Lundin Sälja

Vi hjälper dig varje steg på vägen

Bostadsaffären är en av de största och viktigaste affärerna i livet, både ekonomiskt och känslomässigt. Därför förstår vi att det är mycket som behöver stämma.

Hos oss får du alltid en engagerad mäklare som skräddarsyr bostadsförsäljningen efter dina önskemål och som leder dig genom hela processen. Vi skapar bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad försäljning av din bostad.

Här kan du se hur vår säljprocess ut steg för steg:Förberedelser
1. Första mötet

Vi börjar alltid med ett inledande möte där du matchas med en mäklare som är specialist på just ditt område. Du får berätta mer om din bostad och tillsammans tittar vi på förutsättningar och förväntningar för att hitta bästa möjliga väg framåt. Vi går igenom marknadsläget och gör en grundlig värdering av bostaden. I samband med första mötet lämnar vi även en offert på mäklararvode och ett förslag på försäljningsupplägg och tidsplan för dig ta ställning till innan vi fortsätter till nästa steg.


2. Förberedelser

Förberedelser är A och O när det kommer till din bostadsaffär! När du beslutat dig för Lundin genomför vi en noggrann informationsinsamling för att få all nödvändiga fakta från myndigheter, låneinstitut och bostadsrättsförening till prospektet.

Vi erbjuder homestyling som bidrar till att höja värdet på din bostad utifrån och fotograferar sedan bostaden för att fånga säljande bilder som presenterar din bostad på bästa sätt. Vi arbetar exklusivt med några få utvalda stylister och fotografer som får din bostad att sticka ut från mängden.


3. Lundin Köparregister

Nu är det dags att matcha din bostad mot vårt breda köparregister. Varje vecka träffar vi hundratals personer som letar ny bostad, vi vet var och hur de vill bo, och vi ser till att de är förberedda för att kunna köpa ny bostad. Genom köparregistret kan vi locka fler, relevanta personer till visning, eller hitta potentiella köpare helt utan att du ens behöver annonsera på öppna marknaden.

Ska du sälja en extraordinärt exklusiv bostad? Vi har även ett brett nätverk av kunder inom och utanför Sverige som letar efter unika objekt. Läs gärna mer om LUNDIN EXKLUSIVT här


Snart till salu
4. Lundin Snart till salu

För dig som ännu inte hittat ny bostad, och som vill köpa innan du säljer, finns tjänsten Snart till salu. Vi förbereder alla föregående steg så att du är redo för försäljning så snart du hittar din nya bostad. Vi tar fram allt underlag, fotograferar och publicerar bostaden som Snart till salu på lundin.se, samt på hemnet.se och andra relevanta bostadsportaler. Vi matchar även bostaden mot vårt köpregister - allt för att skapa stort intresse redan i ett tidigt skede. Vill du så ingår även rådgivning inför ditt eget bostadsköp.

Läs mer om tjänsten här.


Säljstart
5. Marknadsföring

Det är inte bara viktigt för din bostad att synas, utan också hur den syns. För att nå utanför vårt befintliga köparregister ser vi till att marknadsföra din bostad på ett genomtänkt, omfattande och träffsäkert vis. Din bostad får alltid en snygg och inbjudande paketering som exponeras i alla betydelsefulla kanaler - på vår egen hemsida, Hemnet och andra viktiga bostadsportaler, samt i vårt skyltfönster centralt i Vasastaden.

Vi når även ut i närområdet genom klimatkompenserade direktutskick som gör potentiella intressenter uppmärksamma på att din bostad är till salu.


6. Visning

En säljande och engagerad visning är avgörande för slutpriset. Visningen kan se ut på olika sätt och skräddarsys tillsammans med dig; öppen, bokad, olika tid på dygnet, eller varför inte en VIP-visning? Oavsett visningsform gör vi allt för att aktivt sälja in bostaden, motivera köpare och få upp slutpriset.

Våra ledord är engagemang och lyhördhet - vi är väl förberedda med skyltar, prospekt och svar på alla tänkbara frågor om bostaden. Alla spekulanter har sina tankar och funderingar där vi skapar ett personligt, förtroendeingivande möte mellan mäklare och spekulant. Självklart är vi även tillgängliga och flexibla för att kunna erbjuda alla som vill en chans att komma på visning.


7. Budgivning

Efter visning är det dags för budgivning. Vi tillämpar i de allra flesta fall öppen budgivning och tar hand om allt som har med budgivningen att göra - här är en skicklig mäklare viktig för slutresultatet. En budgivning handlar mycket om psykologi och tajming, vilket ofta innebär nervositet för både säljare och köpare. Ibland är budgivningen intensiv och ibland drar den ut på tiden, våra erfarna mäklare vet vilka fallgropar som finns och hur de undviks på bästa sätt.

För att så många som möjligt ska kunna vara med och bjuda guidar och stöttar vi inte bara dig som köpare, utan även spekulanterna med allt från bankkontakter och lånelöften, till värdering av nuvarande bostad och skatteuträkningar etc. Under budgivningen beaktas och vidarebefordras alla bud till dig som säljare, vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare alltid en skriftlig redogörelse av budgivningen.


Avslut
8. Kontrakt

När budgivningen är klar är det dags för kontraktsskrivning. Vi formulerar avtalet i enlighet med vad köpare och säljare kommit överens om avseende pris, tillträdesdag, eventuella villkor och nivå på handpenning. Ett accepterat och underskrivet avtal binder parterna till varandra: Köparen kan vara säker på att säljaren inte låter bostaden gå till någon annan, och säljaren är trygg i att köparen inte väljer ett annat objekt.


9. Tillträde

På tillträdesdagen träffas alla parter, oftast på vårt kontor, men i vissa fall även på köparens bank. Här erhåller säljaren slutbetalning och överlämnar nycklar och andra viktiga handlingar. Din mäklare har förberett och ordnat med köpebrev/köpebevis, likvidavräkning samt lösen av eventuella lån. Nu är allt färdigt och de nya ägarna kan flytta in!


Uppföljning
10. Uppföljning

Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar. Därför skickar vi alltid ut en kundundersökning till både säljare och köpare. Utifrån er feedback kan vi utvärdera och förbättra våra tjänster på såväl företags- som individnivå. Våra kunders upplevelser är det vi värderar allra högst och vi fortsätter ständigt att utvecklas för att erbjuda en heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang.


Tilläggstjänster

Varje bostadsförsäljning ser olika ut, därför erbjuder vi dig ett stort urval av tilläggstjänster att välja bland. Här ser du några av tjänsterna som kan underlätta din bostadsaffär - kontakta oss så berättar vi mer!

 • Överlåtelsebesiktning
 • Besiktning av ventilation, VA-installationer, elinstallationer, radon
 • Energideklaration
 • Försäkringar; Dolda Fel, dubbla boendekostnader
 • Homestyling, inredningsarkitekt
 • Gardenstyling, trädgårdsarkitekt
 • Byggnadsarkitekt
 • Belysningskonsult
 • Hantverkare inom samtliga områden
 • Uppmätning av bostad
 • Flyttstädning, flytthjälp, magasinering
 • Larm
 • Annonsering i Dagens Industri


Kontakta oss för ett första möte: