Såld

Exklusiv med utsikt över skärgården och separat gästlägenhet

Exklusivt

Brända Berget 19c

Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Byggår:
2010
Tomtarea:
ca 1 082 kvm
Adress:
Brända Berget 19c,
436 58 Hovås

Beskrivning

Exklusiv och väldisponerad villa. Attraktivt belägen med södra skärgården och stora Amundön i blickfånget. Här har design och tekniska lösningar fått stå i fokus och bidragit till en modern men samtidigt klassisk och elegant villa av absolut yppersta klass och kvalitet. Här kan ni njuta av skådespelet utanför året om som ständigt varierar. Helt oslagbart!

Stram design med stora glaspartier och noggrant utvalda material bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Smakfulla, kreativa och inspirerande detaljer präglar denna unika byggnation. Spännande nutida arkitektur när den är som bäst! Hela fastigheten genomsyras av rymd och öppenhet som inger frihetskänsla. Kök och badrumsdesign samt alla elektroniska moderniteter är några av alla detaljer i hemmet som ger en känsla av design med finess.

Husets totala 420 kvm fördelas på en magnifik sällskapsdel där kök, matsal och vardagsrum ligger i öppen anslutning. Från samtliga av dessa rum erhålls en strålande utsikt över skärgården. I källarplan har ni ett stort rum där ena delen används som biorum och den andra delen som gym. Här finns även teknikrum samt förråd.

För gäster eller barnflicka finns en separat ingång till en avskild lägenhet med sovrum, badrum samt kök med sällskapsdel.

Hela fastigheten är i ett mycket exklusivt utförande med genomgående och exklusiva materialval med faciliteter så som integrerat ljus och ljudsystem, bergvärme samt dubbelgarage etc. Ett helt fantastiskt boende som förenar arkitektonisk perfektion med skärgårdens lugn.

Välkomna till denna exklusiva villa. Ett drömboende mellan himmel och hav för familjen med höga krav. Magiskt beläget på toppen av Brända berget med en strålande utsikt över havet och södra skärgården med Amundön och Smithska udden i blickfånget.

Fantastiska och generösa fönsterpartier i kombination med den höga takhöjden och den öppna planlösningen mellan våningsplanen skapar ett ljus och en rymd utöver det vanliga. Exklusiva materialval, öppen modern planlösning och integrerat rymligt garage är också attribut som bidrar till en mycket hög boendekvalité. Väggarna är genomgående målade i vitt och grått och alla snickerier samt kök och badrum i bostaden är i brun-svart lackad ek, specialbyggt av inredningssnickare. Alla golv i rummen består av oljad vitpigmenterad, rökt ekparkett.

Entréhall
Välkomnade entré med bra avhängningsmöjligheter och en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett vackert klinkergolv i en grafitgrå nyans.
Från entréhallen når ni tvättstugan, ett badrum, arbetsrum/allrum samt två sovrum.

Tvättstuga
Arbetsvänligt med tvättmaskin, torktumlare med ångfunktion samt torkskåp. Här finns bra med arbetsytor samt tvättho.

Badrum med bastu
Mycket smakfullt badrum med grått klinkergolv och ljust sandfärgat kakel på väggarna. Inredningen består av platsbyggd kommod, badkar och separat dusch samt bastu.

Sovrum 1
Ett trevligt rum med fönster ut åt entrésidan. Här ryms både säng och skrivbord.

Allrum/arbetsrum
Ett härligt rum som idag används till arbetsrum. Detta rum kan för den som önskar användas till allrum. Här finns fönster ut mot garagetakets gräsmatta.

Sovrum 2
I anslutning till arbetsrummet ligger detta sovrum som har plats även för favoritfåtöljen förutom säng och skrivbord.

Nu tar vi trappan upp till övre plan där ni mötas av solen som flödar in i hela huset.
Det exklusiva köket har ni framför er och till höger sällskapsdelen med öppna ytor som ger en härlig rymd. Till vänster om trappan har vi sovrumsavdelningen med tillhörande badrum.

Kök
En stor fördel med detta hus och till lycka för dig som tycker om att vara i köket finns här mycket gott om arbetsytor och förvaring. En mycket praktisk köksö med plats för att äta, skåp i mörk lackad ek tillsammans med bänkskivor i vit exklusiv och slitstark Silestone och rostfria vitvaror ger ett mycket stilrent intryck. Hemmets hjärta!
Maskinparken är från Husqvarna och består av kylskåp med kallvatten, frys med ismaskin, Integrerad diskmaskin, vinkyl, kaffemaskin, inbyggnadsugn med ånga, kombinerad mikro och varmluftsugn. Här finns två fönster över arbetsbänken ut mot altanen. Över arbetsbänkarna sitter ett sandfärgat ljust kakel.

I anslutning till köket finner ni balkongen där ni i lugn o ro kan njuta av att få se den ena vackra solnedgången efter den andra och verkligen kunna ta tillvara på de stunder som är.

Vardagsrum
Ett underbart rum med tak öppet till nock och stora fönster med ett fantastiskt utsiktsläge samt fönster och utgång till den härliga altanen. Här kan ni njuta av värmen framför den sprakande brasan och få uppleva en härlig höststorm då vinden viner runt knuten och det går stora gäss på havet och andra dagar när vattnet ligger alldeles spegelblankt utan en krusning.

Master bedroom
Här kan ni börja dagen med att blicka ut över havet och se naturens skådespel och färgskiftningar. I anslutning till föräldrasovrummet finns
rymlig walk-in-closet och stort badrum. Ett mycket stilrent badrum med runt badkar, dubbla separata duschar, wc, dubbla handfat, spegel samt spotlights. Golv och väggar har ett fint kakel och klinker med en läcker fondvägg med mosaik.

Sovrum 4
Ett trevligt rum med fönster ut mot husets baksida. Även här får både säng och skrivbord plats.

Gästtoalett
Helkaklat i ljust sandfärgat kakel.

Källarplan
Här finns två förråd som ger bra förvaringsutrymmen, ett teknikrum, en helkaklad toalett med WC och handfat samt ett stort rum där ena delen används till biorum och den andra delen idag används till gym.
I anslutning ligger dubbelgaraget.

Lägenhet om 48 kvm
Med separat ingång ligger en lägenhet med stora möjligheter. Dels för eget boende, men utmärkt för den som har ett företag eller den som vill erbjuda ett generationsboende.
Här finns ett kök och allrum med öppen planlösning, sovrum samt helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Stilrent vitt kök med integrerad diskmaskin samt kyl och frysskåp, inbyggnadsugn och mikro.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 381 000 kr varav byggnadsvärde 2 135 000 kr (fastställt 2012). 220, Småhusenhet, helårsbostad.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 32 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 22 000 kr/år, vatten/avlopp 7 000 kr/år, renhållning 2 000 kr/år, och vägavg/snö 1 000 kr/år.
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsström, kyla på sommaren samt spabad som är uppvärmt året om.

Fastighetsskatt: 4 174 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Officialservitut Va.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:26, Göteborg Brottkärr GA:50, Göteborg Brottkärr S:73.
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-02-27).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brottkärr 494:4.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 2010.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark med underliggande isolering. Stomme: Betong i källare, övrigt trä. Bjälklag: Betong/Trä. Fasad: 2 stegs ventilerad puts. Takbeklädnad: Betongpannor, platt. Utv plåtarbeten: Aluzink. Fönster: 3-glasfönster isoler, självrengörande med solskydd.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: FTX balanserad.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme, vattenburen golvvärme genomgåend i alla tre plan.

Energideklaration: Energiprestanda 40 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-10-24.

TV- och internetanslutning: TV: TV, Telefoni samt Bredband via fiber.

Uteplats: Här finns flera härliga uteplatser. Den stora altanen på baksidan av huset ger er skydd från vinden med möjlighet att njuta av solens strålar. Här kan ni sitta under en spaljé eller under bar himmel. Uppe på berget finns ytterligare en uteplats varifrån ni har en magnifik utsikt över södra skärgården.

På framsidan av huset har ni en balkong med en sol och vindstyrd markis.

Tomt: Tomtarea 1 082 m² (friköpt). Tomten: naturtomt med havsutsikt.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Nya Hovås är en ny liten stadsdel i området, där visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser. I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning övre plan
Planritning övre plan
Planritning entréplan
Planritning entréplan
Planritning källarplan
Planritning källarplan