Toppläge med exklusiva materialval & balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Geijersgatan 16

2:a Kungsportsavenyen

Kortfakta

Pris/Bud:
4 950 000 kr
Avgift:
2 486 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
57 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1940
Adress:
Geijersgatan 16,
411 34 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Med ett attraktivt toppläge på Geijersgatan precis vid Kungsportsavenyen ligger denna unika tvåa med exklusiva materialval i en anrik fastighet. Lägenheten är totalrenoverad med fingertoppskänsla där man lagt stor vikt vid att skapa ett hem utöver det vanliga. Balkong mot Geijersgatan som ger er möjlighet att njuta av morgonkaffet eller kvällsbubblet tillsammans med stadens puls runt hörnet.
Köksluckor till kyl/frys kommer inom kort och är i samma design som resterande kök.

Det skvallras om av att service & restaurangutbudet lär vara riktigt bra. Med direkt närhet till bland annat Bon, Familjen, Meet och Toso och Mr P.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av marmorkeramik med underliggande golvvärme och väggarna är målade i vitt med ett fondparti i marmorkeramik. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning och exklusiva detaljer i mässing i form av strömbrytare, eluttag, dörrhandtag och infällda spotlights.

Nyrenoverat kök med köksinredning från Rotpunkt som har vita släta skåpsluckor med mässingshandtag. Bänkytor i vit komposit med underlimmad diskho och blandare i mässing samt stänkskydd i vitt 30x60 kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll och inbyggnadsugn med varmluft och ångfunktion från Fulgor, kolfilterfläkt från Eiko, inbyggnadsmikro och integrerad diskmaskin från Cylinda samt integrerad kyl med frys från Smeg. Köksluckor till kyl/frys kommer inom kort och är i samma design som resterande kök. Ljust parkettgolv från Bjelin och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Socialt vardagsrum som präglas av ljus färgsättning med ljust parkettgolv från Bjelin, vitmålade väggar samt en fondvägg i betsad plywood panel med effektfull belysning. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och matsalsmöbel. En liten nisch blir den perfekta platsen för en skrivbordshörna. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen som har utsikt mot Geijersgatan och Kungsportsavenyn. Väl utvalda detaljer där infällda spotlights, inbyggda högtalare, strömbrytare och vägguttag har en exklusiv design.

Stort sovrum med mjuk heltäckningsmatta (ljust parkettgolv från Bjelin under) som skapar lyxig hotellkänsla. Snygg platsbyggd förvaringslösning med både garderober och skåp målade i samma beige färg som väggarna ramar in sängplatsen och blir pricken över i:et. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Unikt badrum som har mörk marmorkeramik med vita ådror och mässingsdetaljer. Inredningen består av vägghängd wc, bänkskiva i kompositsten med infällt handfat och hyllförvaring, spegelskåp och hyllplan med belysning samt duschhörna med både handdusch och taksil. Blandare, spolknapp, toaborste och pappershållare är från Tapwell. Vardagslyx som handdukstork och golvvärme förhöjer känslan ytterligare!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 950 000 kr

Avgift: 2 486 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg om 75kr för tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,62026%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 650 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 300 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Geijersgatan 16, 411 34 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1940

Lägenhetsnummer: 24/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 57 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning. Lägenheten är registrerad som 52 kvm enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Lorensberg 6:4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Lorensberg 6:4 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 1999. Fastigheten består av flerbostadshus med nybyggnadsår och värdeår 1940. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 744 kvm och fördelat på 23 lägenheter.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-02-18. Energiprestanda 134 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Fastigheten är välskött med ambitionen att återställa och vårda den ursprungliga arkitekturen.
Senast genomförda renoveringar:
Renovering och ombyggnad av källarförråd samt vindsförråd.
Renovering av tvättstugan med torkrum och mangelrum.
Byte till motorlås i entrédörrar.
Upprustning av gården.
Byte av entrédörrar till biografen.
Byte av porttelefon med kamera.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Tv-paketet Silver ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam takterrass med utemöbler. Det finns även en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, elmangel, torkrum och fläkt.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning