Välkommen till

Kungshöjdsgatan 11B

Kungshöjdsgatan 11B
2:a Kungshöjd

Exklusiv och unik etagelägenhet med en takhöjd om hela 4,5 meter

Välkommen till en enastående etagelägenhet på toppen av Kungshöjd. Lägenheten är uppbyggd i två etage och nyproducerades 2007. Påkostat och exklusivt kök med alla bekvämligheter och öppen planlösning mot det underbara vardagsrummet. Takhöjd i nock om cirka 4,5 meter och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och rymd till hela bostaden. Nedanvåningen har enligt tidigare säljare en boarea om 53 kvm och övre etage utgör 25 kvm biarea. Påkostat badrum med duschhörna och tvättpelare. Allt av högsta klass med en känsla av lyx.

För den som bor på Kungshöjd ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår'n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på Södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Här får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Läs hela beskrivningen
Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och downlights som ger en skön belysning. Hallen har praktiskt svart klinkergolv som övergår i genomgående ekparkett i övriga delar av lägenheten. Hela nedre våningsplanet har golvvärme.

Stort vardagsrum med öppna ytor, en generös takhöjd om ca 4,5 meter och ett helt underbart ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Samtliga fönster har reglerbara lamellgardiner och på utsidan av fönstren finns sol- och vindstyrda markiser. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och invid köket ryms en matplats för stora middagssällskap. Takhöjden i kombination med öppenheten till köket gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Modernt och minimalistiskt HTH-kök med köksinredning i högblankt vitt och grå mosaik. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket är utrustat med vitvaror av hög kvalitet som utgörs av glaskeramikhäll, varmluftsugn och micro i högskåp från AEG, integrerad diskmaskin samt kyl med frys från Husqvarna. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare den öppna planlösningen kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för mat och glädje.

Från vardagsrummet når ni övre etage där sovrum, förvaring och arbetsplats ryms. Ljus och luftigt atmosfär samt underbar utsikt!

I direkt anslutning till den rymliga entrén ligger det påkostade badrummet. Badrummet har grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med fondparti i mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, duschhörna med vikdörrar i glas, blandare från Damixa samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med snabbprogram. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett fint ljus.

Lägenheten har ett Verisure larm installerat.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kungshöjd
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över staden och hamninloppet.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta