Såld

Villa från 1924 med soligt läge och utsikt

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Welandergatan 7

Örgryte / Kärralund

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 233 kvm
Biarea:
ca 95 kvm
Byggår:
1924
Tomtarea:
ca 1 063 kvm
Adress:
Welandergatan 7,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Vackert hus från 1924 där det mesta är renoverat eller nybyggt. Stort öppet vardagsrum med utgång till den stora altanen med soligt läge och vacker utsikt över området. Trivsamt kök med bra ytor och förvaring i anslutning till vardagsrummet ger stor gemensam yta. Övervåning med ytterligare allrum och tre sovrum. Källare som är förberedd för spa och boende för den som vill. Stor tomt, som är möjlig för ytterligare byggnation.

Entréplan:

Hall:
Ordentlig hall med plats för ytterkläder och skor. Praktisk klinker på golvet. Ljust målad bröstpanel av originalmodell. Gästtoalett i anslutning till hallen med panel på vägg och klinker på golvet.

Hall/köksentré:
Ytterligare en stor entre i anslutning till köket med bra förvaring för kläder och skor. Träpanel på vägg och klinker på golvet.

Vardagsrum:
Stort och luftigt vardagsrum med ljusinsläpp från tre olika håll. Två olika utgångar till den ljuvliga altanen med sol och vacker utsikt över området. Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och ger en stor skön social yta. Förberett för braskamin i vardagsrumsdelen.

Kök:
Trivsamt kök med köksö och matplats intill det vackra fönsterpartiet. Köket är välutrustad med två hoar och har bra arbetsytor och förvaring. Stomme och luckor från Noblessa. Maskiner i rostfritt utförande.

Sovrum:
Ytterligare ett rum på entréplan lämpligt som gästrum eller TV-rum.

Övre plan:

Stort allrum med plats för soffgrupp och arbetshörna. Även här är förberett för braskamin för den som vill. Utgång till den stora balkongen med sol och härlig utsikt.

Sovrum:
Tre mysiga sovrum med smart platsbyggd förvaring.

Badrum:
Fräscht badrum med dusch och fönster. Svängbara duschväggar i glas. Stor kommod med två blandare. Ljust kakel på väggar, klinker med vattenburen golvvärme.

Källare:
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Bra arbetsytor och förvaring. Stor del av källarplanet är ej inrett ännu. Det är förberett med anslutningar för spa del och även liten köksdel. Förberett även för braskamin. Källardelen går även att göra till separat bostad.

Inredningsbar vind med plats för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 687 000 kr varav byggnadsvärde 1 355 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 40 130 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 20 000 kr/år, försäkring 4 080 kr/år, vatten/avlopp 7 990 kr/år, renhållning 3 060 kr/år, och hushållsel 5 000 kr/år.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kålltorp S:20 med flera.
Planbestämmelser: Stadsplan (1937-01-15) , Tomtindelning (1937-05-21).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 16:1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare och vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1924.

Senaste renovering/ombyggnad: Det mesta i huset är renoverat eller nygjort med bla, nytt tak, värmesystem, dränering och dagvatten, vatten och avlopp invändigt samt servis till tomtgräns, el, kök, toalett och badrum. Tilläggsisolering av vindsbjälklag och innersida fasad. Dessutom är samtliga ytskikt och golv nya. Källaren har schaktats ur. Det har gjutits ny betongplatta för att erhålla en bättre takhöjd.

Storlek: Boarea ca 233 m², biarea ca 95 m². Areauppgifter enligt säljare. 6 rum.

Byggnadssätt: Grund: Granit. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor enkupiga. Fönster: 2-glasfönster med energiglas.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Internet: Bredband via GothNet.

Övriga byggnader: Det äldre garaget är ca 27 kvm och går att renovera för den som vill.

Tomt: Tomtarea 1 063 m² (friköpt).

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan
Källare
Källare