Välkommen till

Övre Fogelbergsgatan 3

2:a Vasastaden

Möjlig 3:a högst upp i huset med stans bästa utsikt

Möjlig 3:a med makalös utsikt över himmel, älv och stad! Helt unikt läge högst upp i huset på tolfte våningen. Flera stora fönsterpartier i vardagsrummet skapar rymd och karaktär och bjuder på oslagbara solnedgångar. Genomgående ljus och välplanerad bostad med toppmodernt kök från Ballingslöv (2019), harmoniskt sovrum samt härliga sociala ytor att umgås på. Här bor ni mitt i Vasastaden med närhet till Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, de mysiga gatorna i Haga och Linné samt ett otroligt utbud av butiker och restauranger. Stabil och populär brf med låg avgift!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Från hissen är det en trappa upp till översta våningsplanet, där bostaden ligger helt privat som enda lägenhet. Ni kliver in i en välkomnande hall med härlig rymd och ljus färgsättning. Väggarna är genomgående målade i vitt och golvet kläs genomgående av ekparkett. Längst ena väggen finner ni en skjutdörrsgarderob. Redan här slås man av det fantastiska ljusinsläppet som kommer från vardagsrummet.

Ett par steg in finner ni hjärtat av bostaden och den öppna planlösningen med stort fönsterparti där utsikten vetter mot hela stadens takåsar. Utsikten är unik och helt fantastisk och det höga läget gör att ni ser hela Göteborg uppifrån. Här skapas en tavla i varje fönster. Vardagsrumsdelen erbjuder flera möbleringsalternativ och bjuder in till umgänge med familj och vänner. Här får ni plats med soffgrupp, tv-bänk, byrå samt ett stort matbord för goda middagar.

Det nyrenoverade köket (2019) från Ballingslöv är enhetligt med vit inredning och vit bänkskiva. Här har man valt att endast ha överskåp över halva bänkskivan vilket låter ljusinsläppet flöda fritt i rummet. Social och praktisk köksö ger såväl goda förvaringsmöjligheter som en yta att umgås vid eller laga mat. Den maskinella utrustningen utgörs av kolfilterfläkt, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn i praktisk höjd, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Här finner ni även en stor vinkyl.

Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng, byrå samt nattduksbord. Här finns möjlighet att platsbygga garderober längst med ena väggen. Ett fint ljusinsläpp kommer från stort fönster och även här är utsikten slående. Strax utanför sovrummet, intill badrummet finner ni en generös klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter samt tvätt-möjligheter. Här finns även plats att göra om halva klädkammaren till kontorsdel om behov finns.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Duschhörnan skärmas av med en glasvägg och där inne kläs golvet av mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, duschhörna, handdukstork samt spegel. Ett väggskåp erbjuder plats för förvaring.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta