Såld

Funktionell 40-talsvilla med grönskande omgivningar

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Peter Johansen
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Svenslyckegatan 24

Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
139 kvm
Biarea:
94 kvm
Byggår:
1944
Tomtarea:
648 kvm
Adress:
Svenslyckegatan 24,
41656 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Välkomna till en klassisk 40-talsvilla med funktionell och flexibel planlösning som erbjuder generösa sällskapsytor och många rum som kan anpassas efter era egna behov. Huset är beläget på en lugn och trevlig gata. Mindre trädgård som har grönskande buskar och träd med avgränsande häck på framsidan och lummigt skogsparti på baksidan av huset. Friköpt tomt och garage i källaren. Huset har visst renoveringsbehov men bra grundförutsättningar där man kan sätta sin egen prägel. Här bor man citynära i ett lugnt område med närhet till naturen, skolor, service och kommunikationer.

Villan disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en generös garderob med skjutdörrar i spegelglas. Golvet kläs av parkett och väggarna har gul tapet.

På entréplan finns två rymliga sovrum varav ett har plats för dubbelsäng. Båda sovrummen har parkettgolv och tapetserade väggar.

Generös tvättstuga som är utrustad med tvättställ, tvättmaskin (Miele), torktumlare (Bosch) samt fjärrvärmeanläggning. Klinkergolv i rött och vitmålade väggar.

Badrum med ljus linoleummatta och helkaklade väggar i vitt med svart bård. Inredningen består av wc, handfat, väggskåp, handdukstork, badkar med vikbar glasvägg. Ett litet fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Vidare utgörs entréplan av hobbyrum och stora förrådsutrymmen.

ÖVRE PLAN

En trappa upp möts man av en möblerbar övre hall med fint ljusinsläpp.

Stort och välplanerat kök med köksinredning från Puustelli, bänkskiva i laminat och stänkskydd i italiensk sten. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Golvet kläs av plastmatta i korkimitation och väggarna har ljus tapet. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och här har matplatsen sin naturliga placering.

I anslutning till köket ligger ett rum som passar perfekt som matsal alternativt arbetsrum. Golvet kläs med fiskbensparkett och väggarna har en ljus gröngrå tapet.

Generöst vardagsrum i härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en altan i sydvästläge. Vardagsrummet kan inredas med både soffhörna och matsalsbord för stora sällskap. Rummet präglas av vacker fiskbensparkett och här finns även en öppen spis som bidrar med värme och hög mysfaktor.

I anslutning till vardagsrummet finns ett rum som passar perfekt om man vill ha ett separat tv-rum, arbetsrum eller sovrum. Fiskbensparkett och ljus tapet.

I den delen av övre plan som är en tillbyggnad finns ytterligare två sovrum samt ett badrum. Det största sovrummet har fönster i tre väderstreck samt altandörrar. Här kan man inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Parkettgolv och ljusgul tapet.

Det andra sovrummet är även det rymligt med plats för dubbelsäng och här finns förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober med överskåp. Parkettgolv och roströd tapet.

Till sist erbjuder övre plan ett badrum som renoverades 2013. Badrummet har grågrönt klinkergolv med underliggande golvvärme samt helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, stor spegel med belysning, väggskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbara glasväggar. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns. Ett litet fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 5 889 000 kr varav byggnadsvärde 2 624 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2021-10-19. Energiprestanda 91 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 37 768 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:4 000 kr/årUppvärmning:18 000 kr/årVatten/avlopp:6 500 kr/årRenhållning:1 600 kr/årFörsäkring:7 668 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Svenslyckegatan 24, 41656 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Torp 1:3

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 plan i souterräng med källare och vind. Byggår: 1944. Tillbyggnad 1989.

Byggnadssätt: Grundmur:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:TräpanelTakbeklädnad:TegelpannorFönster:3-glasfönsterUppvärmning:Fjärrvärme med vattenburna radiatorer och elradiatorer. Öppen spis.Ventilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Kabel-tv. Bredband: Bredband.

Storlek: Boarea 139 kvm.Biarea 94 kvm. 7 rum varav 5 sovrum. Areauppgifter enligt uppmätning. 122+110 kvm enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 648 kvm. Trädgårdstomt med gräsmatta och sluttande grässlänt. Altan i sydvästläge.

Bilplats: Garage i källarplan med plats för en bil. Stenlagd uppfart med plats för två bilar.

Renoveringar: 1989 ny dränering och fuktisolering av husets källarytterväggar
1990 renoverades taket
1995 nytt kök
2005 byttes dagvattenledning mellan hus och gata
2010 byttes fönster i husets äldre del
2013 renoverades badrummet av entreprenör, kvalitetsdokument finns
2020 byttes altandörr.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Övrigt: Larm från Verisure som är kopplat till larmcentral. Kan övertas av köparen om man önskar.

Tillträdesdag: 2022-02-03 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning