Lundin Sälja

Din bostadsförsäljning steg för steg

När man byter bostad är det mycket som ska stämma. Ofta är det en av de största och viktigaste affärerna i livet. Inte bara rent ekonomiskt, utan också känslomässigt.

På Lundin Fastighetsbyrå får du en engagerad mäklare som kan skräddarsy din bostadsförsäljning efter dina önskemål och som leder dig genom alla delar av processen. Med vårt starka koncept ger vi dig alla förutsättningar för att göra en trygg och lyckad försäljning av din bostad. Välkommen till oss!

Lundin Steg för steg

1. första mötet

Våra visningar bokas oftast genom att anmäla sig direkt via webben eller genom att ringa mäklaren direkt.
Normalt finns en till två bokningsbara visningstider. Kan du inte på någon av dem så hör av dig till oss så hittar vi en annan tid.

2. förberedelser

Informationsinsamling, Homestyling och Fotografering - Att förbereda din bostadsaffär är A och O!
På Lundin Fastighetsbyrå är vi mycket noggranna, eftersom vi vet att förberedelserna påverkar kvalitén i alla delar av försäljningsprocessen. Dels handlar det om att samla in och hantera faktauppgifter om bostaden såsom information från myndigheter, låneinstitut, bostadsrättsföreningar samt att ta fram planritningar.
Det är också oerhört viktigt med homestyling, säljande bilder och att presentera din bostad med rätt känsla. Läs mer om hur du höjer värdet på din bostad i vår broschyr om homestyling. Vi arbetar exklusivt med några få utvalda fotografer för att säkerställa att bilderna på din bostad sticker ut från mängden.

3. lundin Köparregister

När du säljer din bostad genom oss på Lundin Fastighetsbyrå matchas alltid din bostad mot vårt breda Köparregister. Du kanske vill sälja utan att annonsera på öppna marknaden? Varje vecka träffar vi 100-tals personer som letar bostad. Vi vet var och hur de vill bo, och vi ser till att alla potentiella köpare är förberedda för att kunna köpa ny bostad. Vi hjälper till med lånelöften och värdering av deras nuvarande boende.

Lundin Exklusivt  - Skall du sälja något som är extraordinärt och exklusivt? Genom vårt nätverk av företag och privatpersoner, inom och utanför Sverige, finner du köpare som söker bostäder och lägen som står ut från mängden. Läs gärna mer om Lundin Exklusivt här

4. lundin Snart till salu

Har du ännu inte hittat ny bostad? När du väl gör det går det ofta snabbt. Med vår tjänst Snart till salu förbereder vi din försäljning så att det bara är att trycka på knappen när du hittat din nya bostad. Vi tar fram allt underlag, fotograferar, I samråd med dig så kan vi publicera bostaden som Snart till salu på vår hemsida och även på Hemnet.se samt andra betydande bostadsportaler. Vi matchar dessutom bostaden mot vårt breda Köparregister. På detta sätt skapar vi i ett tidigt skede ett intresse för din bostad. Läs mer om tjänsten här.

5. marknadsföring

Vår marknadsföring är genomtänkt, omfattande och träffsäker. Med oss får du en heltäckande tjänst, där din bostad alltid får en snygg och säljande presentation och där den exponeras på bästa sätt i alla de betydelsefulla kanaler som finns idag. Den publiceras på vår hemsida, Hemnet och andra betydande bostadsportaler. Din bostad matchas också via Lundin Köparregister och presenteras i våra skyltfönster på vårt centrala kontor i Vasastaden. Genom adresserade och klimatkompenserade direktutskick gör vi dessutom närområdet uppmärksamma på att din bostad är till salu. Det är inte bara viktigt för din bostad att synas, utan också hur den syns. Ju mer tid och energi som ägnas åt förarbete, desto bättre kommer processen fortlöpa. Vi vet hur man presenterar din bostad från sin bästa sida!

6. visning

Vad är en prisdrivande visning? För oss på Lundin Fastighetsbyrå handlar en bra visning inte bara om att ge spekulanterna korrekt och relevant information. Vårt fokus är att aktivt sälja in bostaden, motivera och driva upp priset. Vi fångar även upp spekulanternas nuvarande situation och behov i syfte att göra dem klara för budgivning.

Det är en självklarhet att man som mäklare kan svara på alla de frågor som kan uppkomma under en visning. Ofta handlar frågorna om behov av kommande renoveringar som till exempel omdränering och stambyte. Andra vanliga frågor rör uppvärmningskostnader, området, närmsta hållplats, skola och förskola. Givetvis undrar många hur stort intresset är för bostaden, när budgivningen börjar och när man kan flytta in. Alla spekulanter har sina tankar och funderingar, och alla bemöts på ett seriöst sätt.

Öppen eller bokad visning? Kvälls-, lunch- eller söndagsvisning? Eller varför inte en VIP-visning? Tillsammans med dig skräddarsyr vi den bästa lösningen. Oavsett formerna för visningen, så visar vi alltid din bostad med stort engagemang. Vi är väl förberedda med skyltar, våra fina bostadsprospekt och ett gott humör. Vi vill att din bostad riktigt glänser och visas upp från sin absolut bästa sida. Att vi är tillgängliga och flexibla är många gånger avgörande, eftersom alla som vill komma på visning måste kunna få en chans att göra det.

7. budgivning

En skicklig mäklare betyder mycket för slutresultatet. För att så många som möjligt ska kunna vara med och bjuda så hjälper vi spekulanterna på olika sätt. Det kan handla om bankkontakter, lånelöften, värdering av nuvarande bostad, skatteuträkningar etc. En budgivning handlar också mycket om psykologi och tajming. Våra erfarna mäklare vet hur de vanliga fallgroparna på bästa sätt undviks. Under budgivningen har vi täta kontakter med dig så att du noggrant kan följa utvecklingen.
Budgivningen är en mycket spännande del av försäljningsprocessen som kan se olik ut från fall till fall. Ibland är budgivningen intensiv men det händer att den drar ut på tiden. Vi förstår att denna del av försäljningen ofta är nervös för både säljare och köpare. Därför sköts budgivningen alltid på ett tryggt och säkert sätt. Alla bud beaktas och vidarebefordras till dig som säljare. På Lundin Fastighetsbyrå tillämpar vi öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna och lämnar dessa kontinuerligt till dig som säljare. Vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare alltid en skriftlig redogörelse om budgivningen.

8. kontrakt

Så snart budgivningen är klar och köpare och säljare är överens skrivs ett kontrakt. Avtalet binder parterna till varandra. Nu kan köparen vara säker på att säljaren inte låter bostaden gå till någon annan. Säljaren å sin sida är trygg i att köparen inte väljer ett annat objekt. I avtalet är bland annat pris, tillträdesdag, eventuella villkor och nivå på handpenning formulerade, accepterade och underskrivna. Muntliga överenskommelser och handslag gäller inte vid köp av fast egendom och bostadsrätter.

9. tillträde

På tillträdesdagen träffas alla parter, antingen på köparens bank eller på vårt kontor. Säljaren erhåller slutbetalning och överlämnar nycklar och andra viktiga handlingar. Lundin Fastighetsbyrå har förberett och ordnat med köpebrev/köpebevis, likvidavräkning samt lösen av eventuella lån. Likvidavräkningen är en avstämning av slutbetalningen. Nu kan de nya ägarna flytta in.

10. uppföljning

Som ett led i vår ständiga utveckling och vilja att överträffa våra kunders förväntningar skickar vi alltid ut en kundundersökning till både säljare och köpare. Utifrån detta kan vi både på företags- och individnivå utvärdera och förbättra vår tjänst. Våra kunders upplevelser är oerhört viktiga för oss i vårt arbete att fortsätta erbjuda en heltäckande och professionell mäklartjänst med stort personligt engagemang.

tilläggstjänster

Vi på Lundin Fastighetsbyrå erbjuder dig som kund ett stort urval av tilläggstjänster att välja bland. Här listas några av tjänsterna som underlättar din bostadsaffär. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om respektive tjänst.

 • Överlåtelsebesiktning
 • Besiktning av ventilation, VA-installationer, elinstallationer, radon
 • Energideklaration
 • Försäkringar; Dolda Fel, dubbla boendekostnader
 • Homestyling, inredningsarkitekt
 • Gardenstyling, trädgårdsarkitekt
 • Byggnadsarkitekt
 • Belysningskonsult
 • Hantverkare inom samtliga områden
 • Uppmätning av bostad
 • Flyttstädning, flytthjälp, magasinering
 • Larm
 • Annonsering i Dagens Industri

Välkommen att kontakta oss!

info@lundin.se031-17 22 60