Välkommen till Lundin Marstrand/Kungälv

Blå horisont, skärgårdsliv & historiska vingslag

Välkommen till Marstrand, en tätort i Kungälvs kommun! Här inbjuder den unika skärgårdsmiljön till ett gott liv vid havet och till att samtidigt ha nära tillgång till storstadslivet. Marstrand ligger på behändigt avstånd från Kungälv och Göteborg som båda nås lätt med bil, buss och tåg.

Marstrandsön, Koön och Instön är en del av den vackra, bohuslänska skärgården och här finns underbara hem både för sommartid och för hela året. Hit började människor flytta redan på 1200-talet och under historiens gång bidrog de stora sillperioderna till att alltfler sökte sig till kusten, alltifrån enkla fiskare till kungligheter. Bebyggelsen präglas av välbevarade, pampiga trävillor med snickarglädje och glasverandor. Här finns även bostäder av modernare snitt, däribland bostadsrätterna i klassisk skärgårdsstil utmed kajen intill Marstrands havshotell.

På Marstrandsön tronar Carlstens fästning på höjden och nerför sluttningarna mot kajerna ligger Marstrands pittoreska trästad. Utmed stenlagda gränder och charmiga små torg står fina byggnader från flera epoker. Hela ön andas spännande historia och en skön atmosfär.

Vid färjeläget på Koön vänder Marstrandsexpressen och här finns bland annat mataffär, vårdcentral och apotek. I samhället finns även förskola, skola, idrottsplatser och restauranger. När båtsäsongen drar igång ökar utbudet och aktiviteterna markant. Båtlivet är en självklar del året om och flera segeltävlingar äger rum på Marstrand, däribland Match Cup Sweden. Utmed kajerna finns ett myller av båtar, uteserveringar och butiker. På öarna finns många småbåtshamnar och mysiga badvikar. Runt ön går ett vackert promenadstråk som visar upp både Marstrands landskap och historia.

På Marstrands öar lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker och exklusiv miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Våra mäklare i området

Anne Jonson

0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se

Bilder på området