Snart till salu

Välplanerad trea med balkong i söderläge

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Storhöjdsgatan 17 B

3:a Strömmensberg

Kortfakta

Avgift:
4 753 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
85 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1957
Adress:
Storhöjdsgatan 17 B,
41671 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkomna till denna oerhört fina bostad på toppen av Strömmensberg. Här erbjuds en välplanerad trea med balkong i söderläge som ger ett vackert ljusinsläpp samt en underbar vy över Göteborg. Bostaden har ett stort socialt kök med gott om plats för ett större matbord för trevliga middagar, två väl tilltagna sovrum där både säng, sidobord samt skrivbord får plats samt två toaletter. Ett extra plus är den stora klädkammaren som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du med perfekt läge då du har närhet till både natur & stadspuls. Bara ett par minuters promenad bort når du Stockholmsgatans hållplats där du kan ta linje 1 eller 3 för att ta dig in till staden på cirka 10 minuter. Vill du ta dig ut i naturen har du cykelavstånd till Delsjön och Härlanda tjärn med fina, gröna omgivningar. Dessutom finns närhet till mataffärer, caféer och annan service vid antingen Redbergsplatsen eller Munkebäckstorget.

Information Ekonomi

Avgift: 4 753 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,78202%. Andel av årsavgift är 0,77056%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 556 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 411 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Storhöjdsgatan 17 B, 41671 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1957

Lägenhetsnummer: 145/1204

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 85 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus 21. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 170 lägenheter och 10 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen Riksbyggen Göteborgshus nr 21 innehar tomträtten till fastigheterna Bagaregården 58:2 och 36:10 med adresserna Kobergsgatan 3-31, 34 och Storhöjdsgatan 17 B som förvärvades 1957. Tomträtten omförhandlades 2016 och löper fram till 2036. I föreningen finns 170 lägenheter och 10 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har brutet räkenskapsår. Föreningen har gjort en indexhöjning av avgifterna med ca 2-4% de senaste åren för att följa de ökade driftskostnaderna. Beslut om avgiftsförändringar sker årligen på budgetmötet i april.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-12-17. Energiprestanda 116 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: 1997-1998 Stambyte av vatten- och avloppsrör.
2003-2004 Balkongutvidgning samt inglasning.
2007-2008 Elen byttes ut samt asfaltering i området.
2011 Utemiljön har setts över och en stor lekplats har gjorts iordning enligt EU-standard.
2012-2013 byte av hiss på Storhöjdsgatan 17B, dränering samt värmeoptimering.
2013 installerades belysning på lekplatsen.
2014 genomfördes byten av samtliga fönster och balkongdörrar i fastigheten.
2014/2015 byte av parkeringsmätare.
2016 installerades nytt låssystem.
2017 har byten av samtliga skaldörrar samt nya säkerhetsdörrar installerats mellan trapphus 19-31. Samtliga garage bakom trapphus 3-15 har fått nya golvjärn till garageportarna. Planteringar vid Storhöjdsgatan 17B, gaveln Kobergsgatan 3 samt baksidan Kobergsgatan 17 har gjorts om. Slänten mellan stora parkeringen Kobergsgatan och dagiset och byggts om med kullersten och plantering samt asfaltering av trappa i anslutning av kullerstensslänten och räcke har tillkommit. Fasadtvätt.
2018-2019 omasfaltering av vissa ytor samt underhåll av installationer i värmesystem.
2020 Nytt miljörum, fyra nya parkeringsplatser, tre nya branddörrar samt skyddsrum.
2020 Målning av källarfönster, garageportar (nr 3-15) samt entréer (Kobergsg 3-31)
2020 Omfattande markarbeten samt nedtagande av träd. Åtgärdat vattenskada utanför Kobergsg 29.
2020 Renovering av trappor (Kobergsg 11-15) samt rep. av trappor ned till cykelrum.
2020 Tre nya Miele torktumlare samt nytt golv i gymmet.

Kommande renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar filmning av köksstammarna för att se om det behövs relining, filmningen skulle skett våren 2020 men framskjutet pga Covid -19.
Planerat underhåll,
2020-2021 Installation av Bauer tappvattensystem
2020-2021 För lgh 168: Rivning av takterass, fönster åtgärdas, byte av vattenburen golvvärme.
2021-2024 Eventuellt relining av köksstammar, beroende på status efter filmning.
2021-2024 Rengöring och service av föreningens fyra molucker.

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem där grundutbudet ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till Telia Öppen fiber. Via den anslutningen kan man välja tjänster gällande TV, bredband och telefoni från flera olika tjänsteleverantörer.

Parkering: 131 parkeringsplatser med en kostnad om 200 kr/månad. Kort kö!
34 garageplatser med en kostnad om 350-475 kr/månad.
Det finns även MC-garage att hyra. Till garagen är kön lång.

För kötid maila parkeringgbghus21@gmail.com

Fri parkering på många gator i området.
Längs med Kobergsgatan finns gratis 2-timmarsparkering fram till klockan 18.00. Efter 18.00 samt hela helgen får man stå över natten. Föreningen ombesörjer även betalparkering utmed Kobergsgatan.
131 parkeringsplatser med en kostnad om 200 kr/månad. Kort kö!
34 garageplatser med en kostnad om 350-475 kr/månad.
Det finns även MC-garage att hyra. Till garagen är kön lång.

För kötid maila parkeringgbghus21@gmail.com

Fri parkering på många gator i området.
Längs med Kobergsgatan finns gratis 2-timmarsparkering fram till klockan 18.00. Efter 18.00 samt hela helgen får man stå över natten. Föreningen ombesörjer även betalparkering utmed Kobergsgatan.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns vindsförråd och källarförråd. Det finns även en bokningsbar bastu med dusch, gym, övernattningslägenhet samt gemensam festlokal. Barnvagnsförråd och cykelförråd finns i källaren på Storhöjdsgatan 17 B, Kobergsgatan 9, 19, 27 och 29 samt i tvättstugegången på Kobergsgatan 11 där det finns två barnvagnsförråd.

På Kobergsgatan finns fem stycken tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 07-22. I tvättstugan på gården får man tvätta dygnet runt. Det finns även grovtvättmaskin och mangelrum.
Trevlig gemensam gård med utemöbler och en stor lekplats. Här finns även ett flertal grillplatser som tillhör föreningen. På baksidan av huset har föreningen nyligen planterat fruktträd och ett flertal bärbuskar. Möjlighet till odling finns, helt kostnadsfritt i odlingslotterna. För barnen finns även en pulkabacke samt en plan att spela fotboll på.

Övrigt: Diplom Brf Göteborgshus 21 Godkänd Boende Indikator
Bostadsrättsföreningen Göteborgs Hus 21 har genomgått analysen SBC Boendeindikator och lever upp till de krav SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening - stämpeln "SBC Godkänd". Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på förenigens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning