrädor i sten, gjutjärnsradiatorer och stram stuckatur. Generösa sociala ytor, två rymliga sovrum med lugnt gårdsläge samt modernt badrum med tvättmaskin. Som lägenhetens ess i rockärmen finns en stor walk-in-closet.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en stor inredd walk-in-closet, en klädkammare samt ett inbyggt städskåp. Parkettgolv och ljusa väggar.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utgång till en balkong med utsikt mot Liseberg. Balkongen är den perfekta frukost och middagsbalkongen då man har sol både på morgonen och eftermiddagen/kvällen. Vardagsrummet har en klassisk funkisutformning där en del av rummet passar perfekt som matsal eller kontor medan den andra delen har plats för soffhörna och stora middagssällskap. Golvet kläs av vacker oljad fiskbensparkett och taket ramas in av tidstypisk stuckatur.

Köket är renoverat 2015 med köksinredning i vitt från Ikea som har handmålats för en finare finish. Gedigna bänkytorna i massiv svart granit kombineras med stänkskydd i svartvitt marockanskt kakel. Det välplanerade köket inbjuder till matlagning och här finns även en köksö som bidrar med extra arbetsyta och förvaring. Den maskinella utrustningen utgörs av extra bred induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenheten har två rymliga sovrum som vetter mot den lugna innergården. Båda sovrummen har vacker oljad fiskbensparkett och väggarna är målade samt tapetserade. Från det största sovrummet nås lägenhetens andra balkong som har ett soligt söderläge och är högt belägen mot den lugna lummiga gården. Det andra sovrummet har tre originalgarderober som står för förvaringen.

Badrummet byggdes ut och renoverades 2014. Golvet kläs av grå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av vägghängd wc från Duravit, avlastningsyta i valnöt med handfat från Duravit samt två förvaringsskåp och tvättmaskin under, spegel, handdukstork samt duschhörna med glasväggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 852 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband (150).

Andelstal: Andel i föreningen är 7,93079%. Andel av årsavgift är 7,17883%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 420 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 220 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Cederbourgsgatan 7, 412 55 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 1404/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 98 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2022-01-28 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Cederbourgen 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 17 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Cederbourgen 7 äger fastigheten Johanneberg 14:23 med adress Cederbourgsgatan 7. Föreningen förvärvade fastigheten år 2000.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna ändrades senast 2017 då de sänktes med 10%. Styrelsen har beslutat om oförändrade avgift under 2021. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-10-10).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-03-30. Energiprestanda 122 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. För att bevara fastigheten i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Inga större renoveringar planerade framöver.
Under 1980-talet genomgick fastigheten en stor renovering som inkluderade tak, stammar, trapphus, fönster, hiss etc.
De senaste åren har trapphusen restaurerats och säkerhetsdörrar satts in. I samband med vindsbyggnationen flyttades förråden ner i källaren.
2019 utfördes byte av fönster, renovering av fasad på innergården samt el-, målnings- och rörarbeten i källaren.

TV och bredband: Tv och bredband (150) via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser. Intern kö tillämpas.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug samt mangel.
Lummig innergård i söderläge med platsbyggd grill.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning