Såld

Välplanerad bostad med balkong och fin utsikt

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kabelgatan 35B

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 889 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Kabelgatan 35B,
414 57 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till Majorna och populära Kabelgatan. Högst upp i huset hittar vi denna härliga 50-tals tvåa med fantastisk utsikt. Med ett ljust och fritt läge - helt utan insyn, sprids ett härligt ljusflöde genom bostaden.

På omtyckta Gråberget ligger den här trivsamma tvåan. Väldisponerade kvadratmetrar, stort representativt vardagsrum med utgång till balkong. Stavparkett i fiskbensmönster, vackra innerdörrar och tilltagna fönsterpartier. Insynsskyddat och lugnt läge nära kommunikationer och service.


Majorna är en lugn och trevlig stadsdel med närhet till stadskärnan. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer, träningsanläggningar med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippans kulturreservat med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer och bussar som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagnen finner ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Välkomna på visning!

Inbjudande hall med plats för avhängning och två garderober med överskåp. Längre in i bostaden finner du en rymlig klädkammare som ger god förvaring. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Tidlöst kök med vitt kakel samt rostfri bänkskiva. Goda arbetsytor och generös förvaring. Ljusa skåpsluckor med trä-beslag. Utrustat med varmluftsugn, spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Ljust vardagsrum med utrymme för soffgrupp och tillhörande möblemang. Matsalsbord ryms också om så önskas. Ljusa ytskikt och vacker parkett i fiskbensläggning. Tilltaget fönsterparti ger ett gott ljusflöde.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljusa väggar och laminatgolv.
Mysig balkong i underbart syd-läge.


Helkaklat badrum med klinker. Utrustat med badkar, wc, handfat och även praktiskt vädringsfönster.

Välkommen att boka din visningstid!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 889 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,17776%. Andel av årsavgift är 0,17776%.

Inre reparationsfond: 8 527 kr.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kabelgatan 35B, 414 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Majorna 155:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1952

Lägenhetsnummer: 526/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2020-03-13 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 569 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07. 1 januari 2021 höjdes hyran med 3% pga den komman höjningen av tomträttsavgälden som föreningen står inför.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2021. Kontrollerat med hemsidan 20210303.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 114 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen och hemsidan https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
Urval av utförda renoveringar:
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
2019 förebyggande avloppsspolning i Kabelgatan 8,16,28 och 39. Arbete med markytorna utanför Kabelgatan 8 och 16 påbörjades. Byte av lager på takfläkt i Kabelgatan 24. Reparation av dåliga avloppsledningar i Kabelgatan 12. Reparation av fjärrvärmeläcka i Kabelgatan 28.. Reparation av vattenskadat trapphus i Kabelgatan 30. Obligatorisk ventilationskontroll utfördes på Vantgatan 1-3 och Kabelgatan 22-30. Förbättrat skydd mot inbrott.
2020 12 st elbilsplatser blev klara i februari. OVK utfördes på Kabelgaan 22-30 och Kravellgatan. Fortsatt reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering. Översyn av balkonger och fasader. Inköp av 10 Ecoguard för temperaturkontroll av varmvattencirkulationen. Översyn av trädsituationen, inklusive på kommunens mark. Markytan utanför Kabelgatan 8 och 16 färdigställdes.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor. 250/250Mbit och bredbandtelefoni ingår. Även TV-box (vid avtalsstart) och Wifi-router ingår i avgiften. TV: Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-TV. Bredband: Bredband via Comhem/Telenor samt ADSL.

Parkering: Föreningen har breddat alla parkeringsplatser och har nu ca 205 parkeringsplatser varav 12 st med laddstolpar, 10 platser i varmgarage med mycket lång kötid samt 2 st MC platser. Det finns möjlighet att hyra garageplats hos föreningens nybyggda granne där det är kortare kötid dock är avgiften högre. För aktuella priser och köplats hänvisas man till HSB, boendeservice.gbg@hsb.se samt till hemsidan. (Kontrollerat med föreningen 20200303).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gästlägenhet, barnvagnsrum, snickerirum., källarförråd (ca 4 kvm), matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca 8 kvm).

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Styrelsen sammanträder i regel den första onsdagen i varje månad förutom i juli. Nya medlemmar godkännes på styrelsemötet. Efter det tar föreningens förvaltningsadministratör över och tar kontakt med den nya medlemmen.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning