Välkommen till

Södra vägen 17

2:a Lorensberg / Heden

Yteffektiv citytvåa med perfekt läge

För er som vill bo ett stenkast från allt vad Göteborgs innerstad har att erbjuda så är denna välplanerade citytvåa med gårdsbalkong utmärkt. Lägenheten har ett insynsskyddat läge högt upp i huset med fint ljusflöde från stora fönsterpartier. Generöst vardagsrum med utgång till den härliga balkongen, välplanerat arbetskök, rofyllt sovrum samt helkaklat badrum med badkar. Helt enkelt en bostad att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Golvet kläs av klinker och väggarna är målade i vitt.

Ljust och härligt vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats. Golvet kläs av enstavig parkett och väggarna är målade i vitt. Stora fönsterpartier ger ett fint ljusflöde till rummet och härifrån nås även lägenhetens balkong.

Yteffektivt arbetskök som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av hällspis med varmluftsugn, frånluftsfläkt, inbyggnadsmikro (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl och frys i fullhöjd (Siemens). Golvet kläs av enstavig parkett och väggarna är målade i vitt. Köket kan avgränsas med dubbla skjutdörrar.

Sovrummet nås från vardagsrummet och även det avgränsas med smarta skjutdörrar. Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Golvet kläs av enstavig parkett och väggarna är målade i en gråbeige ton.

Till sist erbjuds ni ett helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, skåp med hyllplan, handdukstork samt badkar. Det finns även en tvättmaskin från Bosch som installerades 2015.

I Lorensberg/Heden bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. I nära anslutning ligger evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Trädgårdsföreningen och mycket, mycket mer.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta