Generös sekelskiftesvåning med två balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Wadmansgatan 14A

5:a Lorensberg

Kortfakta

Avgift:
5 767 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
147 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1913
Adress:
Wadmansgatan 14A,
412 53 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Lavett, Södra vägen
Lavett, Södra vägen
Kollektivtrafik knutpunkten Korsvägen
Kollektivtrafik knutpunkten Korsvägen
Mr P, Götaplatsen
Mr P, Götaplatsen
Toso, Götaplatsen
Toso, Götaplatsen
Paradgatan Kungsportsavenyn
Paradgatan Kungsportsavenyn

Beskrivning

I en vacker fastighet anno 1913 med nationalromantisk anda finner ni denna generösa sekelskifteslägenhet. Lägenheten erbjuder härliga sällskapsytor, tre sovrum, badrum med dusch, badkar och tvättpelare, separat gäst-wc samt två balkonger. Genomgående högt i tak och fina attribut som höga vackra fönster, stuckaturer, profilerade listverk, takrosetter, gjutjärnselement, fönsterbänkar i natursten samt spegeldörrar som ger den charm man efterfrågar i ett hem från förra sekelskiftet. Genomgående planlösning med två ingångar. Lågt belånad förening som speglas i den låga månadsavgiften.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. På golvet ligger parkett i holländsk läggning och väggarna är målade i ljusgrått med ett fondparti i duvblått.

Direkt till vänster ligger vardagsrummet som är kvadratiskt i sin form och kan möbleras med soffgrupp. Rummet har en braskamin som förhöjer mysfaktorn. Även här kläs golvet av parkett i holländsk läggning och väggarna har en ljusbeige tapet. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Från vardagsrummet tar vi oss vidare till bostadens matsal som är hemmets hjärta då det binder samman flera av rummen. Pampigt rum som stoltserar med vackra bröstpaneler, stuckatur, fiskbensparkett samt ett generöst fönsterparti med utgång till en av lägenhetens två balkonger. Här kan man inreda med en matplats för stora middagssällskap samt övrig inredning.

I fil med vardagsrummet ligger lägenhetens största sovrum som avskiljs med vackra pardörrar. I dagsläget är rummet inrett som barnrum men här ryms med lätthet en stor dubbelsäng tillsammans med övrigt möblemang och det finns förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Golvet kläs av vitmålat trägolv och väggarna har en puderrosa tapet. Två höga fönster bidrar med ljusinsläpp.

Via en inre hall kommer man vidare till bostadens kök. Härligt U-format kök med bardisk som erbjuder gott om förvaring i dubbla överskåp och generösa arbetsytor. Köksinredning och bänkytor i trä kombineras med grönt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis med varmluftsugn från Ilve, frånluftsfläkt från Gaggenau, delvis integrerad diskmaskin från Miele samt kyl och frys i fullhöjd från Whirlpool. Golvet kläs av parkett och väggarna har en ljus diskret mönstrad tapet. Invid fönstret som vetter mot innergården ryms en mindre matplats. I köket finns en entré från trapphuset som leder till gården.

Innanför köket ligger bostadens minsta sovrum som tidigare var en jungfrukammare. Detta rum passar perfekt som barnrum eller kontor och har ett lugnt gårdsläge. Golvet kläs av parkett och väggarna har en ljus diskret mönstrad tapet.

Från den inre hallen nås det generösa badrummet som renoverades 2004 . Golvet kläs av terrakottafärgad klinker och väggarna är helkaklade i vitt med en terrakottafärgad bård. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod med tillhörande skåpsinredning och stor spegel, handdukstork, hörnbadkar samt duschhörna med skjutdörrar. Det finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som installerades 2020.

Från entréhallen nås bostadens tredje och näst största sovrum. Här kan man inreda med dubbelsäng och övrig inredning. Rummet har en karaktäristiskt rundad vägg och präglas av en vacker blommönstrad tapet. Härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en balkong med lugnt gårdsläge.

Till sist finner ni en gästtoalett som även den renoverades 2004. Terrakottafärgat klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en terrakottafärgad bård. Inredningen består av wc, handfat och spegel.


Wadmansgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken ligger också nära tillhands. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Information Ekonomi

Avgift: 5 767 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för tv/bredband tillkommer med 195kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 9,67471%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 663 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 518 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Wadmansgatan 14A, 412 53 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1913

Lägenhetsnummer: 3/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 147 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning av Areakonsult. Disponeras som 5 rum och kök men är registrerad som 4 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i gårdshuset.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Ametisten Nr 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ametisten nr 13 äger fastigheten Heden 26:13 i Göteborg med adress Wadmansgatan 14 A-B som bebyggdes år 1913. Bostadsrättsföreningen registrerades 1923-12-13. Föreningens nuvarande stadgar registrerades 2005-01-26 och nuvarande ekonomiska plan registrerades 1991-06-20 hos Bolagsverket.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Nabo. Föreningen har mycket god ekonomi och en belåningsgrad per kvadratmeter på 3 723 kr, vilket är mycket bra jämfört med snittet i Göteborg som ligger på 6 000 kr lån per/kvm. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-03-14).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Energideklaration: Utförd 2016-09-26. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Fastigheten byggdes år 1913 och har renoverats löpande. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2005 och sträcker sig till 2035.
2022 planerar föreningen att utföra en grundförstärkning.
Utfört underhåll:
2021: Installation av brandsäkra vindsdörrar.
2019: Byte lägenhetsdörrar i uppgång B för att brandskyddssäkra.
2017: Modernisering av innergård
2015: Kontroll av grunden och kvalitet på pålar
2011: Installation elkablar i hängrännor samt renovering av terrasser och del av fasad samt installation postboxar
2010: Utbyte av källarfönster samt byte portlåssystem
2009: Ytterbelysning, installation gårdsentré
2008: Relining gasledningar samt utbyte av tätningslister på fönsetr
2005: Byte av expansionskärl i värmesystem, relining avlopp ut mot Wadmansgatan samt trapphusmålning, byte av ringklockor, byte av stömbrytare och ny entrédörr
2004: Fasad, renovering av fasad och sättningar i sockeln
2003: Borinjektering (grundbevarande åtgärd) samt takmålning
2002: Terrasser, renovering
2001: Byte av balkonger mot gatan samt omläggning av avlopp för 14B
2000: Omläggning av plåtyttertak samt filmning av avloppssystem
1998: Termostatbyte i samtliga lägenheter
1997: Kontroll av borsyrenivå
1995: Uppgradering och renovering av befintlig hiss
1994: Uppgradering och renovering av tvättstuga samt portkodlås
1993: Rörstambyte, VV/KC/VVC och avlopp
1991: Renovering och uppdragering av gårdslägenheter samt byte av fönsterbågar och karmar på fönster
1990: Elstambyte 14B. Finansierat av bostadsrättshavarna
1989: Borinjektering (grundbevarande åtgärd), byte av balkonger mot gården, omputsning av fasad samt takomläggning.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2.

Parkering: Föreningen har tre parkeringsplatser som disponeras av styrelsen.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
Gemensam gård med grillplats och lekplats.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Ametistens första samfällighetsförening till en andel av 17%. Samfälligheten förvaltar avfallshantering och skötsel av gård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning