Välkommen till

Föreningsgatan 3A

2:a Vasastaden

Högt upp i huset med enastående utsikt

Med slående utsikt över Annedals charmiga tegelvillor ligger denna välplanerade tvåa. Härligt soldränkt balkong högt upp i huset med ett av föreningens bästa lägen. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare gavelläge och fönster i två väderstreck. Smakfullt renoverad med omsorgsfulla materialval. Kort promenad till Slottsskogen och botaniska trädgården med all sin prunkande grönska. Vill ni istället stilla shoppingbegäret eller äta på trevliga restauranger så finns det oändliga valmöjligheter åt alla väderstreck. Populär förening med gästlägenhet och relaxavdelning.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i fem garderober. Bostaden har genomgående vitlaserat parkettgolv och väggarna är målade i ljusgrått.

Underbart ljust och socialt vardagsrummet med mycket rymd som erbjuder flera möbleringsalternativ med soffgrupp, matbord samt övrig inredning. De stora fönsterpartierna bidrar till ett fint ljusflöde och det höga läget ger fri utsikt över de charmiga tegelvillorna som karaktäriserar området. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den soldränkta söderbalkongen som har ett av föreningens bästa lägen.

Köket är renoverat 2019 med klassiska materialval. Köksinredning från Ikea i vitt med ramluckor och vitrinskåp kombineras med bänkytor i ek och vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2019 och är från Ikea förutom fläkten som är från Franke. Invid fönstren i vinkel finns utrymme för en ljus matplats.

Ljust och harmoniskt sovrum med insynsskyddat läge och fri utsikt över omgivningarna. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Stilrent renoverat badrum från 2017 som har grått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, badkar med avskiljande glasvägg och stor takdusch samt tvättmaskin (Electrolux, 2016).

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden/Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta