Såld

Gavelläge & grönskande utsikt

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Föreningsgatan 16E

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 645 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 41 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1972
Adress:
Föreningsgatan 16E,
411 27 Göteborg

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna ljusa tvåa med insynsskyddat gavelläge, generösa fönsterpartier och grönskande utsikt. Lägenheten har välplanerade kvadratmetrar och passar såväl singeln som paret. Fina materialval med genomgående mörk enstavsparkett och vitmålade väggar. Modernt och stilrent badrum. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Entrén till till huset nås från både Föreningsgatan 16 och Viktoriagatan 17.

Här bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Avenyn, Haga som Linné. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen.

De 41 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober. Lägenheten har genomgående snygg mörk enstavsparkett och vitmålade väggar.

Köket har välplanerade kvadratmetrar, generöst fönsterparti och härligt ljusinsläpp. Vit köksinredning och stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för två personer.

Ljust och härligt vardagsrum med generöst fönsterparti i vinkel och grönskande utsikt. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord.

Sovrummet har plats för en större säng och förvaringsmöjligheter i garderober. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt.

Modernt renoverat badrum med svart mosaikgolv och vita helkaklade väggar med fondpartier i svart mosaik. Inredningen består av wc, handfat med stor kommod, spegel med belysning samt duschhörna med vikdörrar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 645 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,54134%. Andel av årsavgift är 0,54134%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1544.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 41 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Comhem.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 175 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Furan nr 12. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).

Allmänt om föreningen: Brf Furan nr 12 äger fastigheten som har beteckningen Vasastaden 12:21 med adresserna Föreningsgatan 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23 i Göteborg. Föreningen äger marken och betalar således inte någon tomträttsavgäld. Föreningen består utav sammanlagt 108 lägenheter och ca 7 lokaler. I dagsläget upplåts 96 lägenheter med bostadsrätt och 18 lägenheter med hyresrätt. Föreningens medlemmar köpte huset av Wallenstam under april månad år 2010.
Föreningen är en oäkta bostadsförening. Allteftersom föreningen kommer åt de 20 hyresrätter som finns kvar kommer dessa att säljas och bli bostadsrätter, föreningen har även planer på att bygga om vissa lokaler till bostadsrättslägenheter. I framtiden kommer föreningen därigenom bli äkta.

Skatteverkets beteckningar är (äkta) privatbostadsföretag respektive oäkta bostadsföretag. Men i bägge fallen handlar det om vanliga bostadsrättsföreningar. Skillnaden är att de beskattas olika. För mer info hänvisas till Skatteverket.

För att en bostadsrättsförening ska klassas som äkta (äkta privatbostadsföretag) så måste minst 60 % avse bostäder med bostadsrätt. Vilket väldigt förenklat betyder att 60 % av intäkterna ska komma från medlemmarna, det vill säga från fysiska bostadsrättsinnehavare.

Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att tillämpa uppskovsreglerna för byte av bostad (skjuta upp reavinsten).

Föreningens ekonomi: Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts via HSB. Föreningen har en stabil ekonomi med god inkomst från sina lokaler och hyreslägenheter.
De flertalet hyresrätter som föreningen förvaltar är en ekonomisk resurs som när de omvandlas till bostadsrätter och säljs inbringar kapital till föreningen. Föreningen har även planer på att bygga om vissa lokaler till bostadsrättslägenheter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Utförda renoveringa de senaste åren:
2014 Takrenovering.
2015 Ombyggnad av en lokal till två bostäder, rörstamspolning och ventilationsunderhåll.
2016-2017 Målning trapphus, ny akustikstyrd belysning har installerats i alla trapphus samt OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Det har även utförts omfattande anläggningsarbeten på innergården samt modernisering av hissar.
2019 Föreningen byggde och sålde sex nya bostadsrättslägenheter i vissa delar av lokalerna.
Fasaderna mot gården och Föreningsgatan har renoverats.
Ventilationssystemet har upprustats.

Övrigt: Föreningen har en informativ websida: http://furan12.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning