Såld

Högt upp i det blå

Anne Jonson
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Olaus Petrigatan 22

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 229 kvm
Biarea:
ca 65 kvm
Byggår:
1954
Tomtarea:
ca 783 kvm
Adress:
Olaus Petrigatan 22,
412 70 Göteborg

Beskrivning

Högst upp på Förtroligheten i Örgryte ligger denna magnifika villa med vidunderlig utsikt och ett ogenerat läge. Villan är totalt ombyggd och håller absolut högsta klass alla kategorier. Låt dig hänföras av kvalité och design utfört i minimalistisk detalj. Öppna härliga sällskapsytor varvas med en privat sfär för den som vill dra sig tillbaka. Med närhet till påfartsleder och naturen ligger denna villa som ett nav för den som vill åt det bästa av både stadens puls och naturens lugn. Stort dubbelgarage. Fasigheten har rönt stor uppmärksamhet i svensk och internationell inrednings- och designmedia med anledning av dess mycket spektakulära form och läge.

En stor ljus entré välkomnar in i denna underbara villa. Den öppna planlösningen gör att ljuset flödar in och man har en fantastisk utsikt från de flesta rummen. Rakt fram från entrén finns det både en fräck designad gäst wc samt plats för förvaring och avhängning i skjutdörrsgarderober. Köket med tillhörande bardel och matsal finns till vänster om entrén och är något utöver det vanliga. Hela köket är platsbyggt för att kunna utnyttja allt till fullo. Vita blanka skåp och arbetsbänkar i vit Corian ger ett digert intryck. I köket finns alla tänkbara vitvaror, givetvis integrerade för diskretion. I den förlängda bardisken från köksön får sex personer enkelt plats. I matsalen intill får många till plats för glada stunder. Utgång från kök genom skjutdörrspartier till den härliga terrassen i västerläge med utsikt över Göteborg. Ett stort ljust vardagsrum med plats för det mesta samt en fantastisk eldstad bjuder in till mysiga stunder. På andra sidan eldstaden finns ett något mindre rum som kan användas till exempelvis bibliotek. I hela detta plan finns det vattenburen golvvärme och ytskikt på golven är en vacker Carraramarmor. På entréplanet finns även ett tvätt- och teknikrum samt utgång till garaget med plats för två bilar.
En trappa upp finns ett ljust fint allrum med utgång till den stora balkongen med västerläge. Överplanet hyser fyra mycket bra sovrum, alla med inbyggda skjutdörrsgarderober och infällda spotlights i taket. Master bedroom har en extra stor klädkammare samt utgång, via ett skjutdörrsparti, till den härliga balkongen. Badrummet går i minimalistisk design och har två tvättställ, rymlig dusch samt separat wc.

Väl ute på den underbara terrassen i flera etager finns möjlighet till både fest och lugn. Duka långbord eller njut avkopplande i jacuzzin med den tillhörande duschen. Fantastisk utsikt i alla väder från alla delar av terrassen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 385 000 kr varav byggnadsvärde 2 396 000 kr (fastställt 2009). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 18 944 kr/år t o m 2015-11-21.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Servitutsutredning ej verkställd.
Planbestämmelser: Stadsplan (1943-04-02) , Tomtindelning (1946-08-23).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Skår 26:1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1954.

Senaste renovering/ombyggnad: Villan är totalt ombyggd och renoverad år 2011.

Storlek: Boarea ca 229 m², biarea ca 65 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Fibercementskivor. Takbeklädnad: Papp. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via Bergvärmevärmepump.

Energideklaration: Energiklass A, energiprestanda 68 kWh/m² år. 2012-09-12.

Tomt: Tomtarea 783 m² (tomträtt).

Övrigt: Med reservation för skrivfel.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning