Lundin Torslanda

Välkommen till
Lundin Torslanda

Torslanda är ett populärt område med gammal historia som expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

I Torslanda finns havet nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Fina badvikar hittar man i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.
Vid Torslanda centrum, Torslanda Torg och Amhults torg finns apotek, vårdmottagningar och ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bio, teater och kultur- och musikskola. Torslanda är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar och utbudet av förskolor och grundskolor är mycket gott. Här finns också ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. fotboll, handboll och segling.

Våra mäklare verksamma inom området Torslanda