Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 40

2:a Vasastaden

Vindslägenhet med takterrass & vidsträckt vy över staden

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna fantastiska vindslägenhet belägen i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1918. Ett kolossalt snyggt hem som har alla de karaktäristiska vindsdetaljerna som förväntas och som känns modern med sina spännande och välgjorda renoveringar. Generös takhöjd, vackra skulpterade murstockar och handmurad öppen spis. Flera vindskupor och ett stort takfönster som i kombination med flertalet golvfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Stora luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Fullutrustat kök i ljusa toner som harmoniserar i öppen och social planlösning med vardagsrummet. Ett rymligt sovrum med fantastisk utsikt och access ut mot lägenhetens terrass helt fritt från insyn med vy över stadens takåsar och mängder med soltimmar.

Tyst och lugnt gårdsläge och bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv bland det myllrande storstadslivet, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till denna välkomnande vindslägenhet. I hallen möts ni av vitmålade väggar och laminat på golv. Goda möjligheter för avhängning av ytterkläderna.

Direkt in från hallen på er högra sida öppnar sig köket. Fullt utrustat med både över – och underskåp i vitt tillsammans med bänkskiva i ek och stänkskydd i glas. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Stora glasdörrar släpper in rikligt med ljus till köket och dörrarna är det som skiljer er från den magiska takterrassen. Här ute kan ni dela upp terrassen i sektioner med både soffgrupp och bord där ni kan sitta ned och njuta av solens värma strålar.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och charmigt tack vare sina takbjälkar samt den fungerande öppna spis som blir en härlig mysfaktor till rummet. Takkupor med fönster ger härligt ljusflöde till de vitmålade väggarna och ger en naturlig bas att inreda till. Här kan ni både möblera med soffa, bord, tv-möbel och ett större matsalsbord för er som önskar. På golvet ligger parkett.

Intill har ni ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Från denna del av bostaden når ni också takterrassen, lyxigt att kunna sova med en dörr öppen under sommarens varma månader.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och spegelskåp, duschhörna med skjutdörrar och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta