Välkommen till

Olivedalsgatan 9

Olivedalsgatan 9
2:a Linné

Högt upp i huset & inglasad balkong i söderläge

Med närhet till såväl den pulserande storstaden som Linnégatans charmerande caféstråk och Slottsskogens natursköna lugn kommer ni att stormtrivas. Högt upp i huset ligger denna välplanerade lägenhet med öppen planlösning, härligt ljusinsläpp och inglasad balkong i söderläge. Genomgående vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar som renoverades 2014. Ljus och luftigt vardagsrum med utgång till balkongen som har fin utsikt över Linnéstadens arkitektur. Goda förvaringsmöjligheter med klädkammare i hallen samt utrymme för garderobsvägg i sovrummet. Badrum med badkar och tvättmaskin. Eget förråd i direkt anslutning till lägenheten.

Här bor ni i en trivsam förening som erbjuder bland annat relaxavdelning med bastu, gästlägenheter, festlokal, gym samt en stor och härlig innergård.

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. I direkt anslutning till fastigheten på Linnégatan 61 ligger ett Nordic Wellness gym och på kort avstånd finns Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. För er som vill åka kommunalt är kommunikationerna goda med både buss- och spårvagnshållplats i direkt anslutning invid entrén till Olivedalsgatan 9.

Läs hela beskrivningen
Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

De 54,5 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i såväl garderob och städskåp som en klädkammare. Lägenhetens ytskikt har renoverats under 2014 med genomgående vitlaserad ekparkett från Kährs och vitmålade väggar.

Ljust och luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier och dubbeldörrar ut till balkongen med härligt söderläge. Balkongen ligger högt upp i huset och har fin utsikt över Linnésstadens fina arkitektur. Här kan man inreda med soffa och läshörna. Öppen planlösning mot matplatsen som ligger i anslutning till köket.

Köket nås från både matplatsen och en snygg skjutdörr från vardagsrummet. L-format kök med vit köksinredning, vita bänkytor och vitt kakel. Utrustningen består av hällspis med ugn (Electrolux, installerad 2014), fläkt, diskmaskin (Cylinda, installerad 2010) samt kyl med frys (Electrolux, installerad 2012). Invid fönstret ryms en matplats med plats för stora middagssällskap.

Lägenhetens sovrum har plats för en större säng samt garderobsvägg alternativt arbetshörna. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har beige plastmatta och ljusa väggar med delvis beige kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, badkar, tvättmaskin (Cylinda, installerad 2010) och torkskåp (Electrolux).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta