Landshövdingetrea med mysig atmosfär

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Storkgatan 7B

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
3 280 000 kr
Avgift:
2 858 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1905
Adress:
Storkgatan 7B,
416 69 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

I en av Bagaregårdens vackraste fastigheter finns denna mysiga landshövdingetrea om 62 kvm med trevlig planlösning. Fint ljusflöde från höga fönster i två väderstreck och härlig grönska utanför som skapar en skön atmosfär till hemmet. Genomgående väl valda färgval och klassisk ekparkett. Härligt vardagsrum med plats för såväl sociala tillställningar som lugna kvällar, trivsamt kök, två bra sovrum samt badrum med badkar. Stabil och ekonomiskt stark bostadsrättsförening med välskött fastighet och mysig innergård.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall som binder samman rummen. Hallen är uppdelad i två delar där den första delen har målade väggar i grått och den inre har mönstrad tapet, i hela hallen kläs golvet av ekparkett.

Härligt vardagsrum med fin takrosett och ljusinsläpp från två höga fönster med grönska utanför. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrig inredning. Väggarna är målade i grått och golvet kläs av ekparkett.

Trivsamt kök med lugnt gårdsläge och grönska utanför fönstret. Köket har köksinredning med naturvita spegelluckor och stänkskydd i kakel som är målat i ljusgrått. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en mönstrad fondtapet och golvet kläs av ekparkett. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Lägenhetens största sovrum har målade väggar i en rogivande mörkblå färg och fint ljusinsläpp från två höga fönster. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter finns i garderober. Golvet kläs av klassisk ekparkett.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum eller kontor. Här kan man inreda med enkelsäng och arbetshörna. Ljus färgsättning med väggar målade i en gråbeige ton och klassisk ekparkett. Förvaringsmöjlighet i två garderober med mönstrad tapet som blir ett fint inslag. Lugnt beläget mot innergården.

Badrummet har ljusgrå plastmatta och helkaklade väggar i vitt med ljusgrå bård. Inredningen består av wc, handfat med skåp under, spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Mysiga Bagaregården är en stadsdel med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Bebyggelsen är en charmfull mix av villor, landshövdingehus och modernare arkitektur. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det cirka tio minuter att gå till Olskrokstorget där man finner fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera. Goda kommunikationer inom kort gångavstånd med både buss och spårvagn. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det brukar inte vara något större problem att hitta en ledig plats.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 280 000 kr

Avgift: 2 858 kr/månad. I avgiften ingår värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband och kabel-tv tillkommer med 226 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,21%. Andel av årsavgift är 3,21%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 556 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 411 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Storkgatan 7B, 416 69 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1905

Lägenhetsnummer: 14/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Storkgatan 5 och 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 43 lägenheter varav 2 hyresrätter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2005 och köpte fastigheten Olskroken 15:2 år 2006. Fastigheten består av ett flerbostadshus om 3 våningar med adresserna Storkgatan 5-7. Total bostadsarea är 2 425 km, varav bostadsrätter 2 273 kvm, och hyresrätter 152 kvm. Det vackra landshövdingehuset uppfördes 1905 i typisk sekelskiftesstil med snickarglädje, spira och teglad bottenvåning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningens ekonomi anses trygg och stabil tack vare hyresintäkter från de tre lokalerna och föreningens två kvarvarande hyresrätter. Tillsammans bidrar dessa med ca 20% av de totala intäkterna. Under 2021 färdigställdes ett antal nya bostadsrätter på vinden. Försäljningen av råvinden och de tillkomna löpande intäkterna från de nya bostadsrätterna möjliggjorde en kraftig sänkning av avgiften 2021. Föreningens vindsprojekt innebar även ett större tillskott till föreningens kassa som kommer användas för att renovera föreningens fastighet och säkra framtida underhåll 30 år framöver. Föreningen spår man en ljus och ekonomiskt trygg framtid. Föreningsstämman kommer vara 4 september så årsredovisningen för 2021 är inte klar än. I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning (2022-08-25).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med minsta andel 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring finns för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-05-06. Energiprestanda 173 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020-2040.
Framöver planeras renovering/förändring av gårdsytan.
Urval av utförda renoveringar:
1979-1980 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt elen i hela fastigheten drogs om.
2007 renoverades tvättstuga och samtliga badrum. Samma år installerades nytt ventilationssystem.
2009 renoverades trappuppgångar och i samband med detta installerades dessutom säkerhetsdörrar.
Under samma år energideklarerades fastigheten.
2011 renoverades fönster.
2012 förstärktes brandmur mot Storkgatan 5 och grundförstärkning av rustbäddar utfördes. .
2015 reparerades stenfot och fasad mot Storkgatan samt förstärkning av mur utfördes.
2019 genomfördes en OVK och entréporten totalrenoverades med ny puts på väggar och tak.
2020-2022 total fasadrenovering samt takrenovering.
2021 gjordes relining av stammarna.

TV och bredband: I fastigheten finns Tele2 indraget och ett gruppavtal gällande tv och bredband 100/10 finns tecknat för föreningen där varje medlem debiteras ca 250 kr/mån.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum. Det finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i uppgång 5D, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Till huset hör en lummig innergård med grillplats och trädgårdsmöbler. Gården tas väl om hand av föreningens trädgårdsgrupp som bland annat har planterat rabatter, smultron och kryddväxter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning