Såld

Sekelskiftespärla med bevarade originaldetaljer och två fungerande kakelugnar

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 25A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 462 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
108 kvm
Våning:
1/5, ej hiss
Byggår:
1898
Adress:
Chalmersgatan 25A,
411 35 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På lugna Chalmersgatan, med central adress ett stenkast bort från Avenyn, har ni nu chansen att förvärva denna charmiga sekelskiftespärla med en imponerande takhöjd, två fungerande kakelugnar och vackert bevarade spegeldörrar som bara är några utav de härliga tidstypiska detaljerna i bostaden.

Bostaden erbjuder ett härligt allrum med plats för soffgrupp framför den mysiga kakelugnen. Modernt och fullutrustat kök som blir en social plats att umgås på. Ytterligare ett allrum som även idag används som matsal där ni finner bostadens andra fungerande kakelugn. Via pardörrar når ni sovrummet som med lätthet rymmer en dubbelsäng. Till sist, ett helkaklat badrum som är generöst till ytan och utrustat med tvättmaskin. Här är det bara till att flytta in.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Rumsbeskrivning: Bostadens 108 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom en vacker säkerhetsdörr i tidstypisk stil välkomnas ni in i hallen och slås direkt av den fantastiska takhöjden över tre meter och vackra tidstypiska detaljer som tar er bakåt i tiden och ger en känsla av svunna tider. Plats för fri avhängning samt en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Golvet är belagt med ett fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Sobra och enhetliga ytskikt vilka lämnar en neutral bas att inreda efter.

Allrummet, en salong från sent 1800-tal där man fortfarande kan känna historiens vingslag, bjuder på ett vackert hundraårigt brädgolv i original tillsammans med en fin slottspanel. Rummet bjuder även på välbevarade stuckaturer och takrosetter. Möblera med ett matsalsbord framför den gröna kakelugnen och njut av värmen som sprider sig i rummet. Från allrummet har ni även tillgång till en klädkammare.

Ljust och modernt kök där rummet tack vare sin storlek blir ett socialt rum att umgås i. Förvaring möjliggörs i flertalet skåpsluckor och lådor med fint vitrininslag och plats för vinförvaring. Ovanför bänkskivan i svart granit sitter vitt liggande fasat kakel. Utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för hela familjen vid matbordet där ni kan blicka ut genom det charmiga fönstret med djup fönsternisch. Ekparkett tillsammans med vita väggar och takstukaturer.

Bostadens andra allrum används även idag som vardagsrum med gott om utrymme för en soffgrupp där ni kan sjunka ner efter det att ni är mätta och belåtna. Rummet går även utmärkt att använda till ett sovrum. Även här har ni lyxen att ha en vacker kakelugn som sprider en härlig mysfaktor under de mörka årstiderna. Rummet får ett behagligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier med djup fönsternisch som tillsammans med de ståtliga takstuckaturerna ger karaktär till rummet. Brädgolvet i original återfinns här tillsammans med den vackra färgen på väggarna.

Öppna upp de vackra pardörrarna från vardagsrummet och ni välkomnas in i sovrummet där brädgolvet tröskellöst fortlöper tillsammans med charmigt gråa färgen på väggarna. I sovrummet får enkelt en dubbelsäng plats tillsammans med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Även detta rum präglas av djupa fönsternischer och välbevarade takstuckaturer och rosetter.

Stilrent helkaklat badrum med gråmelerat klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod samt vägghängt skåp för ytterligare förvaringsmöjligheter, duschhörna med vägg i klarglas, tvättmaskin, handdukstork samt golvvärme. Spotlights i taket.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 462 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,37%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden inkluderar hushållsel och kan variera beroende på verklig förbrukning. Ovan belopp enligt schablon, kan variera.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Chalmersgatan 25A, 411 35 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG LORENSBERG 59:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1898

Lägenhetsnummer: 0101

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 108 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Lummig gård med utemöbler.

Tillträdesdag: 2019-05-07 00:00:00. Omgående

Information Förening

Förening: Brf Chalmersgatan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 51 lägenheter varav 1 hyresrätt och 13 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Chalmersgatan förvärvade år 2004 fastigheterna Lorensberg 59:2, Lorensberg 59:3 samt Lorensberg 59:4. Fastigheterna är bebyggda med tre flerbostadshus i fyra våningar med inredd vind och källare. Föreningen består av 50 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 5 197 kvm, varav 4 111 kvm utgör lägenhetsyta och 1 086 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Avgiften sänktes med 10% vid årskiftet 2017/2018. Under sommaren 2018 såldes två av föreningens hyresrätter vilket frigjorde kapital. Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 januari 2019. Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat 2021-03-23.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via IF.

Ventilation: Frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig till 2025.
Föreningen har inga större renoveringar inplanerade i dagsläget.

Gjorda renoveringar:
1978 Byttes samtliga V/A-stammar samt el-stigare på Chalmersgatan 27 & 29.
1995 Helrenoverades Chalmersgatan 25 och i samband med detta byttes samtliga V/A-stammarna samt el-stigarna, Chalmersggatan 25:s trappuppgång målades om.
2005 Lades taket om, trappuppgången på Chalmersgatan 27 och 29 målades om.
2005-2007 Nyinstallation hiss och renovering.
2006-2007 Åtgärdat putsskada av gårdsmuren
2008 Renovering av balkonger samt byte av hissen på Chalmersgatan 27.
2009 Kitt och målning av fönster .
2010 Bytte föreningen portarna på 27:an och 29:an till träportar.
2011 Gjordes en grundmätning, det installerades nytt porttelefonsystem på 27:an, omfogning av gårdsfasaden utfördes.
2013/2014 Utfördes en sättningsmätning samt att det utfördes en OVK-besktning och i samband med detta åtgärdades fel och brister som kom fram från denna.
2014 Spolning och filmning av stammar, det byggdes 12 balkonger på Chalmersgatan 29 som varje medlem själva bekostade.
2015-2016 En omfattande grundförstärkning av Chalmersgatan 25, 27 och 29 avslutades under 2016.
2019 Totalrenovering av innergårdarna på Chalmersgatan 27 & 29. På 27:ans innergård finns det cykelställ och soprum med källarsortering.
2021 Pågående OVK, kan eventuellt bli vissa åtgärder i några lägenheter. Görs även en relaining i 27D för att kontrollera avloppsstammarna.

TV och bredband: Bredband från Telia med kollektivavtal (inbakat i månadsavgiften) vilket bidrar till en lägre månadskostnad. TV: Tv via Comhem. Bredband: Telia.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma cykelparkeringar under tak samt tre tvättstugor som nås via resp. gårdstrapphus. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp och mangel.
Föreningen har gemensamma innergårdar med plattor och nyrenoverat sophus samt nya cykelställ. Blomsterlådor till våren.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.
För mer information se föreningens hemsida: www.chalmersgatan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning