Såld

Unik villa med historia

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lönngatan 8

Långedrag / Käringberget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 180 kvm
Biarea:
ca 60 kvm
Byggår:
1969
Tomt:
ca 510 kvm
Adress:
Lönngatan 8,
426 74 Västra Frölunda

Beskrivning

Uppe på höjden, med utsikt över bebyggelse, hav och natur finner man denna villa från 1969. Huset har en karaktär som få hus har. Här erbjuds goda sociala ytor på övre plan i form av vardagsrum med öppen spis, en ateljé, ett välplanerat kök med stor matplats samt ett bibliotek. Tre sovrum finns även på detta plan.
På nedre plan välkomnas man av en rymlig entré, gästtoalett samt ett större sovrum. Vidare finns här även en bastuavdelning, dusch samt extra förråd. En stor fördel är att man har direkt tillgång från entréplan till husets dubbelgarage som även inhyser en nyinstallerad tvättstugedel från 2014.

Från köket och biblioteket tar man sig vidare ut på den soldränkta altanen i sydvästläge. Bjud in vänner och familj och låt dem insupa omgivningen. På altanen kan man både avnjuta sitt morgonkaffe och många trevliga middagar när vädret tillåter.

I detta hus finns alla möjligheter att sätta sin egna prägel, på ett hem som redan har det där lilla extra.

I närområdet finns välsorterade mataffärer, restauranger, fiskhandlare, caféer, bagerier, blomsterhandel bland mycket annat. Här finns även förskolor och skola upp till nionde klass samt bank och diverse annan service. Det är även nära till kommunikationer som tar en snabbt och lätt in till Göteborg centrum och på ett par minuter är man ute på Saltholmen. En mycket levande del av staden där båtliv och det havsnära läget bidrar till den härliga och unika atmosfären. Eftersom huset ligger på en återvändsgata är det bara ett fåtal bilar som kör här och det passar extra bra för barnfamiljen.

Ett hem och en plats att verkligen förälska sig i!

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Välkomna till Lönngatan 8 och denna väldisponerade villa om 180 + 60 kvm har en planlösning enligt nedan:

Gediget & synnerligen unikt med ett ypperligt läge uppe på toppen av Lönngatan. Fördelat på två plan i suterräng med stora fönsterpartier, vidsträckt altan och slående utsikt från många av rummen.

SOUTERRÄNGPLAN Inbjudande med snyggt klinkergolv och bra förvaringsmöjligheter i klädkammaren som man finner rakt fram. I hallen finns en läcker gästtoalett, helkaklad och med speglar på tre av väggarna.

Direkt till höger från entrén sett finns husets första sovrum. Här har man fönster mot entrésidan och möjlighet att möblera med en dubbelsäng och övrigt möblemang. Perfekt som tonårsrum alternativt föräldrarsovrum.

Vidare in kommer man till en inre hall - härifrån tar man sig till duschrum med bastu, förråd eller framtida aktivitetsrum samt tvättstugan/garaget. Tvättstugan installerades och är ny från 2014.

OVANPLAN med öppna sociala ytor & flertalet utgångar till den härligt omgivande altanen i soldränkt sydvästläge. Vardagsrumsdel med öppen spis och stora fönsterpartier med utsikt över området och man skymtar Göteborgs hamninlopp.

Mycket trevligt uterum alternativt en ateljé. Stora fönster ut mot trädgården. Förverkliga era kreativa intressen och idéer eller se det som en förlängning av vardagsrummet.

Originalök från Poggenpohl, kända för sin stilrena design. Diskret, snyggt & elegant. Rymlig matplats invid fönsterpartierna och altanen med plats för ett mycket stort middagssällskap.

På detta plan finns ett separat bibliotek, effektfullt öppet mot vardagsrummet och avskärmat genom glaspartier mot ateljén. Utgång till altan.

Tre sovrum erbjuds i gemensam del på övre plan varav två vetter ut med utsikt över hamninloppet och det tredje mot grönska. Ypperlig förvaring finns genom platsbyggda garderober i alla tre sovrum.

Badrummet är av äldre standard och behöver renoveras. Dock är det av bra storlek och disponeras idag på ett mycket bra sätt med plats för alla bekvämligheter.

Detta hus har en stark karaktär och vill man sätta sin egen prägel på sitt nästa boende kan det inte bli bättre än såhär. Det finns en tanke bakom detaljer, rumsindelning och planlösning och är perfekt för familjen. Man har en fantastisk möjlighet och genom att ge huset lite kärlek kan det bli ännu läckrare!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 252 000 kr varav byggnadsvärde 2 432 000 kr (fastställt 2012). 220, Småhusenhet, helårsbostad.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 48 913 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 35 300 kr, försäkring 5 000 kr, vatten/avlopp 5 763 kr, sotning 450 kr och övrigt 2 400 kr.
I posten uppvärmning ingår även uppvärmning av vatten och övrig el.
I posten övrig ligger sophämtningen.
Vid installation av luft/luft-värmepumpar kan energibesparningen bli upptill 40%., dvs uppvärmningskostnaderna kan sänkas markant.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1963-09-26) , Tomtindelning (1966-01-27).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 99:12.

Typ: Friliggande villa. 2 plan i souterräng.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1969.

Senaste renovering/ombyggnad: Nytt fönsterparti i kök år 2006. Flertalet av husets isolerkassetter byttes ut i mitten av 2000-talet.

Storlek: Boarea ca 180 m², biarea ca 60 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä, Betong. Fasad: Sandsten. Takbeklädnad: Papp. Fönster: Isolerglas, 2- och 3-glas.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el, takvärme och radiatorer.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 119 kWh/m² år.

TV- och internetanslutning: TV: TV-antenn via box.

Uteplats: En härlig trädgård med altandäck i flera nivåer och gräsmatta.

Tomt: Tomtarea 510 m² (friköpt).

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnet


Välkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter