Såld

Mycket fin tvåa med låg avgift och balkong i soligt läge

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 3B

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 180 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
64 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1879-1881
Adress:
Chalmersgatan 3B,
411 35 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till en fin och rymlig tvåa med högkvalitativa materialval och bra planlösning. Lägenheten har generösa rum med goda möbleringsalternativ och från köket har ni direkt utgång till den trevliga balkongen i högt och fritt läge som vetter mot innergården. Här bor ni i en omtyckt och välskött förening med alla bekvämligheter som butiker, restauranger och kaféer precis utanför dörren!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall där det erbjuds gott om förvaring i två platsbyggda garderober samt plats för avhängning. Lägenheten har genomgående fint parkettgolv och vita väggar som skapar en enhetlig bas.

Vidare in i lägenheten når ni bostadens kök med vit inredning och mörk bänkskiva. Den maskinella utrustningen utgörs av glanskeramik-häll, inbyggd micro, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Generös förvaring erbjuds i såväl överskåp som lådor. Det finns gott om plats för ett stort matbord. Vitvarorna sattes in i samband med helrenoveringen av köket 2016.

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och har ges ett generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det går att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang.

I fil med vardagsrummet ligger bostadens sovrum som är ljust och har goda förvaringsmöjligheter med platsbyggda garderober med skjutdörrar längst ena väggen. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord.

Det helkaklade badrummet är renoverat 2016 och har vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinkergolv. Inredningen består av wc, badkar med duschvägg, handfatskommod, spegel med belysning samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har härlig golvvärme och infällda spotlights i taket för extra komfort.

Det tillhör ett källarförråd om ca 5 kvm till lägenheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 180 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt bredband. Obligatoriska tillägg för balkongtillägg på 80 kr tillkommer per månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,82%. Andel av årsavgift är 2,7844%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Chalmersgatan 3B, 411 35 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1879-1881

Lägenhetsnummer: 00036

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 64 kvm.

Balkong/Uteplats: Trevlig balkong i soligt västerläge.

Tillträdesdag: 2022-02-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf luftslottet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 27 lägenheter varav 3 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen, Brf Luftslottet, bildades 1982. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.
Inga planerade avgiftsförändringar (2020). Föreningen har under 2020 kunnat betala av delar av sitt lån och har god ekonomi.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F.

Energideklaration: Utförd 2019-06-19. Energiprestanda 162 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Planerade renoveringar:
2023 - Ny ventilation (beroende på OVK)
2023 - Uppfräschning av gården
2025 - Preliminärt renovering av taket
2025 - Relining av avloppsstammar

Genomförda renoveringar:
2018 - Ventaggregat soprummet
2018 - Ny frånluftsfläkt
2018 - Byte av ventiler & vattenrör
2017 - Samtliga trapphus har renoverats
2017 - Nya ytterdörrar från trapphus mot gården
2016 - Fasadputs, lagning, målning
2016 - Spolning av avloppsledningar
2016 - OVK besiktning
2016/2017 - Nya lgh dörrar 14 st
2016 - Kompletterad stensättning gården
2016 - Dörrautomatik entrédörrar
2015 - El-arbeten
2014 - 17 nya balkonger
2009 - Förbättrad ventilation för lokalerna
2007 - Montering takbrygga samt målning av yttertak
2004 - Målning av samtliga fönster
Se årsredovisning för tidigare renoveringar.

TV och bredband: Comhem. TV: Basutbud Comhem. Bredband: Comhem.

Parkering: Boendeparkering.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd samt tvättstuga.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning