Såld

Milsvid utsikt över Göteborgs skärgård och Vinga fyr

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lönngatan 12

Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
246 kvm
Biarea:
20 kvm
Byggår:
1969
Tomtarea:
995 kvm
Adress:
Lönngatan 12,
426 74 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva ett sällsynt vackert utsiktsläge med utsikt över Göteborgs skärgård och inlopp, Vinga fyr och dessutom västra Göteborgs vackra bebyggelse. Tidlös 2-plansvilla på totalt ca 266 kvadratmeter med härligt ljus och makalös utsikt från bägge planen.

Planlösning: Entréplan:
Hall med plats för ytterkläder och förvaring i klädkammare. Gästtoalett i anslutning till hallen. Stort och luftigt vardagsrum i vinkel med stora fönsterpartier och sol från morgon till kväll. Fantastisk utsikt över både skärgård och vacker bebyggelse. Plats för flera soffgrupper och stort matsalsbord. Köket ansluter till vardagsrummet och är uppdelat i arbetskök och matplats med bardel emellan. Två sovrum varav det ena med utgång till den ljuvliga altanen med utsikt över och mot Långedrag, Fiskebäck, Önnered och Näset. Badrum med toalett och dusch.

Planlösning Nedre plan:
Stort allrum även på detta plan med öppen spis och samma fina ljus och utsikt. Ett större sovrum som enkelt går att dela upp till två sovrum. Badrum med toalett och dusch. Tvättstuga och förrådsutrymmen.
Separat entré från nedre planet med utgång till ytterligare en altan.

Huset har renoveringsbehov.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 6 721 000 kr varav byggnadsvärde 3 751 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd.

Driftkostnad: Totalt ca 45 500 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 000 kr/årUppvärmning:25 000 kr/årVatten/avlopp:5 000 kr/årRenhållning:2 000 kr/årSotning:1 000 kr/årFörsäkring:7 500 kr/år
Riktvärde
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Lönngatan 12, 426 74 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 99:10

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan i souterräng. Byggår: 1969

Byggnadssätt: Grund:BetongStomme:Betong/träBjälklag:TräFasad:TräTakbeklädnad:PappFönster:IsolerglasfönsterUppvärmning:FjärrvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Tv antenn. Bredband: Adsl.

Storlek: Boarea 246 kvm.Biarea 20 kvm. Areauppgifter enligt ritning(ar).

Tomt: Tomtarea 995 kvm.

Bilplats: Carport på tomten.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1966-01-27) Stadsplan (1963-09-26).

Tillträdesdag: 2019-05-06 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Långedrag

I Långedrag kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor i Långedrag, samtidigt som Göteborgs centrum ligger på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs köpcentrum med sitt breda utbud ligger 10 minuters bilväg bort. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar.

Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja bland. I stadsdelen finns många föreningar inom musik, kultur och idrott. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll.

Skärgården och havet har en central plats för Långedragsborna. Här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!