Såld

Exklusiv och unik etagelägenhet med en takhöjd om hela 4,5 meter

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kungshöjdsgatan 11B

2:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 127 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
1/5, ej hiss
Byggår:
1907
Adress:
Kungshöjdsgatan 11B,
411 20 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Välkommen till en enastående etagelägenhet på toppen av Kungshöjd. Lägenheten är uppbyggd i två etage och nyproducerades 2007. Påkostat och exklusivt kök med alla bekvämligheter och öppen planlösning mot det underbara vardagsrummet. Takhöjd i nock om cirka 4,5 meter och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och rymd till hela bostaden. Nedanvåningen har enligt tidigare säljare en boarea om 53 kvm och övre etage utgör 25 kvm biarea. Påkostat badrum med duschhörna och tvättpelare. Allt av högsta klass med en känsla av lyx.

För den som bor på Kungshöjd ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår'n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på Södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Här får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och downlights som ger en skön belysning. Hallen har praktiskt svart klinkergolv som övergår i genomgående ekparkett i övriga delar av lägenheten. Hela nedre våningsplanet har golvvärme.

Stort vardagsrum med öppna ytor, en generös takhöjd om ca 4,5 meter och ett helt underbart ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Samtliga fönster har reglerbara lamellgardiner och på utsidan av fönstren finns sol- och vindstyrda markiser. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och invid köket ryms en matplats för stora middagssällskap. Takhöjden i kombination med öppenheten till köket gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Modernt och minimalistiskt HTH-kök med köksinredning i högblankt vitt och grå mosaik. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket är utrustat med vitvaror av hög kvalitet som utgörs av glaskeramikhäll, varmluftsugn och micro i högskåp från AEG, integrerad diskmaskin samt kyl med frys från Husqvarna. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare den öppna planlösningen kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för mat och glädje.

Från vardagsrummet når ni övre etage där sovrum, förvaring och arbetsplats ryms. Ljus och luftigt atmosfär samt underbar utsikt!

I direkt anslutning till den rymliga entrén ligger det påkostade badrummet. Badrummet har grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med fondparti i mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, duschhörna med vikdörrar i glas, blandare från Damixa samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med snabbprogram. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett fint ljus.

Lägenheten har ett Verisure larm installerat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 127 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,94%. Andel av årsavgift är 1,96%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 445 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Kungshöjdsgatan 11B, 411 20 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1907

Lägenhetsnummer: 25/1003

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Ej hiss. Våningsplan 1 av 5.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 78 kvm. Bostaden har enlig tidigare ägare en boarea om ca 53kvm och biarea ca 25kvm (övre etage).

Övrigt: Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten ca 50 kvm boarea.

Tillträdesdag: 2016-03-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Kungshöjd. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Kungshöjd är en förening på Kungshöjdsgatan 11 A och B, mitt i Göteborg, på höjden ovanför "Feskekôrka". Fastigheten begyggdes 1907 och består av ett flerbostadshus i fem våningar. Föreningen bildades 2001 och förvärvade samma år fastigheten Inom vallgraven 41:8 som innefattar 27 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har en god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
2016 planeras renovering av fasaden som vetter mot Arsenalsgatan. Samma år ska även ommålning ske av samtliga fönster och balkonger vid Arsenalsgatan samt Kungshöjdsgatan.
Gjorda renoveringar:
Föreningen har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering som utförts med varsam hand för att bevara och återskapa de vackra detaljerna från tidigt 1900-tal. Renoveringar som utförts mellan 2005-2009 är bland annat: omläggning av tak, omputsning av fasaden, nya lägenhetsdörrar och entréport, trapphuset har målats och renoverats i tidtypisk stil samt nya förråd byggts. Fjärrvärmeanläggnignen har bytts ut och avloppsstam har renoverats genom relining. Renoveringen har till stor del finansierat genom utförsäljning av vinden som blev två bostadsrätter och bottenvåningen som blev fem bostadsrätter.
Under 2010 och 2011 har fastighetens brandskydd setts över och nya porttelefoner installerats. Man har även gjort en fönsterrenovering.
Under mars 2013 slutfördes en renovering av fasaden mot söder.
2014 utfördes översyn av värmesystemet i fastigheten vilket resulterade i en ny effektivare pump för varmvatten i pannrummet. Under hösten samma år renoverades samtliga ytterportar samt översyn och uppdatering av porttelefonsystemet.
2015 byte av takplåt, borttagning av gasledningar samt byte av avloppshuvudstammen på Kungshöjdsgatan 11B.

TV och bredband: TV: Telia triple play (TV, internet & IP-telefoni).

Parkering: Det finns tre parkeringsplatser på innergården som kan hyras för ca 1000 kr/mån, separat kö.
I området finns flertalet garageplatser, bl a P-arken, Otterhällans garage och Rosenlundsgaraget.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns bastu, cykelförråd, källarförråd och soprum med källsortering. Det finns även en övernattningslägenhet att hyra. Övernattningslägenheten är nyproducerad från 2007 och rymmer 3 bäddar. Här har dina gäster ett eget kök och badrum. Kostnaden är 300kr/dygn.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning