Såld

Sekelskiftesdröm högst upp i huset med balkong i perfekt söderläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arsenalsgatan 12C

2:a Kunsgshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 306 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
72 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1910
Adress:
Arsenalsgatan 12C,
411 20 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

En underbar sekelskifteslägenhet med genomtänkt färgsättning där blandningen mellan tidlösa dåtidens detaljer vackert gifter sig med nutidens moderna faciliteter. Man blir helt enkelt genuint glad av att kliva in i denna bostad som erbjuder 72 luftiga kvadratmetrar högst upp i huset med balkong i perfekt söderläge. Ett stort vardagsrum i öppen planlösning mot ett tidlöst kök i harmonisk mörkblå nyans med vackra beslag i koppar och bänkskiva i marmor. Här finns allt man kan tänkas önska av en sekelskifteslägenhet såsom vackra listverk, generös takhöjd, materialval av högsta klass, stora fönsterpartier och fiskbensparkett.

Då det finns en råvind ovanför lägenheten så har en arkitekt tagit fram ett förslag på vindsetage. (Bygglov finns inte i dagsläget och föreningen äger råvinden) Mer info finns under dokument och länkar.

Välkommen till denna drömbostad!

I entrén välkomnas ni av en varm känsla, med en vacker tapet från Mulberry, golvet pryds av klinkers i Marrakesh och redan här möts man av mycket rymd tack vare den generösa takhöjden och den direkta anslutningen till sällskapsrummet. Bostaden präglas av tidlösa detaljer med moderna inslag. En riktig pärla!

I vardagsrummet som är målat i en smakfull grå nyans med väggpaneler i vitt finns det gott om plats för både soffgrupp och matbord utan att den luftiga känslan går förlorad. Här möts man av ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. I detta rum finns många av bostadens fantastiska attribut såsom den generösa takhöjden med vackra listverk. Den platsbyggda bokhyllan och det hårdvaxade golvet i fiskbensläggning gör denna pärla till det lilla extra.

Köket som ligger i öppen anslutning till vardagsrummet är noggrant utformat med materialval av högsta klass. Luckorna är specialtillverkade och lackade i en mörkblå ton med handtag i koppar. Den infällda vasken är från Blanco med blandare i koppar och bänkskivorna är i carraramarmor. Här finns det gott om utrymme för matlagning och för att sitta ner vid matplatsen och äta i goda vänners lag. Utrustningen består av Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro från Siemens. Fläkten som höjs upp från köksöns bänkskiva är från Franke. Integrerad kyl och frys och diskmaskin är från Ikea. Här finns dessutom en integrerad vinkyl. Kökets mörbkå ton följer bostadens röda tråd och harmoniserar på ett mycket fint sätt med det övriga detaljerna i bostaden.

Från hallen nås det luftiga sovrummet. Rofyllt och skönt. Förvaring finns i form av en platsbyggd garderob och ytterligare skåp från dåtidens epok. Även detta rum pryds av den vackra fiskbensparketten och väggarna är klädda med en vacker tapet från Ralph Lauren. Härifrån finns dessutom utgån till den härliga balkongen i perfekt söderläge med sol hela dagen.

Badrummet som renoverades av fackmän 2019 har klinkers i vacker marmor och kakel i marmor i duschutrymmet, resterande väggar har vitt kakel. Badrummet är utrustat med Dusch med taksil, kombinerad tvättmaskin och torktumlare med inbyggd wifi, handdukstork samt skön golvvärme under klinkers. (Våtrumsintyg finns) All el i bostaden är ny från 2015.

Denna bostad måste upplevas på plats, välkommen att boka din plats på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 306 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,033916%. Andel av årsavgift är 3,41486%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Information Bostad

Adress: Arsenalsgatan 12C, 411 20 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1910. Sekelskifteshus.

Lägenhetsnummer: 18

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 72 kvm.

Balkong/Uteplats: Härlig balkong högst upp i huset i soligt söderläge.

Tillträdesdag: 2019-07-30 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Arsenalsgatan 12. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Med utmärkt läge högst upp på Kungshöjd ligger Bostadsrättsföreningen Arsenalsgatan 12. Föreningen förvärvade fastigheten Inom vallgraven 41:9 år 2000. Föreningen består av 25 lägenheter, varav en är en hyresrätt och därmed utgör en dold tillgång för föreningen. Den ekonomiska förvaltningen har man låtit lägga över på SBC medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i mycket gott skick.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år.

Renoveringar: 2019 Fasadrenovering gathus
2018 Balkonger mot innergården
2017 Fiberanslutning
2017 Omfogning del av fasad
2016 Fasadrenovering gård
2013 Byte av elektronisk knappsats i trappuppgångar
2013 Bytt anslutningssystem grind 2013 Uppgång B
2012 Hydrofobering av fasad
2012 Fuktskada i vägg 2012 lgh 3 & 10 hade fuktskador pga närliggande till arsenalsgatan 10
2011 Byte av huvudavloppsrör för A, B och C.
2011 Dränering innergård
2011 Byte av rör och översyn av innergården, asfaltering. Renovering av hyreslägenhet 12C
2010 Renovering balkonger och fönster uppgång B
2010 Snöräcke och elslingor inlagt på taken
2010 Uppdatering tvättstugan, ny tvättmaskin och torkskåp
2009 Byte av fönster mot gatan 10 st
2009 Reparation av tak mot gatan
2007 Byte värmerör i källaren
2007 Monterat radiatortermostat
2007 Nya källarförråd
2004 Nyinstallation hiss
2004 Trapphusmålning samtliga trapphus
2002-2004 Omläggning av tak på samtliga hus.
2001 Elstambyte
2001 Rörstambyte
2001 Nya balkonger
2001 Omfogning av fasad.

TV och bredband: TV: Kabel-tv via Comhem. Bredband: Fiber via Comhem eller IP only (Valfri leverantör).

Parkering: På innergården ligger föreningens 5 parkeringsplatser, dessa kan hyras av medlemmarna till ett pris av ca 1000 kr/mån. För närvarande är det kö till samtliga platser.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Förslag på vindsetage
Förslag på vindsetage
Arsenalsgatan 12 Idéskiss
Arsenalsgatan 12 Idéskiss