Snart till salu

Modern tvåa med genomgående planlösning och stor inglasad balkong i västerläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Mölndalsvägen 89D

2:a Södra Centrum

Kortfakta

Avgift:
2 998 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
3/10, hiss
Byggår:
2017-2018
Adress:
Mölndalsvägen 89D,
412 63 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Välkomna till Brf Södra Nova, den ljusare och elegantare delen av det nyproducerade bostadskvartetet Light Factory Gbg! Modern tvåa med genomgående planlösning som ger ljusinsläpp från två håll samt generös inglasad balkong i västerläge. Lägenheten präglas av tidlös elegans och ljusa färgval som skapar en perfekt bas för det skandinaviska hemmet. Genomgående vitpigmenterad askparkett kombineras med väggar och lister i kritvit nyans. Generösa fönsterpartier och stor inglasad balkong i västerläge.

Light Factory är ett bekvämt framtidsboende med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd på samma våning som bostaden, bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel och låsbara cykelboxar. Affärslokaler på bottenplan består av restaurang, take away-mat, café och andra verksamheter som gör vardagen både lite enklare och trevligare. Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, Ica Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Från hållplatsen Varbergsgatan tar spårvagn 2 och 4 dig till Korsvägen på endast fem minuter. Närhet till grönområden och man är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd.

Information Ekonomi

Avgift: 2 998 kr/månad. Utöver angiven månadsavgift tillkommer årsavgift för varmvatten, hushållsel samt bredband, TV och telefoni (220 kronor/månaden). Årsavgift för varmvatten och hushållsel debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,4719%. Andel av årsavgift är 1,51%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadVatten/avlopp: 100 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Mölndalsvägen 89D, 412 63 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017-2018

Lägenhetsnummer: 11201/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 10. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Södra Nova. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Nova består av ett bostadshus om 10 våningar inklusive källare och garage. Föreningen består av 63 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även tre hyresrättslokaler. Föreningens adress är Mölndalsvägen 89 A-E. Inflyttning skedde under kvartal 2 2018 och de sista lägenheterna tillträddes 14 juni.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna.
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (2021-03-24).


Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-08-21. Energiprestanda 72 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Huset är nyproducerat under 2016. Inga planerade reparationer.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiber-LAN).

Parkering: I föreningen finns 30 garageplatser som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 2 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Det finns även 5 extra cykelförråd för uthyrning till en kostnad om ca 70 kr/förråd/månad. Kö till samtliga platser upprättas vid tillträde. I garaget kommer också finnas flera laddstationer för elbilar samt 2 bokningsbara bilpoolsfordon.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som bostaden. I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Södra Centrum

Södra Centrum är en helt ny stadsdel som just nu växer fram strax utanför Göteborgs stadskärna. I takt med att staden utvecklas och byggs ut blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Stadsdelen präglas av en nyskapande, hållbar och urban arkitektur och är ett levande kvarter med en mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. Området utgjorde en gång i tiden Göteborgs textildistrikt och här bor man omgiven av anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker.

En kort promenad bort ligger Världskulturmuséet, Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar man sig smidigt till innerstan på ca 10 minuter. Mataffärer, restauranger och gym finns i din omedelbara närhet, liksom fina rekreationsområden som lämpar sig väl för både löpning och mountain bike-turer.

Södra centrum bjuder på stadsliv med extra allt. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning