Såld

Högt upp i huset & inglasad balkong i söderläge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olivedalsgatan 9

2:a Linné

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 845 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
8/10, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Olivedalsgatan 9,
413 10 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Med närhet till såväl den pulserande storstaden som Linnégatans charmerande caféstråk och Slottsskogens natursköna lugn kommer ni att stormtrivas. Högt upp i huset ligger denna välplanerade lägenhet med öppen planlösning, härligt ljusinsläpp och inglasad balkong i söderläge. Genomgående vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar som renoverades 2014. Ljus och luftigt vardagsrum med utgång till balkongen som har fin utsikt över Linnéstadens arkitektur. Goda förvaringsmöjligheter med klädkammare i hallen samt utrymme för garderobsvägg i sovrummet. Badrum med badkar och tvättmaskin. Eget förråd i direkt anslutning till lägenheten.

Här bor ni i en trivsam förening som erbjuder bland annat relaxavdelning med bastu, gästlägenheter, festlokal, gym samt en stor och härlig innergård.

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. I direkt anslutning till fastigheten på Linnégatan 61 ligger ett Nordic Wellness gym och på kort avstånd finns Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. För er som vill åka kommunalt är kommunikationerna goda med både buss- och spårvagnshållplats i direkt anslutning invid entrén till Olivedalsgatan 9.

De 54,5 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i såväl garderob och städskåp som en klädkammare. Lägenhetens ytskikt har renoverats under 2014 med genomgående vitlaserad ekparkett från Kährs och vitmålade väggar.

Ljust och luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier och dubbeldörrar ut till balkongen med härligt söderläge. Balkongen ligger högt upp i huset och har fin utsikt över Linnésstadens fina arkitektur. Här kan man inreda med soffa och läshörna. Öppen planlösning mot matplatsen som ligger i anslutning till köket.

Köket nås från både matplatsen och en snygg skjutdörr från vardagsrummet. L-format kök med vit köksinredning, vita bänkytor och vitt kakel. Utrustningen består av hällspis med ugn (Electrolux, installerad 2014), fläkt, diskmaskin (Cylinda, installerad 2010) samt kyl med frys (Electrolux, installerad 2012). Invid fönstret ryms en matplats med plats för stora middagssällskap.

Lägenhetens sovrum har plats för en större säng samt garderobsvägg alternativt arbetshörna. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har beige plastmatta och ljusa väggar med delvis beige kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, badkar, tvättmaskin (Cylinda, installerad 2010) och torkskåp (Electrolux).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 845 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,27581%. Andel av årsavgift är 0,27581%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Olivedalsgatan 9, 413 10 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1984

Lägenhetsnummer: 76

Våningsplan: Våningsplan 8 av 10. Hiss finns. Våningsplan 8 av 10.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 54,5 kvm.

Tillträdesdag: 2014-07-03 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Linné. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 270 lägenheter och 8 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 i Göteborg. Föreningen bildades 1984. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6, 10, Sveagatan 25, 27, 29, Olivedalsgatan 1,5A, 5B, 7A, 7B, 9 och Linnègatan 64-66.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är god. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-04-26).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och utför kontinuerligt löpande underhåll.
Gjorda renoveringar:
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.
2016 byttes två hissmotorer. Under året renoverades även föreningslokalen och gymmet fräschades upp.
2020 hissbyte samt vattenblästring och målning av tak, nytt passagesystem, digital bokning till gästrum, tvättstugor och fest-och konferenslokal
2020 - 2021 Planerat genomförande solcellspaneler på taken.

TV och bredband: Digital-tv från Comhem samt fiberbredband (250/250) och telefoni från Telenor ingår i avgiften. TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Bredband: Bredband via Comhem.

Parkering: Föreningen förfogar över 93 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Kostnad för att hyra en plats är ca 850 kr/månaden.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad
Lång väntetid för garageplatser.
I föreningen finns 92 parkeringsplatser och ett antal motorcykelplatser. Efterfrågan på garageplatserna är stor och väntetiden beräknas vara ca 7 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor, gästlägenheter, en festlokal och bastu. Det finns även ett gym med både styrketräningsrum och konditionsdel.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som ligger på samma våningsplan precis utanför ytterdörren samt ytterligare ett lägenhetsförråd i källaren.

I föreningen finns tre gästrum med gemensamt pentry och badrum som kan hyras. Dessutom finns cykelrum, två gemensamma tvättstugor, en relaxavdelning med bastu och gym i källarplan samt en fullutrustad festlokal.

Övrigt: Föreningen vill träffa köparna innan godkännande av medlemskap.
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning