Såld

Påkostad och stilren femma med ingalsad balkong i söder

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bohusgatan 10

5:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 508 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 81,5 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1987
Adress:
Bohusgatan 10,
411 39 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Bohusgatan 10 och denna fantastiska lägenhet där stilrena ytskikt och påkostade materialval är genomgående. Bostaden är pantnoterad som tre rum och kök men man har genom karaktäristiska industriväggar låtit göra ytterligare två rum. Såldes disponeras lägenheten i dagsläget som fem rum och kök. Ni erbjuds en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum som blir till en självklar plats att umgås på med vänner och familj. Under 2018 renoverades köket med påkostade vitvaror från SMEG och mörkgrå köksinredning från Epoq. Bostaden erbjuder fyra väl tilltagna sovrum där alla har plats för en dubbelsäng om så önskas. Från sovrummet som idag används som master bedroom finner ni utgången till bostadens väl tilltagna och inglasade balkong i söder som blir till ett extra rum att umgås i då infravärme utgör en behaglig värme även under kallare månader. Är man inte i behov utav fyra sovrum går det enkelt att göra om ett sovrum till kontor eller varför inte en matsal i anslutning till kök och vardagsrum. Till sist erbjuds ni ett stilrent badrum med lyxen att ha en tvättavdelning i bostaden. Elen byttes under 2018 och man kan nu styra huvudelen av belysningen i bostaden via Plejd i iPhone. Här är det bara till att flytta in och njuta av tillvaron!

Välkomna på visning!

Här bor ni en kort promenad från Avenyns restaurang- och nöjesliv, via Hedens evenemangsstråk, i en stor och eftertraktad förening med bastu, gym och garage under huset. Avgifterna har hållits oförändrade i många år och inga avgiftshöjningar är beslutna i dagsläget.

Välskött bostadsrättsförening med en stor mysig innergård och flertalet gemensamhetslokaler såsom bastu, gym, övernattningslägenhet och festlokal.

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. I stadsdelen Lorensberg har man promenadavstånd till hela stadens utbud. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud och storstadsshopping.

Rumsbeskrivning: Bostadens 81,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden och en ljus och möblerbar hall med gott om förvaringsmöjligheter. Direkt innanför ytterdörren ligger praktiskt klinkergolv som sedan övergår till nylagd 3 stavs ekparkett vilket är genomgående i bostaden tillsammans med vitmålade väggar. Stilrena och enhetliga ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en öppen och ljus planlösning där industriväggarna till två av bostadens sovrum utgör en snygg detalj och bidrar med karaktär. De öppna ytorna bjuder in till social samvaro och gemenskap där gästerna kan hålla värden sällskap medan det sista utav middagen tillagas.

Ni erbjuds ett påkostat kök som renoverades under 2018 med Epoq stommar och luckor i mörkgrått tillsammans med handtag från Beslagsspecialisten. Ovanför stenbänkskivan sitter vitt kakel som utgör ett snyggt avbrott mot det mörka köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ångugn, köksfläkt, kombinerad kyl med frys samt dubbla diskmaskiner. Samtliga vitvaror är från SMEG. Mellan kök och vardagsrum har ett matbord med 4-6 sittplatser en självklar plats i rummet.

Vardagsrumsdelen är idag inredd med soffgrupp tillsammans med tillhörande möblemang samt plats för tv-möbel. Här återfinns det fina parkettgolvet tillsammans med vita väggar med avbrott för en grå fondvägg.

Då man låtit göra om planlösningen finner ni två av bostadens sovrum bakom industriväggarna. Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå för förvaring. Härifrån när ni även bostadens väl tilltagna och inglasade balkong i bästa söderläge som blir till ett extra rum där middagen ofta serveras. Infravärmen gör att detta blir till ett rum att umgås i även under kallare månader. Plats för ett matbord med 8 sittplatser samt en myshörna med fåtöljer.

Bostadens andra sovrum har även det plats för en dubbelsäng om så önskas. Alternativt en enkelsäng samt kontorshörna. Gott om ljusinsläpp i rummet med stora fönsterpartier samt industriväggar som tillåter ljuset att flöda.

I andra änden av lägenheten finner ni bostadens två andra sovrum vilka är väl tilltagna och erbjuder goda förvaringsmöjligheter och skjutdörrsgarderober. Plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang.

Är man inte i behov utav fyra sovrum kan man enkelt göra om ett utav rummen till kontor eller varför inte en matsal i anslutning till kök och vardagsrum.

Stilrent badrum med en grå våtrumsmatta på golvet i kombination med vitt kakel på väggarna med avbrott för en bård som matchar våtrumsmattan. Inredningen består av en wc (2018), handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt ett badkar (2018). Under 2018 lät man även installera en kombimaskin från Electrolux.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 508 kr/mån. I avgiften ingår vatten. I avgiften ingår kostnad för kabel-tv om 70kr/mån samt värmeuttag om 396kr/mån.
Inre reparationsfond är 3 208 kr. Andel i föreningen är 0,45%. Andel av årsavgift är 0,45%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Heden 39:15.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 189/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1987.

Storlek: 5 rum och kök, varav 4-3 sovrum. Boarea ca 81,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Inglasad balkong i söder.

Bilplats: Föreningen har flera garageplatser, cirka 111 stycken. En garageplats kostar cirka 700 kr/månad. För garageplats gäller separat kö. Föreningen har även fem motorcykelplatser.

Det finns också några fristående garage med kösystem.

För er som är folkbokförda i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Energideklaration: Energiprestanda 74 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-01-09. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som ligger vägg i vägg med lägenheten samt ett källarförråd. Det finns flera tvättstugor i föreningen samt cykelrum. Föreningen har även en gästlägenhet (Bohusgatan 14) med fyra bäddar vilken kan hyras av medlemmarna för en mindre summa. Föreningen har även festlokal, hobbyrum, motionsrum (som nyligen rustats upp med nya maskiner) samt relaxavdelning med bastu.

Information Förening

Förening: Brf Beryllen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 39:15 med adresserna Bohusgatan 6-26 samt Västgötagatan 4. På fastigheten har under åren 1987-1988 uppförts två bostadshus med 239 lägenheter samt två lokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket stabil och månadsavgifterna har varit oförändrade under många år. Avgifterna behölls även oförändrade inför 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande underhåll är målning av taket samt installation av taksäkerhet. Föreningen planerar framöver en modernisering av bastun med tillhörande utrymmen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Under år 2003 tillkom 6 nya bostadsrätter med en sammanlagd yta av 472 kvm då en del av lokalyta byggdes om till lägenheter.

En kontorslokal på Bohusgatan 14 har under 2005 byggts om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, festlokal samt gästlägenhet. En tvättstuga byggdes om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8.

Under 2005-2006 gjordes ombyggnation av två tvättstugor, styrelserum och föreningslokal samt fastighetsexpedition till fyra lägenheter på 173 kvm och lokal omfattande butik byggdes om till en lägenhet på 117 kvm.

2014 utfördes en takbesiktning samt en lagstadgad besiktning av brand-, lekplats, hissar samt garageportar. Under samma år gjordes en statusbesiktning av fastigheten samt genomfördes en ombyggnation av miljörummet. Dessutom utfördes en ombyggnation av samtliga stuprör för att underlätta rensning och spolning av dagvattenledningar och byttes samtliga brandsläckare samt torkaggregat i föreningens tvättstugor.

2015 byttes samtliga hissar. En kontorslokal byggdes om till lägenhet samt att föreningen moderniserades gårdsbelysningen. Under samma år byttes passagesystem och porttelefoner.

2016 gjordes en besiktning av taket samt rensning av takrännor. OVK gjordes också. Kall- och varmvattensventiler utbytta. Ny lekplats på gården och service och underhåll av automatiska dörröppnare och maskiner i tvättstugan.

För ytterligare information hänvisas till årsredovisningen, alt. föreningens hemsida: http://www.brfberyllen.se/.

På den gamla Brandstationstomten på Bohusgatan planeras en byggnation av ca 275 bostadsrätter. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar.

Parkering: Garageplats att hyra, ca 700:-/månad. Ev kö, tala med föreningen.

Heden - Lorensberg

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter