Såld

Välplanerad trea i Majornas hjärta med uteplats

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Allmänna Vägen 40C

3:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 330 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
59 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1990
Adress:
Allmänna Vägen 40C,
414 60 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

I hjärtat av charmiga Majorna, omgiven av landshövdingehus och fina grönområden finner ni denna totalrenoverade bostad högst upp i huset med välutnyttjade kvadratmeter, underbara sällskapsytor samt mysig loftgång i söderläge som vetter ut mot föreningens trevliga innergård.

I uppgången har ni också tillgång till föreningens oerhört trevliga bastu!

På Allmänna Vägen 40 C bor man i en levande och charmig stadsdel med direkt närhet till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små butiker. Majorna är ett minne från den sjöfartskultur som skapade Göteborgs storhet, som idag utvecklats till en av de mest attraktiva stadsdelarna. Spårvagnen tar dig till innerstadens puls eller Göteborgs skärgård och hållplatsen är ett bekvämt promenadavstånd bort. Slottsskogen som är en populär oas finns alldeles I grannskapet. Här bor man I ett fantastiskt läge i lugna omgivningar.

De 59 kvm är disponerade enligt följande:

Hall: Väl tilltagen och ljus hall med plats för avhängning direkt till vänster. När god funktion ger skönhet nästan automatiskt. Nylagt grått klinkers av hög kvalitet samt nymålade väggar i färg från Jotun vilket är genomgående i hela lägenheten. I direkt anslutning till hallen finner ni en rymlig klädkammare.

Kök: Ett kök att förälska sig i, nyrenoverat under 2021. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en social känsla och en given plats att samla de större sällskapen på.
Ett fullutrustat IKEA kök med släta luckor. Ugn från Siemens, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl & frys.
Riktigt bra med el-uttag inunder överskåpen i köket, hela 6 stycken! Vitt kakel ovan bänkar och häll.

Sovrum: Angränsande till hallen. Nymålade väggar och ekparkett på golv. Perfekt barnrum, gästrum eller arbetsrum. Funktionerna är många.

Vardagsrum: Vilket rum! Här bjuder verkligen lägenheten till! Luftig takhöjd och fönsterpartier vilka nästan sträcker sig från golv till tak, härligt! Nylagt parkettgolv i ek vilket är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är nymålade under 2021. I vardagsrummet får du med lätthet plats med en soffa med tillhörande möblemang samt en tydlig TV-vägg.
Från det stora fönsterpartiet kan ni njuta av en vidsträckt utsikt över takåsarna!

Badrum: Nyrenoverat badrum från 2021. Grå granitkeramik samt vitt porslin. Duschhörna med praktiska vikdörrar och en regndusch. Kombinerad tvättmaskin & torktumlare, vägghängd toalett, handdukstork, kommod samt spegel med belysning.

Sovrum: Bostaden inrymmer två rymliga sovrum. Gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord på båda sidor. Stilrena färgval (Jotun Evening Green) samt platsbyggd förvaring som smälter in på ett elegant sätt. Härligt insynsskyddat läge trots stora fönsterpartier och en ljuvlig utsikt över Majornas takåsar.
Elcentral samt uttag och strömbrytare har bytts ut mot nya av fackman.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 330 kr/månad. Obligatoriska tillägg om 166 kr/mån tillkommer för TV & Bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,91189%. Andel av årsavgift är 0,99064%. Andelsprocent kapital: 1.17204 %.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Information Bostad

Adress: Allmänna Vägen 40C, 414 60 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1990

Lägenhetsnummer: 0095/1302

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 59 kvm.

Tillträdesdag: 2021-12-06 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Eskulapius. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 99 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Eskulapius har fått sitt namn från kvarteret Eskulapius som är den gamla benämningen på kvarteret. Föreningen består av flertalet gamla landshövdingehus byggda i början av 1900-talet. Husen var som så många andra landshövdingehus i staden rivningshotade under 70- och 80-talet och fick förfalla mycket. När husen till slut började renoveras under 1988-89 var delar av dem i så dåligt skick att de fick rivas och nya hus byggdes där istället. Allmänna vägen 40C och Såggatan 20E är färdigbyggda 1990 och eftersom de övriga husen totalrenoverades då så räknas de i byggnadssammanhang som byggda då. Föreningen består av 99 lägenheter fördelade enligt följande: 14 st. 1:or med kokvrå/kök, 38 st. 2:or med kokvrå/kök, 34 st. 3:or m kök, 6 st. 4:or m kök och 7 st. 5:or m kök. Total lägenhetsyta är 6 453,5 kvm. Dessutom har föreningen fyra lokaler (bl.a. en förskola) och den totala lokalytan är 548 kvm. Föreningens adresser är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna vägen 40. Föreningen äger marken där fastigheterna är uppförda och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi:

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Renoveringar & underhåll;
Fastigheterna genomgick stora renoveringar under 90-talet. Därefter har löpande underhåll gjorts och bl.a. har;
2009 - Energieffektivisering av värmepumpar och modernisering av ventilationssystem.
2011 - Spolning av stammar
2011/2012 - Fasadrenovering
2012 - Renovering av tvättstuga och bastu Allmänna vägen 40.
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader motinnergårdarna
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2016- Byte av värmepump och undercentral
2017-Renovering av trapphus
2018 - Upprustning av utemiljö/gårdar
2019 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2019 - Nytt övernattningsrum
2020 - Renovering av yttertak, renovering av nuvarande föreningslokal.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem. TV: Kabel-TV ingår i avgiften. Bredband: Bredband 100/100 ingår i avgiften.

Parkering: I området finns boendeparkering (taxa v5), för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se. Det finns även avgiftsfri tvåtimmarsparkering i området.
I området finns boendeparkering (taxa v5), för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se. Det finns även avgiftsfri tvåtimmarsparkering i området.

Gemensamma utrymmen: De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, snickarbod, bastu och
övernattningslägenhet samt tvättstugor.

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lätt tillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiz nights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.
På gården finns flera härliga uteplatser med murade grillar. Gården är mycket populär och även de yngsta medlemmarna får här utrymme att leka och vistas på den stora trivsamma innergården.

Övrigt: Besök gärna den informativa hemsidan www.eskulapius.se för information om föreningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning