Såld

Vindslägenhet med takterrass & vidsträckt vy över staden

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 40

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 218 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
5/5, ej hiss
Byggår:
1918
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 40,
411 31 Göteborg

Beskrivning

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna fantastiska vindslägenhet belägen i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1918. Ett kolossalt snyggt hem som har alla de karaktäristiska vindsdetaljerna som förväntas och som känns modern med sina spännande och välgjorda renoveringar. Generös takhöjd, vackra skulpterade murstockar och handmurad öppen spis. Flera vindskupor och ett stort takfönster som i kombination med flertalet golvfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Stora luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Fullutrustat kök i ljusa toner som harmoniserar i öppen och social planlösning med vardagsrummet. Ett rymligt sovrum med fantastisk utsikt och access ut mot lägenhetens terrass helt fritt från insyn med vy över stadens takåsar och mängder med soltimmar.

Tyst och lugnt gårdsläge och bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv bland det myllrande storstadslivet, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till denna välkomnande vindslägenhet. I hallen möts ni av vitmålade väggar och laminat på golv. Goda möjligheter för avhängning av ytterkläderna.

Direkt in från hallen på er högra sida öppnar sig köket. Fullt utrustat med både över – och underskåp i vitt tillsammans med bänkskiva i ek och stänkskydd i glas. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Stora glasdörrar släpper in rikligt med ljus till köket och dörrarna är det som skiljer er från den magiska takterrassen. Här ute kan ni dela upp terrassen i sektioner med både soffgrupp och bord där ni kan sitta ned och njuta av solens värma strålar.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och charmigt tack vare sina takbjälkar samt den fungerande öppna spis som blir en härlig mysfaktor till rummet. Takkupor med fönster ger härligt ljusflöde till de vitmålade väggarna och ger en naturlig bas att inreda till. Här kan ni både möblera med soffa, bord, tv-möbel och ett större matsalsbord för er som önskar. På golvet ligger parkett.

Intill har ni ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Från denna del av bostaden når ni också takterrassen, lyxigt att kunna sova med en dörr öppen under sommarens varma månader.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och spegelskåp, duschhörna med skjutdörrar och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 218 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer två obligatoriska avgifter om 249 kr/mån som avser bredband och 112 kr/mån för balkongtillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,36%. Andel av årsavgift är 2,36%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Information Bostad

Adress: Erik Dahlbergsgatan 40, 411 31 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 23:11

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1918

Lägenhetsnummer: V1ED40

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Erik Dahlbersgatan 40-46. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Erik Dahlbergsgatan 40-46 äger sedan 2005 fastigheterna Vasastaden 23:9, Vasastaden 23:10 samt Vasastaden 23:11 i Göteborgs kommun med därpå uppförda byggnader med 36 lägenheter. Byggnaderna uppfördes 1918-1923 och består av två landshövdingehus i tre plan med inredda vindar samt ett fyravåningars stenhus med inredd vind. Fastigheternas adress är Erik Dahlbergsgatan 40-46. Föreningen upplåter 35 Iägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 2436kvm.FÖRVALTARE

Bredablick Förvaltning hjälper styrelsen med föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i QBE. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.TV/INTERNET-ANSLUTNING

Bredband via Bitcom, bredband och tv ingår i avgiften.TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheterna sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.INNERGÅRD

Trevlig och lugn innergård med stenbelagd uteplats och gräsmatta. Gemensamma utemöbler och grill.GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har två tvättstugor varav den ena ligger i källaren på Erik Dahlbergsgatan 46 och den andra på nummer 40. I föreningen finns det även barnvagnsrum och cykelförvaring på gården. Dessa nås från Erik Dahlbergsgatan 42 (inga trappor).ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.EKONOMI

De långfristiga skulderna enligt bokslutet för 2018 uppgår till ca 18,4 msek vilket motsvarar en belåning om ca 7 500kr skuld/kvm bostadsyta.

Föreningens hyresrätt kan ses som en dold tillgång då pengarna från en framtida försäljning kommer tillfalla föreningen och stärka ekonomin ytterligare.

Inga planerade avgiftsförändringar föreligger.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1190 kr) och pantsättningsavgift (476 kr) bägge betalas av köparen.RENOVERINGAR

Nedan följer ett urval av genomförda renoveringar i byggnaderna:

2019: OVK besiktning, byte av källarfönster och plåtarbeten på yttertak

2018: Byte av vattenledningar i gatan och delar av fastigheten på Erik Dahlbergsgatan 44-46, målning dörrar och portar.

2017: Relining av stammar

2016: Omfogning, puts- och betonglagningar av balustrader

2015: Nya entrédörrar Erik Dahlbergsgatan 44 & 46

2015: Byte och komplettering av utomhusbelysning

2015: Renovering/målning av trapphus

2014: Nytt tegeltak Erik Dahlbergsgatan 44 & 46

2014: Plattsättning gård Erik Dahlbergsgatan 44 & 46

2014: Fönsterrenovering Erik Dahlbergsgatan 44 & 46

2011: Byte av värmepumpar

2010-2011 Nybyggnation av balkonger och takterrasserOvanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-01-26 och årsredovisning för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Bredablick förvaltning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-01-09. Energiprestanda 158 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm.

Övrigt: Se årsredovisning för mer information.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning