Möjlig garageplats och två balkonger

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ostindiefararen 37

4:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
6 200 000 kr
Högsta bud:
6 900 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
5 865 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
111 kvm
Våning:
8/9, hiss
Adress:
Ostindiefararen 37,
417 65 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningens gemensamma takterrass
Föreningens gemensamma takterrass

Beskrivning

I attraktiva västra Eriksberg, ute på Ostindiefararen med direkt närhet till vattnet, ligger denna fantastiska fyrarummare som präglas av rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fin utsikt över dockan. Stor balkong som till hälften är inglasad erbjuder många soltimmar och plats för såväl matplats som loungemöbler, solstolar och växter. På andra sidan bostaden erbjuds lyxen av ytterligare en balkong. Lägenheten har stilrena materialval och erbjuder hög komfort. Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med två utgångar till balkongen, två stora sovrum, bra förvaringsmöjligheter samt två helkaklade badrum varav det ena med tvättavdelning. Till lägenheten hör en garageplats om man önskar och föreningen har en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt. Garaget nås smidigt via hiss och så även takterrassen.

Välkomna!

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 111 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och rymlig möblerbar hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt en klädkammare.

Härliga sällskapsytor med öppen planlösning som präglas av fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utsikt mot älven och dockan. De stora fönstren i kombination med de två utgångarna till balkongen skapar en luftig känsla. Här kan man inreda med såväl matplats som loungemöbel, grill, solstolar och växter. En del av balkongen är även inglasad och blir därmed ett extra rum som kan användas under stora delar av året.

Välplanerat och stilrent kök från Myresjö. Bänkytor i mörkgrå laminat som belyses av infällda spotlights och stänkskydd i svart kakel. Köket är utrustat med häll, fläkt, varmluftsugn och mikro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Utrustningen kommer från Electrolux och Husqvarna. Rymlig matplatsdel invid fönstret med plats för stora middagssällskap.

Lägenhetens största sovrum erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Härifrån nås balkongen.

Det andra sovrummet är även det generöst utformat och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Fint ljusinsläpp och även härifrån nås lägenhetens andra balkong. Det tredje sovrummet ligger vägg i vägg.

Lägenheten har två badrum som nås från hallen. Det största badrummet har gråmelerat klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning, handdukstork, badkar samt en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta och förvaringsskåp.

Det mindre badrummet har grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning, väggskåp, handdukstork samt dusch med vikdörr i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 200 000 kr

Avgift: 5 865 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och IP-telefon via Telia Triple
Play.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,63062%. Andel av årsavgift är 1,63146%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 500 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 200 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ostindiefararen 37, 417 65 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3781/1701

Våningsplan: Våningsplan 8 av 9. Hiss finns.

Storlek: 4 rum. Boarea 111 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Eriksbergsdockan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Eriksbergsdockan etablerades fullt ut den 1 april 2010 vid övertagandet från byggherren NCC. Föreningen äger fastigheten Sannegården 62:1 med adress Ostindiefararen 35-47 och består av 69 bostadsrättslägenheter i storleken 1-5 rok samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är mycket god, vidare läsning finns i uppladdad årsredovisning. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Energideklaration: Utförd 2013-10-08.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2009-2065.
Inga större renoveringar planerade, enbart underhåll. Underhåll av träytor sker löpande.
2022 planeras OVK.
2016 åtgärder på portarna på Ostindiefararen 35 och 47 samt brandöversyn.

TV och bredband: TV: Kabel-tv, bredband och IP-telefoni via Telia Tripleplay upp till 100/10 mbit/s ingår i
månadsavgien.

Parkering: Föreningen har 40 platser i varmgaraget som är byggt under gård och byggnad. Samt 35 platser i det nya P-huset på andra sidan Dockan. Garage under gården kostar ca 950 kr/mån och p-platser i P-huset på andra sidan Eriksbergsdockan ca 900 kr/mån. Det finns också några mc-platser i garaget. Man är garanterad en garageplats.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd, cykelförråd och samlingslokal med övernattningsmöjlighet.
Det finns också tre stora gemensamma takterrasser med vidsträckt utsikt över älven.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Eriksbergs Garage Samfällighet med en andel på 7,5 %. Föreningen är även medlem i Eriksbergs Samfällighetsföreningen med en andel på 1,8 %.

För mer information se föreningens hemsida: www.hemsidan.com/eriksbergsdockan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning