Såld

Gedigen villa med stora sociala ytor och fint läge med utsikt över Hinsholmsviken

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hinsholmsgatan 7

Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Boarea:
157 kvm
Biarea:
62 kvm
Byggår:
1976
Tomtarea:
965 kvm
Adress:
Hinsholmsgatan 7,
426 77 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna rejäla villa på ca 340 kvadratmeter. Stora sociala ytor, spaavdelning med pool, bastu och dusch. Från spaavdelningen går det att öppna upp mot trädgården genom stora öppningsbara glaspartier. Inglasat uterum med braskamin och isolerat dubbelgarage.

Planlösning: Entréplan: Stor hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderober. Gästtoalett och groventré i anslutning till hallen.
Allrum med öppen spis och utgång till trädgården.
Fyra sovrum med plats för dubbelsäng i ett av rummen.
Stor spaavdelning med pool, bastu och dusch. Skjutbara fönsterpartier öppnar upp mot trädgården.
Andra plan: Kök och matsal i fil med det stora vardagsrummet i nära anslutning.
Välutrustat kök med ljusa luckor och snickerier, klinker på golvet. Grovkök med tvättutrustning i anslutning till köket.
Matsal med plats för ordentligt matsalsbord. dekorativt innertak av trä med trevliga detaljer.
Luftigt vardagsrum med öppen spis, högt till tak och dekorativa takbjälkar. Fin utsikt över Hinsholmsviken genom stora glaspartier. Utgång till inglasat uterum med en braskamin.
Två sovrum varav ett större med dressingroom i anslutning.
Badrum med badkar och fönster.
Dubbelgarage och ytterligare förråd under tak i anslutning till groventrén.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 6 430 000 kr varav byggnadsvärde 2 759 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Driftkostnad: Totalt ca 52 800 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 000 kr/årUppvärmning:30 000 kr/årVatten/avlopp:5 000 kr/årRenhållning:1 800 kr/årSotning:1 000 kr/årFörsäkring:10 000 kr/år
Driftkostnaden är uppskattad.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Hinsholmsgatan 7, 426 77 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 162:7

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan i souterräng. Byggår: 1976

Byggnadssätt: Grund:BetongGrundmur:BetongStomme:Betong/träBjälklag:BetongFasad:TräTakbeklädnad:TakpannorFönster:IsolerglasfönsterUppvärmning:Elvärme och luftvärmepumparVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Antenn. Bredband: Adsl.

Storlek: Boarea 157 kvm.Biarea 62 kvm. 9 rum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 965 kvm. Flera uteplatser på tomten.

Bilplats: Dubbelgarage och parkering för flera bilar på tomten.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1972-06-28) Stadsplan (1966-05-05).

Tillträdesdag: 2019-05-06 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Långedrag Hinsholmen

Långedrag med holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor. Samtidigt ligger Göteborgs centrum på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

I området kan man välja bland förstklassiga restauranger med vacker utsikt över skärgården. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs stora köpcentrum samt Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort. Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja på. I stadsdelen finns också många föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll. Skärgården och havet har en central plats, här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning