Välkommen till

Eklandagatan 29A

2:a Johanneberg

Skapa ditt drömboende med vacker utsikt mot Carlanderska Parken

I en klassisk tegelfastighet anno 1935 finner ni denna gaveltvåa med rikligt ljusinsläpp och vacker grönskande utsikt mot Carlanderska parken. Lägenheten har en bra planlösning med genomtänkta kvadratmetrar, generös takhöjd och stora fönsterpartier som bidrar till att hemmet får en ljus och luftig atmosfär. Halvöppen planlösning mellan vardagsrummet och köket, avskilt sovrum med fönster och bra förvaringsmöjligheter i en nybyggd klädkammare.

Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger & träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers & Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas man av en hall med plats för avhängning och längre in lägenheten finns en klädkammare. Hallen har nylagt marmorgolv med mosaikinlägg och väggarna är målade i vitt.

Generöst vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket som kan inredas med soffa och matplats. Stora fönsterpartier bidrar till ett härligt ljusflöde genom hela lägenheten.

Äldre Marbodalkök i vitt med trälister och vitt kakel. Gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor.

Innanför köket ligger sovrummet som kan inredas med en större enkelsäng och garderober. Sovrummet har en ny heltäckningsmatta i gråblå färg som ger en ombonad känsla och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster ger fint ljusinsläpp och utsikt mot grönska.

Badrum har ljust linoleumgolv och ljusa helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med skjutdörrar.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta