Såld

Exklusiv arkitektritad villa med hög standard och utsikt över Stensjön

Såld

Stensjöberg 21

Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
196 kvm
Biarea:
96 kvm
Byggår:
2003
Tomtarea:
1 002 kvm
Adress:
Stensjöberg 21,
431 36 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Exklusiv arkitektritad villa, högt belägen med Stensjön i blickfånget. Strategiskt läge mellan flygplats och Göteborgs centrum samt med en härlig natur inpå knuten. Stora glaspartier och noggrant utvalda material bidrar till att skapa en samstämmighet med naturen och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Här kan ni njuta av skådespelet utanför året om som ständigt varierar. Ett hus som måste upplevas!

Husets totala 292 kvm fördelas på en sällskapsdel där kök och vardagsrum ligger i öppen anslutning med en härlig altan utanför med en strålande utsikt över sjön. I entréplan har ni teknikrum samt integrerat dubbelgarage där det finns både klinkergolv med golvvärme och bra förvaringsmöjligheter. Bergvärme med golvvärme i hela huset ger låg energiförbrukning och hög komfort.
En halv trappa upp ligger en avskild lägenhet med sovrum, toalett samt sällskapsdel med trinettkök. Perfekt för dig som driver egen rörelse, för gäster eller barnflicka. Här finns även ett förråd samt spaavdelning med bastu och dusch samt inglasat rum med ett stort massagebad där 5-6 personer får plats. Dessutom finns en passage med synlig bergvägg som kan göras till vinkällare.

På mellanplan finns förutom ett stort och toppmodernt kök med stor köksö och vardagsrum även två sovrum, klädkammare, badrum samt tvättstuga. På översta plan har ni föräldrasovrummet med badrum samt egen solterrass.

Idylliska Stensjön når du på bara några minuter och via en stig genom skogen strax ovanför fastigheten når ni skolan. Här bor ni luftigt och avskilt på en lugn återvändsgata men ändå endast 10 till 15 min till flygplats och centrala Göteborg.

Välkommen till detta arkitektritade hus med en fantastisk utsikt över Stensjön. Ett tillfälle för dig som vill bo i denna ljuvliga villa med hög standard där det klassiska möter modern funktion. Genomgående ljust och luftigt med fint ljusinsläpp i samtliga 6 rum och kök. Här känns det som man har hittat hem. Stora fönster och altaner runt om huset samt spaavdelning med massagebad gör upplevelsen komplett.

Hela fastigheten genomsyras av rymd och öppenhet som inger frihetskänsla.

Husets totalt 292 m² fördelas på tre plan. Genomgående vattenburen golvvärme, ljust målade väggar med några fondväggar och ljust klinkergolv i entréplan och kök samt ekparkett i sovrummen.

Plan 1: med rymlig entré, teknikrum samt integrerat tvåbilsgarage med uppvärmt klinkergolv och väl tilltagen arbetsyta och stora förvaringsmöjligheter. En halv trappa upp ligger en avskild lägenhet med sovrum, toalett samt sällskapsdel med trinettkök. Perfekt för dig som önskar generationsboende, gästlägenhet eller för dig som driver egen rörelse. Här finns även ett förråd samt spaavdelning med bastu och dusch med ny takdusch från 2015 samt inglasat rum med ett stort massagebad där 5-6 personer får plats. Dessutom finns en passage med synlig bergvägg som kan göras till vinkällare.

Plan 2: med två väl tilltagna sovrum, tvättstuga, klädkammare, helkaklat badrum med dusch samt en magnifik sällskapsdel där kök, matsal, vardagsrum ligger i öppen anslutning.
Det exklusiva köket med en stor köksö är från 2013. Stilren vit inredning med mörkt kakel och stora arbetsytor i svart granit. Toppmodernt med avancerad ljussättning. Ovan den nedsänkta diskhon med handdusch sitter ett fönster med utsiktsläge mot entrésidan. Maskinparken består av extra bred infälld spis och spisfläkt, inbyggd varmluftsugn från 2015 med pyrotherm, inbyggd mikro, tallriksvärmare, separat kyl och frys i rostfritt samt integrerad diskmaskin från 2015.
Här finns en naturlig matplats invid ett stort fönsterparti varifrån ni kan njuta av utsikten över sjön. I anslutning till kök och vardagsrum ligger en stor terrass i söderläge med sol hela dagen och trädgård med berg i dagen som förstärker naturkänslan. Sol och vindstyrda, elektriska markiser ger möjlighet till skugga i både kök och vardagsrum. Fönstren i kök och vardagsrum har även nya lamellgardiner från 2015.

Badrum med klinkergolv mönstrat efter öländsk kalksten samt vitt kakel på väggarna. Till detta en kommod, toalett samt dusch med välvda duschväggar, ny takdusch med ställbart duschmunstycke och takdusch från 2015.

Tvättstuga med ny tvättmaskin och torktumlare samt blandare från 2015, vitmålade väggar, klinkergolv mönstrat efter öländsk kalksten och med bra förvaringsmöjligheter.

Plan 3: med luftigt sovrum som har utgång till altan samt helkaklat badrum med dusch. I sovrummet finns en skjutdörrsgarderob.

Badrummet har ljust kakel och klinkergolv, kommod i körsbär, handdukstork, dusch med ny ställbar takdusch från 2015 samt toalett. Här finns ett fönster som släpper in ljus och spotlights i taket.

Till sist kan sägas att detta är ett fantastiskt tillfälle att förvärva denna villa med många användningsmöjligheter. Här bor ni i en lugn miljö inbäddat i en symfoni av grönska. Perfekt för er som vill bo granne med sjön och enastående natur samtidigt som ni har bekvämt promenadavstånd till förskola och skola, men ändå snabbt kunna ta er till flyget och centrala Göteborg med alla dess bekvämligheter inom 15 minuter. Ett helt fantastiskt boende som förenar arkitekturen med naturens lugn och som bara måste upplevas.
Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 4 923 000 kr varav byggnadsvärde 2 964 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2015-10-19. Energiprestanda 73 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Driftkostnad: Totalt ca 43 765 kr/år. Personer i hushållet: 5.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:22 000 kr/årVatten/avlopp:9 400 kr/årSotning: 900 kr/årVägavg/snö:2 600 kr/årSamfällighet:1 865 kr/årFörsäkring:7 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Stensjöberg 21, 431 36 Mölndal. Mölndals kommun.

Fastighetsbeteckning: Stensjöberg 21

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 ½ plan i souterräng. Byggår: 2003

Byggnadssätt: Grund:Platta på mark (ej återfyllt)Grundmur:Murat lättklinkerStomme:Trä och betongBjälklag:Trä och betongFasad:Trä och putsfasadTakbeklädnad:Papp, plåt över poolrumUtv plåtarbeten:Aluzink och rostfrittFönster:3-glasfönster isolerUppvärmning:Bergvärme med vattenburen golvvärme braskaminVentilation:Mekanisk frånluftVatten/avlopp:Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

TV och bredband: TV: Egen parabol och ansluten till kabelät. Bredband: ADSL. Fiber från QI 2016. Kostnaden på ca 20 000 kr kommer köparen att få bekosta.

Storlek: Boarea 196 kvm.Biarea 96 kvm. 6 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 002 kvm. Tomtarea 1 002 m² (friköpt). Här finns flera härliga uteplatser, tre altaner och växthus. Sol från tidig morgon tills solen går helt ner för dagen. Helt nya altaner i Cumaru med räcke i rostfritt stål och glas.
Trädgård med fruktträd som körsbär, äpple, päron och plommon samt vinbärsbuskar, svart, vit och röda. Gräsmatta i slänten som sedan går i ett med naturen. Vid entrén finns växter i fina stenläggningar. En stor altan i söderläge med sol hela dagen och trädgård med berg i dagen förstärker naturkänslan. Uppe på berget invid växthuset finns ytterligare en uteplats varifrån ni har en magnifik utsikt över Stensjön. Det finns både el och vatten i växthuset. Angränsande till fastigheten finns flera hektar skogs- och bergsmark. Huset är vackert upplyst på kvällen med fin fasadbelysning som styrs via skymningsrelä. Runt om i alla altaner och i trappan finns ledbelysning.

Övriga byggnader: Växthus omgiven av altan med utsikt över sjön.

Bilplats: Dubbelgarage med uppvärmt klinkergolv, arbetsbänk och stora förvaringsmöjligheter samt plats för 4 bilar på grageuppfarten.

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledningar. Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledningar.

Gemensamhetsanläggningar: Mölndal Stensjöberg GA:1, Mölndal Stensjöberg GA:2, Mölndal Stensjöberg S:1.

Planbestämmelser: Detaljplan (2000-04-26).

Tillträdesdag: 2016-03-07 00:00:00. SEB, 5044/Björn Sjöhamn, 405 04 GÖTEBORG

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Stensjön

I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Planritning

Planlösning våning 1
Planlösning våning 1
Planlösning våning 2
Planlösning våning 2
Planlösning våning 3
Planlösning våning 3