Välkommen till

Sten Sturegatan 17

2:a Lorensberg

Ljus tjugotalslägenhet med perfekt läge


I en gedigen stenfastighet anno 1922 finner ni denna ljusa och trivsamma tvåa med stora fönsterpartier som ger mycket ljusinsläpp. Lägenheten har generös takhöjd i vardagsrum och sovrum som skapar en häftig rymd. Härliga stora ytor med gott om plats för förvaring och renoverat kök med fina materialval. Tidlös bas med genomgående parkettgolv och vitmålade väggar samt helkaklat badrum och separat tvättstuga. Här bor man tyst och lugnt trots det centrala läget. Helt enkelt en perfekt innerstadslägenhet!

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Pampiga entrédörrar välkomnar er in på innergården där man möts av en tyst oas trots det centrala läget. Ta er sedan vidare till den första ingången till vänster där ni tar hissen upp och sen vidare ut på en loftgång som även fungerar som en gemensam balkong i härligt västerläge. Längst in på loftgången finner ni entrén till denna härliga tvåa med genomgångsläge.

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Från hallen kommer man vidare till en inre hall som även den är möblerbar.

Trivsamt vardagsrum som präglas av vacker fiskbensparkett och ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med grönska utanför. Här kan man inreda med soffa och tillhörande inredning.

Ljust kök med fina vinklar som renoverades 2010. Köksinredning i ljus beige ton från Ikea kombineras med bänkytor i mörk laminat med porslinsvask och stänkskydd i vitt kakel med ljusa fogar. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, snygg fläkt med kolfilter och inbyggnadsugn med varmluftsfunktion från Gorenje (2010), diskmaskin från Samsung (2021) samt kyl med frys från Electrolux (2013). I köket finns gott om förvaring, bra arbetsyta samt inbyggd vinhylla. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Invid fönstret ryms en matplats.

Rymligt sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Helkaklat badrum som renoverades 2010 med mörkt klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, kommod med skålformat handfat från Noro, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med glasväggar. I taket sitter infällda spotlights.

Till sist erbjuder bostaden en klädkammare som har byggts om till tvättstuga under 2021. Golvet kläs av sandfärgad klinker och väggarna är vitmålade med delvis vitt kakel. Inredningen består av tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2021) med arbetsbänk och förvaringsskåp ovan. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Sten Sturegatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Inom några minuters promenad nås bland annat Avenyn, Scandinavium, Valhallas motionsanläggning, Filmstaden Bergakungen, Ullevi, Trädgårdsföreningen samt massor av trevliga butiker, restauranger och caféer. Man kan även snabbt och enkelt ta sig till fina grönområden via cykel, bil eller kollektivtrafik.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta