Såld

Välskött villa med fint läge nära hav och natur, ljuvligt grönskande trädgård

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Dörjeskärsgatan 1

Önnered / Åkered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
135 kvm
Biarea:
41 kvm
Byggår:
1982
Tomtarea:
931 kvm
Adress:
Dörjeskärsgatan 1,
42160 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna trivsamma och välskötta villa! Ljuvlig trädgård med flera olika uteplatser och underbar grönska. Kort promenad till hav och vacker natur.

Entréplan:
Hall/glasveranda med fina pardörrar. Gott om plats för ytterkläder och förvaring i garderober, dessutom platsbyggd soffa med förvaring under. Klinker på golvet med vattenburen golvvärme.
Välutrustat kök med ljusa luckor och snickerier, bänkskiva i massiv granit. Köksö med induktionshäll och extra diskho, platsbyggd soffa framför köksön. Fönster åt flera håll ger härligt ljus. Integrerad diskmaskin, hel kyl- och frys med kylt- och kolsyrat vatten samt ismaskin.
Stort vardagsrum i anslutning till köket med plats för både ett stort matsalsbord och en ordentlig soffgrupp. Vardagsrummet går att dela av till ytterligare ett rum för den som vill. Från vardagsrummet når man den ljuvliga trädgården med stor altan, utekök, växthus med odlingskragar utanför, gäststuga och vedeldad badtunna med plats för meditation.
Två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng.
Enhetlig enstavs ekparkett i kök, vardagsrum och hall.
Badrum med badkar, kakel/mosaik på väggar, klinker på golvet med golvvärme.
Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho, förvaring och bergvärmepanna.

Källare/sluttningsplan:
Två sovrum varav båda med plats för dubbelsäng. Ett stort allrum/hobbyrum som går att göra till ett extra sovrum med klädkammare i anslutning. Vattenburen golvvärme i alla tre rummen.
Badrum med dusch, kakel/mosaik på väggar och klinker på golvet med golvvärme.
I ena sovrummet är det framdraget vatten och avlopp om man vill komplettera med exempelvis ett trinettkök. Det går även att öppna upp för en separat ingång till sluttningsplanet. Genom detta skapas möjligheten för exempelvis uthyrning eller generationsboende.

Isolerat friliggande garage samt ett stort förvaringsutrymme i oinredd källardel.
Det finns plats för parkering av 4 bilar, alternativt uppställning av båt eller husvagn.

Välkomna på visning!Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 3 740 000 kr varav byggnadsvärde 1 657 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Beställd.

Driftkostnad: Totalt ca 31 500 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 000 kr/årUppvärmning:12 000 kr/årVatten/avlopp:4 500 kr/årRenhållning:2 500 kr/årFörsäkring:7 500 kr/år
Riktvärde
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Dörjeskärsgatan 1, 42160 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Önnered 73:2

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1 plan med källare i soutteräng. Byggår: 1982

Byggnadssätt: Grund:KällareGrundmur:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:BetongpannorFönster:3-glasfönsterUppvärmning:Bergvärme med radiatorer på entréplan och golvvärme på sluttningsplanVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Indragen fiber.

Storlek: Boarea 135 kvm.Biarea 41 kvm. 6 rum.

Tomt: Tomtarea 931 kvm. Tomtarea 931 m² (friköpt).

Renoveringar:
2012 Installation bergvärme
2012 Ombyggnad kök
2012-2018 Byte fönster och dörrar
2013 Nybyggnad altan
2013 Tillbyggnad entré/glasveranda
2013 Ombyggnad badrum entréplan
2013 Ommålning fasad
2013 Dränering
2013 Ny elcentral entréplan
2015 Tilläggsisolering källare, ny puts
2016 Nybyggnad källare/sluttningsgplan
2016 Nybyggnad badrum källare/sluttningsplan
2016 Ny elcentral källare/sluttningsplan
2017 Ny stenläggning
2018 Asfaltering parkering.

Servitut: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM1-26/617.2. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Tillträdesdag: 2022-04-01 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Önnered

Önnered är ett stadsnära område med vackra omgivningar. Området är ett gammalt jordbruks- och fiskesamhälle, vilket märks än idag när man besöker Önnereds hamn eller promenerar upp till Olles gård. Gården med anor från 1700-talet, är en rest av Önnereds by och förvaltas idag av Önnereds Kulturförening.

Här består bebyggelsen av en blandning av moderna villor och radhus i olika stilar. I området finns flera förskolor och två grundskolor; Högenskolan och Önneredsskolan.
Trevlig närservice finner man i Önneredsbodarna som rymmer mysiga butiker, pizzeria, frisör och hudvårdssalong. Flera mataffärer ligger på nära avstånd.

Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Genom Önnered och utmed havet går flera gång- och cykelvägar samt motionsslingor. Det finns flera föreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting. I Åkered och i närheten av Frölunda Torg ligger gym- och idrottsanläggningar.

Ett vackert promenadstråk utgår från Önnereds Brygga. Härifrån kan man promenera längs Eskils kanal, charmigt kantad av ett myller av sjöbodar och bryggor. Strax innan man kommer fram till Fiskebäcks hamn finns ett naturskönt rekreationsområde. Sommartid badas det vid badplatserna Ganlet och Rörvik.

Önnereds trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning