Såld

Charmig tvåa i vinkel med härlig söderbalkong

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobergsgatan 2

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 373 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
47 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Kobergsgatan 2,
416 71 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu finns chans att förvärva en välplanerad tvårummare om 47 kvadrat belägen på våning två av fyra på populära Kobergsgatan! Här fås ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, balkong med sol större delen av dagen, samt charmiga detaljer såsom välbevarad fiskbensparkett och fina fönsterbrädor. Är du ute efter en tvåa med fantastisk potential så har du hittat rätt!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaring i form av två garderober. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är ljusa vilket är genomgående för hela bostaden. Lägenheten har dessutom genomgående en generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd i hela bostaden. Från hallen nås alla rum.

Trivsamt vardagsrum med utgång till lägenhetens soliga balkong belägen i söderläge, här fås utsikt över den grönskande gården. Vardagsrummet är rymligt och kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Golvet täcks av en vacker fiskbensparkett.

Köket är i vinkel vilket möjliggör för plats till ett mindre matbord om så önskas. Köksinredningen går i vitt med vitt kakel ovan bänkskivan. Här finns utrustning i form av spishäll, ugn, fläkt (mekanisk frånluft) samt kyl/frys. Golvet täcks av en plastmatta. Rikligt med ljus fås från det stora fönstret.

Det rofyllda sovrummet är alldeles lagom stort för att få plats med en dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Golvet täcks här av samma parkettgolv som i hallen.

Badrummet har kaklade väggar i vitt samt en blå plastmatta på golvet. Tack vare vinkeln fås en naturlig plats för duschen vilket ger bra med utrymme för resterande inredning. Inredningen består förutom duschen av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt ett skåp för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 373 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband 1000/1000.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,7073%. Andel av årsavgift är 0,70615%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Kobergsgatan 2, 416 71 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1942

Lägenhetsnummer: 1100/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltningen.

Tillträdesdag: 2021-11-22 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 132 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi. Avgiften höjdes med 2 % 2021-01-01. Detta för att vara rustade för framtida underhåll och räntehöjningar. Bredband är numera inkluderat i avgiften.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-12-05. Energiprestanda 135 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.
2019 - Energikartläggning
2019 - Målning av källare, tvättstuga
2021 - Renovering av tak och fasad.

Framtida underhåll och renoveringar:
Inga större renoveringar/underhåll är planerade närmsta tiden.

TV och bredband: TV, anslutning till digital-tv, leverantör Com Hem. Ingår i avgiften.
Bredband, hastighet 1000/1000 mbit/s från Bahnhof. Ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 24 parkeringsplatser längs Kobergsgatan. Dessa platser har el-uttag för motorvärmare och kostar 200 kr/mån. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång, uppskattningsvis 4-5 år. Dessa platser administreras av Riksbyggen. Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Omsättningen av parkeringarna här är större och väntetiden troligtvis kortare. Även dessa platser administreras av Riksbyggen. På gatan utanför Kobergsgatan 12-30 är det fri parkering med vissa tidsrestriktioner samt även på vissa övriga gator i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har två maskinparker med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum vardera samt en separat centrifug. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt. Det finns även mangelrum.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.
Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med gräsytor, fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning