Stilfullt renoverad etta med låg avgift

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gladiolusgatan 5D

1:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
1 850 000 kr
Avgift:
2 292 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
35 kvm
Våning:
1, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Gladiolusgatan 5D,
431 61 MÖLNDAL

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte
Lundin
Lundin
Mölndal Centrum
Mölndal Centrum
Mölndal Centrum 1
Mölndal Centrum 1
Mölndal Centrum 4
Mölndal Centrum 4

Beskrivning


Varmt välkomna till denna moderna och kvadratsmarta etta i Mölndal/Åby! Denna lägenhet erbjuder fantastiskt bra läge med promenadavstånd på 5 minuter till Mölndals innerstad och Galleria, Coop matbutik och pizzeria endast 3 minuter ifrån. Goda kommunikationer från Mölndals innerstad som snabbt tar dig till centrala Göteborg på 15 minuter. Lägenheten är nyligen renoverad med nytt kök, genomgående nya ytskikt samt helt ny inredning i badrummet och utökad förvaring. Garderobsförvaring för två personer och lite till! Under november månad installeras dessutom laddstolpar.

Välkommen att boka in er på visning!

Lägenheten är genomgående nyrenoverad och har ljusa ytskikt med härligt ljusinsläpp. Rummet är fantastiskt kvadratsmart med rejäla och stora skjutdörrsgarderober med spegelglas samt elfasystem och belysning, både i hallen och sovrumsdelen. Här erbjuds plats för säng, soffa, tv-bänk samt matbord intill fönstret. Ytskikten är renoverade 2020 och lägenheten har används som en övernattningslägenhet, vilket gör att den har minimalt med slitage. Lägenheten har nylagd parkett samt mörk klinker i hall och kök.

Nyrenoverat kök ifrån 2020, med stilrena vita skåpsluckor och mörk bänkskiva i kombination med marmormönstrat kakel. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn med ångfunktion, fläkt, mikro samt kyl och frys. Samtliga från märket Siemens, förutom fläkten. Under skåpen sitter bänkbelysning och i resterande delen av köket finns spotlights. Köket är u-format och ger en trevlig sällskaplig del när man lagar mat, men också maximalt utnyttjad förvaring i hela köket.

Badrummet är helkaklat i moderna nyanser. Här erbjuds takdusch från Gustavsberg med duschväggar i glas, kommod från Gustavsberg, toalett, handdukstork samt en kombinerad tvätt och torktumlare från Electrolux. Ovanför tvättmaskin och kommod finns också extra skåp med belysning, som erbjuder extra bra förvaringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 850 000 kr

Avgift: 2 292 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,35647%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gladiolusgatan 5D, 431 61 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967

Lägenhetsnummer: 030/1102

Våningsplan: Våningsplan 1. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 35 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Kommunikationer: Busshållsplats "Katrinebergsgatan" ligger närmst, där buss Lila express, 758, 25 och 760 går.

Information Förening

Förening: Brf Smörhålan i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 140 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Smörhålan äger fastigheten Smörhålan 1 i Mölndal som bebyggdes 1967. Föreningen består av tre flerbostadshus i 3-4 våningar med Gladiolusgatan och Irisgatan. Föreningen bildades 2005 då även fastighetens förvärvades. En stabil och bra förening med låg belåningsgrad på under 2000kr/kvm.

Föreningen består av 140 lägenheter varav 118 är upplåtna med bostadsrätt samt 22 lägenheter med hyresrätt. Olika lokalytor finns i föreningen och hyrs ut till frisör, sjukgymnastik, målerifirma samt fotvård. Övriga lokalytor avser förrådslikande ytor som är uthyrda med avtal som löper tills vidare. Byggnadernas totalyta år 11990 kvadratmeter, varav 10471 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 1519 kvadratmeter utgör lokalyta.

Föreningens lägenheter är fördelade på 15st 1 rok, 45st 2 rok, 41st 3 rok, 36st 4 rok och 3st 5 rok.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjde avgifterna med 1 % fr o m januari 2017. Sedan 2012 har det skett en upptrappning av de årliga avsättningarna till framtida underhåll för att komma i balans med den underhållsplan som togs fram för en långsiktig planering av både ekonomi och åtgärder. Avsättningarna är nu i fas med denna underhållsplan och behöver endast indexuppräknas årligen för att ha ekonomisk beredskap för fastighetens behov.


Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 113 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen utgår ifrån en underhållsplan. Det pågår nu asfaltering vid garage och p-platser samt arbeten med utemiljön. Det kommer också installeras laddstolpar. Fasaden underhålles och omputsas vid behov. Stammarna filmas årligen och skicket bedöms som gott. När det blir dags för renovering kommer det i så fall bli med metoden relining.

Utförda renoveringar:
2015-2016 Underhåll av fasader.
2014-2015 Dräneringsarbete, asfaltering, ny trapphusbelysning, elsäkringsarbete i hela fastigheten, OVK samt sotning.
2012-2013 Nya treglasfönster.
2012 Nya balkong- och altandörrar, underhåll av garage (målning och utbyte av vissa delar av fasaden) och underhåll av torkrum
2011 Alla altaner utbytta mot nya, installation av dräneringspumpar för dag- och spillvatten, tre nya energisnåla tvättmaskiner och isolering av värmerör.
2010 Uppfräschning av gården med nya plattor och växter, besiktning av taken.
2009 Nya vattenledningar i marken, omputsning av delar av fasad.
2008 Förbättrad utebelysning, renovering av lekplatsen, balkongrenovering och förberedelse för inglasning av vissa balkonger.
2006-2007 Stammarna filmas och bedöms vara i bra skick.
2000 Badrum renoveras och helkaklas av Skanstornet (dåvarande hyresvärd).

TV och bredband: Kabel-tv och bredband ingår i avgiften. (Fiber). TV: Kabel-tv ingår i avgiften. Bredband: Bredband via Sappa AB ingår i avgiften.

Parkering: Parkering finns i området. Just nu håller parkeringsplatserna på att renoveras där laddstolpar skall installeras. I området finns också gästparkeringar.
Parkering finns, garageplatser finns. Parkeringsplats med laddstolpe är just nu på gång att installeras.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelförråd samt en stor gemensamhetslokal.

Övriga byggnader: Cykelförråd, gemensamhetslokal samt källarförråd som tillhör lägenheten.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.smorhalan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning