Såld

Fantastisk lägenhet i toppskick med solig terrass och vidsträckt utsikt

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

2:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 077 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
73 kvm
Våning:
10/11, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Klippan 1H,
414 51 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna pärla till lägenhet erbjuder härligt ljusinsläpp från tre väderstreck och en makalös, helt insynsskyddad terrass med sol hela dagen. Här har du en fantastisk vidsträckt utsikt som verkligen gör lägenheten till något extra. Öppen härlig planlösning mellan kök, vardagsrum, matsalsdel och hall och klassiskt vitmålat med en vacker ekparkett från 2013 i hela lägenheten. Här finns två ljusa sovrum och topprenoverat, stilrent badrum och kök. En lägenhet att älska!

Vid den södra foten av Älvsborgsbron och med närhet till både havet och innerstaden ligger detta attraktiva bostadsområde Klippan. Ett charmigt kvarter fullt av mysiga caféer, kulturfastigheter och restauranger såsom den fantastiska fiskrestaurangen Sjömagasinet, belägen i Ostindiska kompaniets gamla lagerbyggnader. Njut av en grönskande oas nära city och sköna promenader längs hamnstråket ända ut till Långedrag, populärt bland både boende och besökare. Här går båtarna över till till Eriksberg och Lindholmen, perfekt för de som pendlar i arbetet. Klippan är ett kulturhistoriskt område med gamla bryggeribyggnader från 1800- och 1900-talet och här hittar du också Gamla Älvsborgs fästning från 1300-talet.
Ett område att längta hem till!

Välkommen till lägenheten där det andas magi i varje vrå. En helt makalös terrass utan dess like gör varje sommarkväll till en fröjd. Här kan man umgås, sola och njuta av grillning helt insynsskyddat under varma sommardagar och härliga sensommarkvällar. Den vidsträckta utsikten åt tre väderstreck över staden, Älsvborgsbron och vattnet är fantastisk. En terrass helt klädd i trall, både golv och vägg, med väldigt generösa ytor och plats för en stor skön loungesoffa. Given samlingsplats!

Från terrassen kommer du in i det större sovrummet som är öppet mot vardagsrummet. Den stilrena och påkostade lägenheten är inredd med vacker ekparkett (2013) på golven och klassiskt vitmålade väggar i alla rum. Sovrummet har praktiskt platsbyggd förvaring (2014) och gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finner du även en fondvägg som är målad i grå ton.

Underbar, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med bra möjligheter för socialt umgänge vid grytorna. Här hittar du återigen de vita väggarna och den vackra ekparketten och lägg märke till de djupa fönsternischerna som en trevlig detalj. Lätt att inreda med en stor soffgrupp och en härlig matsalsgrupp. Fantastiskt ljusinsläpp från två väderstreck gör lägenheten extra ljus och luftig. Fönster i vardagsrum är nya sen 2015.

Köket som delrenoverades 2014, är fräscht och stilrent med vitt kakel, vita skåpsluckor och en fin bänkskiva av varmt laserad ek. Välplanerat med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är fullt utrustat med keramikhäll, integrerad ugn, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Infällda spotlights i tak och under skåp ger en skön belysning åt matlagningen.

Det mindre sovrummet är otroligt charmigt med sina vinklar och vrår. Perfekt som barnrum eller litet kontor. Vitmålade väggar och ekparkett som i resten av lägenheten. Här ställer man enkelsängen, skrivbordet eller varför inte göra om det till en walk-in-closet? Här finns alla möjligheter. Båda sovrummen kan stängas med skjutdörr som en smart lösning.

Renoverat badrum som är en stilren dröm i vitt kakel, vit inredning och grå klinkers med golvvärme för frusna fötter. Smart planerat med välanvända kvadratmeter. Här finns wc-stol, handfat i kommod, spegelskåp, ett större skåp, handdukstork, duschhörna med dörrar i klarglas och friheten av en egen tvättmaskin (2015). I taket sitter infällda spotlights för en skön belysning.

I den öppna planlösningen av kök och vardagsrum ingår hallen som har bra förvaringsmöjligheter med platsbyggd förvaring direkt till höger som installerades 2013.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 077 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 168kr/mån avseende bredband 1200/1200mbit (motsvarande fiber).

Andelstal: Andel i föreningen är 1,79141%. Andel av årsavgift är 1,70377%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Klippan 1H, 414 51 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1935

Lägenhetsnummer: 1001/1802

Våningsplan: Våningsplan 10 av 11. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 73 kvm. Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Underbar insynskyddad terrass med sol hela dagen.

Tillträdesdag: 2020-12-11 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 133 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Under 2019 avslutade föreningen en stor renovering av den vackra innergården, hissen fixades till samt tvättstugan på 1H fick en ny dörr. I och med detta ligger föreningen helt i fas med sin underhållsplan och nästa stora projekt ligger 2028 då de behöver se över fönster och balkongdörrar.
2019: Totalrenovering utav de gemensamma ytorna inomhus samt nya säkerhetsdörrar
2018: Förbättringsarbeten mot innergård samt ventilation.
2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.
2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.
2013: Upprustning av innergården.
2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.
2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.
2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.
2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

TV och bredband: Kabel-TV via Com Hem.
Från och med 1 januari 2020 har föreningen ett gemensamt avtal via Com Hem med 100/10 som ingår i avgiften. TV: Ansluten till kabelnät Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband: Bredband via Com Hem.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.
451 st parkeringsplatser hyrs ut för ca 450 kr/månad och 850 st garageplatser som hyrs ut för ca 950 kr/månad. För närvarande är det ingen kö till parkeringsplatserna. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.
Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning