Såld

Välplanerad 4:a för hela familjen med balkong

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nilssonsberg 21

4:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 878 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
122,1 kvm
Våning:
5/10, hiss
Byggår:
1977
Adress:
Nilssonsberg 21,
411 43 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Mycket välplanerad 4:a med Linnéstadens charmiga myller strax utanför porten. Eftersökt läge med härligt ljusflöde från stora fönsterpartier och stor nyrenoverad balkong. Socialt planerade kvadratmeter med härliga ytor i det väl tilltagna vardagsrummet. Smakfullt och exklusivt renoverat badrum och dessutom gästtoalett. Tre optimalt planerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni i en av innerstadens mest omtyckta bostadsrättsföreningar med härliga och barnvänliga innergårdar och garagemöjlighet. En kort promenad bort väntar Slottsskogen och Änggårdsbergen med sina härliga promenadstråk och prunkande grönska.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 878 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,357%. Andel av årsavgift är 0,36%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Nilssonsberg 21, 411 43 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1977

Lägenhetsnummer: C0510

Våningsplan: Våningsplan 5 av 10. Hiss finns. Entréplan från innergården.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea 122,1 kvm.

Tillträdesdag: 2022-04-08 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Körsbäret 19-21. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 374 lägenheter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Körsbäret äger fastigheterna Annedal 23:19-21 och består av 374 lägenheter och 6 uthyrningslokaler fördelade i tre huskroppar belägna på Nilssonsberg i stadsdelen Annedal/Linnéstaden. Entréerna till området finns på Övre Husargatan, Brunnsgatan samt Västergatan. Den totala lägenhetsytan är ca 30 352 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär fastighetsförvaltning AB. Styrelsen har beslutat höja avgifterna för 2021 med 3 %. 2014 togs beslut att mellan 2015 och 2022 ha en årlig höjning på 3 % för att täcka kostnader för föreningens ”Klimatskalsprojekt”. Projektet går mot sitt slut och bedöms hålla budget. Ränteutvecklingen har varit gynnsam och vi har haft en bra kostnadskontroll i övrigt, varför höjningen för 2022 kan minskas till 1 %. Styrelsen bedömer att, om inget oväntat inträffar, höja avgiften med 1% årligen t o m 2025 För mer information besök: www.korsbaret.se.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring via IF.

Renoveringar: Föreningen har en utarbetad underhållsplan som sträcker sig till år 2063. Underhållsplanen är bedömningar styrelsen har gjort från de förutsättningar som finns för dagen och kan komma att revideras under de kommande åren, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser. Den följs upp i samband med styrelsens budgetarbete varje år. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster. Föreningen planerar även att utföra ny OVK och göra en översyn samt impregnering av tegel på fasaden. Föreningen planerar någon typ av stamrenovering inom en relativ snar framtid. Inga beslut tagna i dagsläget. Föreningen utför löpande kontroll av brandskydd, hissar, portar m.m. För mer information om föreningens underhållsplan, se hemsidan.

Genomförda renoveringar:
1991 Renovering tak.
2003-2005 Renoverades hissar.
2004 Renoverades fasaden.
2004-2005 Renoverades balkonger.
2010-2011 Byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 Renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 Renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Installerades nytt inpassagesystem och porttelefoner samt OVK för samtliga lägenheter och lokaler.
2015 Ombyggnad uteplatser. Nytt inpassagesystem med nya porttelefoner Nytt elektroniskt bokningssystem för tvättider. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016: Projektering för byte av belysning i trappuppgångar och korridorer. Projektering för byte av undertaksplattor i korridorer.
2017 Renoverades övernattningsrummet.
2019-2021 renoverades fönster, fasad och balkonger som en del i "Klimatskal" renoveringen.

En stamrenovering är planerad till år 2030.

För mer information kring byggplanerna på Skanstorget hänvisas till Göteborg Stad eller https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/skanstorget/.

TV och bredband: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Parkering: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 239 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering är 1000 kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.
Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 239 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering är 1000 kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning