Välkommen till

Ljunggatan 18

Ljunggatan 18
1:a Landala Egnahem

Landshövdingecharm med vackra brädgolv & luftiga rum

I mysiga Landala Egnahem finner ni denna stilfulla bostad med vackra brädgolv och en optimal genomgående planlösning med luftiga rum. Huset byggdes 1929 och ritades av arkitekt Arvid Fuhre.

Högt på en bergsplatå med promenadavstånd till Chalmers Tekniska Högskola är denna vackra bostad belägen. Redan innanför dörren möts man av många vackra originaldetaljer såsom originalskåp med vackra beslag som påminner om att detta är en bostad med anor från 30-talet. Takhöjden är extra generös och den genomgående planlösningen ger optimala ljusförhållanden. Alla ytskikt är varsamt renoverade och går i en genomgående vit nyans och golven pryds av ett vitlaserat trägolv i original. Promenera kan ni göra på 10 minuter till Vasaplatsen och 15 minuter till Avenyn. Även Chalmers och Sahlgrenska nås med omedelbar närhet.

Typiskt för området Landala Egnahem är krökta gator och lummiga, öppna partier. Området runtom bostadsrättsföreningen tillhör ett av stadens äldsta och består bland annat av charmiga villa- och radhusområden i trä. Tyst och pittoreskt bostadsområde med direkt närhet till innerstadens puls.

För dem som gillar picknick finns Landalas egna damm precis utanför huset. Två spårvagnshållplatser (Chalmers och Wavrinskys) gör att tillgängligheten till kollektivtrafik är väldigt bra.

Grönområden med rekreationsmöjligheter i närheten är Botaniska Trädgården, Slottsskogen, Mossen och Änggårdsbergen. Här har ni mycket att välja mellan!

Trevlig förening i en ovanligt välskött fastighet med en ostörd och lummig innergård med gemensamma utemöbler & grillmöjligheter.

Välkommen på visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Genom en tidstypisk entrédörr öppnar hallen upp sig med en generös takhöjd vilket ger en luftig och välkomnande känsla. Hallen erbjuder goda möjligheter till förvaring och bra sittytor. Direkt till höger nås även en klädkammare med tidsenliga beslag. Golvet är belagt med vackert trägolv i original och väggarna är målade i en ljus nyans.

Från hallen nås det luftiga vardagsrummet. Rummet bjuder på vackra originaldetaljer såsom höga fotlister och golvet pryds av det vitlaserade trägolvet. Här ryms det plats för en säng samt en mindre arbetshörna och soffa med tillhörande soffmöbler och här det blir allt mer påtagligt med lägenhetens unika prägel vad gäller bevarandet av originaldetaljer. Med hjälp av ett fönster i två väderstreck ges ett tilltalande och upplyftande ljusspel mellan rummen då bostaden har en genomgående planlösning.

Luftigt kök kombinerat med materialval från 30-talets ursprungliga delar på ett mycket tilltalande och smakfullt sätt. Genom ett stort fönster har ni utsikt över en grönskande lugn innergård. Njut av en kopp kaffe i morgonsolen medan fåglarna lugnande kvittrar utanför. Köket genomsyras av genomtänkta detaljer vilket gör det lilla extra. Trägolvet är vitlaserat även i detta rum. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn och spis.
Denna del av lägenheten stärker den positiva helhetskänsla som lägenheten ger och knyter ihop rummen på ett tilltalande sätt. Återigen gör sig 30-talet påmint och nu i form av ett tidsenligt serveringskåp vilket även kan användas som linneskåp eller komplement till köksinredningen.

Stilrent badrum med genomgående ljusa materialval. Väggarna är klädda med klassiskt ljust kakel som på ett smakfullt vis matchas med klinkers på golvet. Här inryms även en wc, dusch med vikbara glasdörrar, tvättmaskin samt ett spegelskåp ovan handfat.

Sammanfattningsvis har lägenheten allt att önska; fin finish, tidsenliga materialval, insynsskyddat ostört läge, välmående förening och en genomgående planlösning som ger ett fint ljus.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Landala Egnahem
Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta