Såld

Välrenoverat med inglasad balkong

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skrittgatan 5A

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 947 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
75 kvm
Byggår:
1968
Adress:
Skrittgatan 5A,
431 32 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna hem till denna fint renoverade trea bekvämt belägen på entréplan. Lugnt och naturskönt område samt generösa fönster i två väderstreck ger en ljus och harmonisk bostad där man trivs. Stort och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den mysiga inglasade balkongen i soligt västerläge. Stilrent renoverat kök med en rymlig matplats med plats för familj och gäster. Två generösa sovrum samt helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Goda förvaringsmöjligheter i både garderober samt i klädkammaren intill entrén. Stabil bostadsrättsförening som lägger stotr fokus på den omgivande miljön för de boende. Åby är ett omtyckt område med närhet till det mesta samt goda bussförbindelser in till centrala Göteborg. Välkommen på visning!


BOSTADENS INTERIÖR:
Innanför ytterdörren möts man av luftig hall med plats för avhängning samt en rymlig klädkammare. I hallen, köket samt i de två sovrummen ligger ett enhetligt vinyllaminatgolv vilket ger ett harmoniskt intryck. I vardagsrummet ligger originalparkettgolv.

Stilrent kök som renoverades 2016. Nya vita luckor och skåpsfronter samt bänkytor i grått laminat samt vitt kakel över diskbänken. Kyl/frys, hällspis, fläkt samt diskmaskin. Vinkylen kan vid intresse eventuellt övertas enligt överenskommelse. 2019 utökades köket med underskåpen med överliggande bänkskiva intill matplatsen. Matplatsen har en perfekt placering intill fönstret och härifrån blickar man ut över föreningens natursköna innergård.

Stort vardagsrum med som kan inredas med soffhörna och matplats. Härligt ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet samt utgång till den inglasade balkongen i västerläge. Glaspartiet kan enkelt dras bort om man önskar öppna upp.

Huvudsovrummet har en mörkare fondvägg samt gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt övriga möbler. Smidigt med god förvaring i garderobslängan.

Det andra sovrummet är lite mindre och kan inredas med tex säng eller soffa samt arbetshörna/bibliotek.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och det är helkaklat i varma ljusa toner i fin kontrast till det mörkare klinkergolvet. Här finns dusch, wc, handfat, kommod, spegelskåp samt en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 947 kr/månad. Avgiften är på 4 212 kronor + obligatoriska tillägg om 733 kronor, totalt 4 947 kronor. I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv samt bostadsrättstillägg genom Länsförsäkringar.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4434%. Andel av årsavgift är 0,44339%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 550 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Skrittgatan 5A, 431 32 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 176/1001

Våningsplan: Entréplan.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong.

Tillträdesdag: 2022-01-28 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Mölndalshus nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 239 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Jordbländaren 1 och Gångarten 1 i Mölndals kommun med därpå uppförda 12 stycken byggnader med 239 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 71 lokaler och 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Byggnaderna är uppförda 1968. Fastigheternas adresser är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, Kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I april 2020 gjordes en årsavgiftshöjning på 3%. I januari 2021 höjdes avgiften med 1 %. Planerad höjning av avgiften 2022 är ca 1% enligt samtal med styrelsen 2021-11-01.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Energideklaration: Utförd 2019-03-20. Energiprestanda 134 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
2006 utfördes dränering runt alla fastigheter.
2007 nya entrédörrar.
2008 energideklaration och PCB-inventering.
2009-2011 har stambyte och badrumsrenovering utförts i alla fastigheter.
2011 byte av låssystem samt installation av porttelefoner.
2012 utfördes en radonmätning med gott resultat.
2014 installerades nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och fönstren på söderfasaderna har infodrats. Samma år utfördes även förbättringar av värme och ventilation.
2016 renoverades miljöhusen och inreddes med kärl för sortering av allt avfall
2017 förhandlades det fram ett nytt avtal med ComHem för bredband, tv och IP telefoni
2018 OVK: Rensning och injustering av ventilationssystem
2019 laddstolpar, nya bord och bänkar, trädfällning, uppdatering av radiatorer och skyltar
2020 takrenovering med nya takpannor, byte av råspont, plåtdetaljer och takavvattning. Även solceller installerades.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag samt 6 laddstolpar för elbil. Hyran för en p-plats är för närvarande 175 kronor per månad och för en eluttagsplats 200 kronor per månad. Det finns även 26 MC/Mopedplatser att hyra för 50 kronor per månad. Det är separata köer till alla parkeringsalternativ.
Föreningen förfogar över 275 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Hyran för en p-plats är 175:- och för en el-plats 200:- per månad.

Övrigt: Föreningen vill i samband med överlåtelse träffa den nya lägenhetsinnehavaren innan godkännandet görs. Träffen sker i föreningens lokaler på deras "Öppet hus" kvällar, torsdagar jämna veckor.

Det genomförs en avflyttningskontroll av alla lägenheter i samband med försäljningen/överlåtelsen. Föreningen anlitar Riksbyggen för denna kontroll och detta bekostas av föreningen. Härigenom kommer föreningen successivt få en god kontroll av lägenheternas status vilket ger den nya Brf-medlemmen större trygghet. Protokollet finns hos säljaren/mäklaren i det fall att besiktningen ägt rum.

Vid besiktningen kontrolleras status på:
- Våtrum: anslutningar av vatten och avlopp, samt fuktmätning
- Ventilation: spisfläkt/kåpa och övriga frånluftssug
- Värme: termostaters funktion, radiatorers status
- Vatten: blandare i dusch, badkar, tvättställ och kök
- Avlopp: disklåda och brunnar
- Elanläggning: Vägg- och takkontakter
- Balkong
- Eventuella ombyggnader utförda av lgh-innehavaren

Avflyttningskontrollen skall om möjligt utföras när lägenheten är tom. Uppkomna fel och brister skall vara åtgärdade inom 30 dagar från besiktningsdatum.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!