Såld

Totalrenoverad gavellägenhet med inglasad balkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stampgatan 68A

4:a alt. 3:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 425 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 92,3 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Stampgatan 68A,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och luftig gavellägenhet med fönster åt tre håll och generösa rum. Lägenheten är renoverad med fina materialval och erbjuder en hög standard. Modernt välplanerat kök med genomtänkt utrustning och härligt vardagsrum med hörnläge. Lägenhetens största sovrum är väl tilltaget med gott om plats för såväl dubbelsäng, arbetshörna och förvaring samtidigt som man har utgång till den inglasade balkongen. Det mindre sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Två helkaklade badrum med dusch respektive badkar och tvättmaskin. Lägenheten disponeras som en trea men kan återställas till en fyra enligt sin ursprunliga planlösning om man önskar, se alternativ planritning.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket med bland annat Ullevi och Scandinavium från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Populära kvarterskrogar i området är Burgersson, Tullen och Glenn och Manana. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 92,3 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall som präglas av en fin mönstrad fondtapet. Här finns plats för avhängning samt en klädkammare. Lägenheten har genomgående vitbehandlade parkettgolv och vita väggar.

Vardagsrummet har ett härligt hörnläge med ljusinsläpp från fönster åt två håll. Här kan man inreda med soffa och övrigt möblemang.

Välplanerat modernt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köksinredning i högblankt vitt kombineras med bänkytor i mörkt trä och stänkskydd i glas med tapet bakom. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Genomtänkt utrustning som utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, halvintegrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med vatten- och ismaskin. Invid det generösa fönsterpartiet ryms en matplats för ett större sällskap.

Lägenhetens största sovrum är väl tilltaget och kan inredas med såväl dubbelsäng som arbetshörna, övrigt möblemang och förvaringslösningar. Fint ljusinsläpp och utgång till en inglasad balkong som vetter mot Alströmergatan. Sovrummet avskiljs med fina svarta pardörrar med glaspartier.

Det mindre sovrummet kan inredas med enkelsäng och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Rummet präglas av en fin svartvit barntapet med cirkusmotiv. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Lägenheten har två renoverade badrum som nås från hallen. Det ena badrummet har brunt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med fondpartier i brun mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, väggskåp samt dusch med både taksil och handdusch.

Det andra badrummet har svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med fondparti i svart kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, väggskåp, badkar och tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 425 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,1046%. Andel av årsavgift är 1,1046%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 072-2.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns. Våningsplan 3 av 7.

Byggår: 1985.

Storlek: 4 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Boarea ca 92,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Internet: Bredband via Öppen Fiber. Man väljer själv vilken leverantör man vill ha på www.oppenfiber.se/tjanster.

Uteplats: Inglasad balkong.

Bilplats: Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Dit kommer man enkelt via hissarna i trapphusen. Kostnaden är 500 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). För närvarande är det några års kö till de fasta platserna. Kötiden varierar givetvis beroende på hur snabb omsättningen på platserna är. Man anmäler sig till kön via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 93 kWh/m² år.

Övriga byggnader: I föreningen finns källarförråd, bastu, förenings-/festlokal med gästlägenhet, cykel-/barnvagns-förråd samt tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Breitenfeld. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
I föreningen finns 109 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Breitenfeld äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 med adress Stampgatan 62-68B. Föreningen består av sammanlagt 109 bostadsrätter samt två lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, bastu, förenings-/festlokal med gästlägenhet, cykel-/barnvagns-förråd samt tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administrearas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB. Föreningen har en stabil ekonomi. Under tre år sänktes avgiften med 5% vardera år. Den senaste sänkningen skedde 1 april 2007. Föreningen har under de senaste åren aktivt amorterat av de långfristiga skulderna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-03-13).

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras löpande underhåll som innefattar bland annat målning av garage. Föreningen planerar även att utföra en ny energideklaration då tiden för den tidigare har gått ut.
Gjorda renoveringar:
2008 upprustning av gården och ventilationskontroll.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 ommålning av samtliga tak samt uppdatering av underhållsplan.
2011 spolning av avloppsstammar samt byte av expansionskärlet till värmesystemet.
2012 installerades nytt portlåssystem.
2013 översyn av hissar.
2014 projektering inför den omfattande renoveringen och ombyggnationen av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage som planeras under 2015.
2015 utfördes en omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage.
2016 installation av fiber, utbyte av maskinpark i tvättstugorna samt slutbesiktning av gården.
2017 renovering av pelare i gångtunneln utmed Stampgatan.
2017-2018 målningsarbeten i trapphusen samt byte av golvmattor.
2016-2019 renovering av hissar.

Parkering: Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Dit kommer man enkelt via hissarna i trapphusen. Kostnaden är 600kr/månad för bilparkering och 100 kr/månad för MC. För närvarande är det några års kö, kötiden varierar givetvis beroende på hur snabb omsättningen på platserna är. Man anmäler sig till kön via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Öppen Fiber där man väljer själv vilken leverantör man vill ha på www.oppenfiber.se/tjanster.

Övrigt: För mer information se årsredovisningen samt föreningens hemsida på www.breitenfeld.se.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning