Välkommen till

Olivedalsgatan 23

Olivedalsgatan 23
Linnéstaden

PENTHOUSE, VILLAKÄNSLA PÅ TAKET MITT I STADEN

PENTHOUSE, VILLAKÄNSLA PÅ TAKET MITT I STADEN

Upplevelsen är att bo i sin villa med panoramautsikt över hustaken. Du bor högst upp med hiss. Det är tyst då penthouse har tre ytterväggar, tjockt och massivt golv samt gränsar till yttertaket. Skillnaden till att bo i en villa är att du här bor mitt i staden och att det gemensamma underhållet sköts av föreningen. Lägenheten är genomgående från gård till gata. Det är ljust då det finns tre takfönster och två glasade dörrar till takterrassen med eftermiddagssol. Här har du utrymme för avkoppling, fest och aktiviteter.

Byggnaden är ett prisbelönt sekelskifteshus med 12 lägenheter. Med denna inramning ligger penthouse högst upp i skandinavisk design ritad av Kvarnströms Arkitektbyrå. I vardagsrummet finns den öppna spisen med en brasa som ger lugn och välbefinnande under ruggiga höst- och vinterkvällar. Veden är travad och färdigtorkad. De öppna ytorna gör det enkelt att gruppera om möbleringen. Säljaren har tagit det ett steg längre och satt hjul på möblerna i vardagsrummet.

Enhetlig askparkett finns i alla rum. Det är högt till tak, som mest ca 3 meter och minst ca 2 meter. Ena långsidan har en tegelröd yttervägg från 1911 med en vitslammad murstock och öppen spis. Övriga väggar är vitmålade eller vitslammade.

Läs hela beskrivningen
Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras idag som 3 rum och kök, tidigare har kök och vardagsrum varit en yta och lägenheten har disponerats som 2 rum och kök.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta